Hem > Inrikespolitik, Media, Utrikespolitik > SR; Ekots frenetiska kommentarscensur

SR; Ekots frenetiska kommentarscensur

SR; Ekots frenetiska kommentarscensur

Så här snävt verkar SR; Ekots censur allt som oftast att de tar bort kommentarer som den här. Min kommentar är i par med majoriteten sunda amerikanska republikaners, eller vad tycker ni? SR; Ekot räknar alltså amerikanska republikaner som extremister vars idéer ska censureras. De tycker faktiskt värre om mina kommentarer och åsikter än Sverigedemokraters vars kommentarer allt som oftast får stå kvar, men så tycker de ju inte heller om USA.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5254133

Rubrik: Nya kurser i pedagogik ska ge fler NO-lärare

”Bristen på högstadielärare i naturorienterande ämnen väntas förbli stor i flera år framåt, enligt Lärarförbundet. I våras utexaminerades bara sju nya lärare i fysik och fyra i kemi från lärarutbildningarna. Det bekymrar Agneta Jöhnke, avdelningsdirektör på Sveriges Kommuner och Landsting.

– Det visar ju på att ungdomar har andra idéer om vad de vill göra, och då måste vi beskriva hur det är att vara lärare, säger hon.

Det är inte bara få som söker sig till lärarutbildningen. Om några år kommer kravet på lärarlegitimation att leda till att de omkring 900 av lärarna som är obehöriga inte kommer att få sätta betyg.

Agneta Jöhnke vill att staten inrättar nya kurser i pedagogik för dem som har andra utbildningar.

– Till exempel med dubbelexamen. Blir jag biolog eller civilingenjör, så kan jag genom att läsa lite till få en pedagogisk utbildning också, så man har en möjlighet att gå emellan.

Hur är det med den möjligheten i dag?

– Den är begränsande. Det har varit möjligt, men i och med det här med lärarlegitimation, blir det inte möjligt. För du måste ha en legitimation för att sätta betyg och vara lärare fullt ut.

SKL är arbetsgivarnas part i centrala förhandlingar om lärarnas löner och arbetsvillkor. Agneta Jöhnke vill inte lova lönehöjningar för att locka fler till läraryrket.

– Löneläget är som det är just nu. I en avtalsrörelse kan man inte flytta lönerna väldigt mycket i förhållande till andras löner. Men marknaden brukar ändå spela en större roll, och när det gäller NO-lärare så torde det vara så i framtiden, att ju svårare det är att rekrytera, desto högre blir lönerna.

Skolverket har uppdrag från regeringen att försöka locka fler unga att bli lärare. Ett sånt nystartat projekt för att stärka undervisningen i naturvetenskap och teknik leds av Veronica Bjurulf på Skolverket.

– De satsningar vi gör kommer att göra att lärarna får mer kunskap och kompetens och kan undervisa på ett sätt som blir mer intressant. I och med det så kan det ju också leda till att fler vill söka sig till den här utbildningen, säger Veronica Bjurulf, undervisningsråd på Skolverket.” Annika Digreus, SR; Ekot

Och så här såg min kommentar ut:

Ja till arbetskraftsinvandring

Vill inte folk bli NO-lärare så inte hjälper kurser i pedagogik. Gör om invandringspolitiken till arbetskraftsinvandringspolitik! Invandringspolitiken borde handla om arbetsmarknaden, det är ingen mänsklig rättighet att invandra till Sverige. När vi behöver t.ex. sjuksköterskor eller ingenjörer, så bör vi ta emot dessa yrkesgrupper och om vi inte behöver t.ex. läkare så bör vi inte ta emot dem heller, tills vi behöver dem. De enda flyktingar vi bör ta emot är förföljda kristna eftersom en muslim inte kan vara förföljd om han inte är kriminell. En muslim kan känna sig förföljd, men muslimska minoriteter är stora i förhållande till kristna minoriteter. Att muslimer flyr från våld från andra muslimer är inget skäl för att få stanna i Sverige så länge som de har den kvinno- och människosyn som de har!

Roger Klang

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: