Hem > Brott och straff, ekonomi, etnisk rensning, Inrikespolitik, Utrikespolitik > Han verkar klok den där Jonathan Goodluck från Nigeria

Han verkar klok den där Jonathan Goodluck från Nigeria

Han verkar klok den där Jonathan Goodluck

Nigeria har drabbats av flera bombdåd och andra illgärningar på sistone. Jag tror på Nigeria! Nigeria är en demokrati med fria och rättvisa val. Muslimerna i norr däremot är värdelösa. Södra Nigeria är kristet och gör det som är rätt, ja inte i varje enskilt fall, men där tillräckligt många är bra så blomstrar demokratin.

Goodluck Ebele Jonathan, född 20 november 1957 i Ogbia, Bayelsa, är en nigeriansk politiker och landets president från den 6 maj 2010. Han är medlem i partiet People’s Democratic Party.

Jonathan, som blev vicepresident i april 2007, var sedan februari 2010 tillförordnad president, efter det att president Umaru Yar’Adua insjuknat. Han hade dessförinnan varit guvernör i delstaten Bayelsa. När president Umaru Yar’Adua avled den 5 maj 2010 svors Jonathan in som statschef. Han utsåg till sin vicepresident Namadi Sambo.[1]

Han vann valet 16 april 2011, ett val som ansetts vara fritt och rättvist enligt internationella valobservatörer. Valets utgång har lett till flera våldsamheter mellan kristna och muslimer i de norra delarna av Nigeria, där Jonathan har stöd av framför allt kristna grupper.

Det finns naturligtvis dåliga kristna i världen också, se bara på Ugandas ”Herrens motståndsarmé!

Herrens motståndsarmé (engelska: Lord’s Resistance Army (LRA)) är en väpnad terrorgrupp bland acholifolket i norra Uganda och södra Sudan. LRA bildades 1987 av Joseph Kony, som hävdar att han är ett andemedium och talesman för Gud.

Dessa mördar friskt. Tycker jag inte om! Jag vill på detta sätt stöda Nigerias lagligt och rättvist valda regering, och jag ställer mig oreserverat bakom president Jonathan Goodluck!

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 26 december 2011

Annonser
  1. 27 december, 2012 kl. 12:39

    Wow, superb blog layout! How lengthy have you been running a blog for?
    you make running a blog glance easy. The overall glance of
    your site is fantastic, as smartly as the content material!

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: