Hem > Uncategorized > Exakt vilka fredsansträngningar talar biståndsministern om?

Exakt vilka fredsansträngningar talar biståndsministern om?

Hej Carl Bildt och Gunilla Carlsson!

”Sverige utökar biståndet till Gaza

Sverige ger ytterligare tio miljoner kronor till humanitär hjälp åt drabbade i Gaza. Det har den svenska regeringen beslutat säger biståndsminister Gunilla Carlsson. Sverige kräver att angreppen mot civila upphör och Gunilla Carlsson hoppas fredsansträningarna leder till en vapenvila i Gaza.” Citat SR, Ekot

Exakt vilka fredsansträngningar talar Gunilla Carlsson om? Vem är det som regerar i Gaza? Jo, Hamas! Vad händer om man handar över 10 mille till Hamas? Jo, de köper vapen för pengarna, i synnerhet i detta läge! Ska vi belöna Palestinierna för att de öser raketer över Israel? Den svenska regeringen tycker det. Vilken otrolig naivitet! Jag trodde att dem dagarna var över, men vänstern regerar uppenbarligen fortfarande, vilket naturligtvis inte kommer som någon överraskning.

Vi kunde lika gärna utöka och ingå vapenhandel med Israel under rådande operation gjutet bly. Kanske kunde vi sälja JAS till dem under tiden? Det är ungefär lika välbalanserat, opartiskt, taktiskt och klokt som att skänka 10 miljoner till Hamasregeringen under pågående raketbeskjutning av Israel! Bara för att 10 miljoner är lite pengar, så rättfärdigas inte hanteringen av dem för det! Dessa tio miljoner kan släcka många människoliv, vill verkligen regeringen ha det på sitt samvete?

Ett bättre beslut hade varit att skicka nödhjälp i form av mediciner och mat. Inte en lös krona borde hamna i Hamas fickor, för vi vet vart pengarna går!

Det är klart; regeringen kanske med sitt luddiga uttalande menar att det ska vara svenska välgörenhetsinstitutioner som ska förvalta pengarna respektive maten/medicinerna till palestinierna, även fast det inte framgår av texten i länken till Ekot ovan? I så fall är det naturligtvis en helt annan sak. Är det så, Gunilla?

M.v.h. Roger Klang, Lund den 8/1/2009

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar