Hem > ekonomi, Inrikespolitik, Media, Sveriges försvar > Saurons onda öga = Reinfeldt

Saurons onda öga = Reinfeldt

12 april, 2013

Ibland så har man bara insikt i händelserna och turerna i regering, riksdag och media. Först så meddelar SR;Ekot att Reinfeldt och regeringen har beslutat sig för att fler barnflyktingar ska få stanna i Sverige genom en uppgörelse med Miljöpartiet. Någon dag senare så meddelar samma medium att Miljöpartiet tvärvänder om den sänkta arbetsgivaravgiften för unga, och anser nu att den bör vara kvar, trots att de tidigare varit hårda kritiker av reformen. Samma dag så meddelas det på Wiseman’s Wisdoms att Försvarsmakten måste banta högkvarteret med 200 personer.

De försöker inte ens längre att skyla över sin håll-turerna-hemliga-för-svenska-folket policy. Det är tydligt att moderaterna och miljöpartiet har gjort en uppgörelse och att det är försvarsmakten som ska betala för den ökade barnflyktingmottagningen. Riksdagsmedlemmarnas och regeringens policy måste vara att allt ska ske bakom stängda dörrar och att så lite som möjligt av sanningen om hur det går till i riksdag och regering ska komma ut i ljuset. Statsmedia kan eller kan inte vara fullt införstådda med lögnerna. Men nyhetsordningen var i alla fall korrekt. Det var även korrekt av statsmedia att inte försöka hemlighålla själva uppgörelsen mellan regeringen och Miljöpartiet, för det vore kontraproduktivt. Lögnen skall begränsas till själva de onda handlingarna, att de för folket bakom ljuset, vilket ju även statsmedia gör.

”If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”

Citatets upphovsman anses vara Joseph Goebbels, men det skulle lika gärna kunna ha varit Fredrik Reinfeldt som sade det idag.

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 12 april 2013

Annonser
%d bloggare gillar detta: