Agentskolan 3.

Allierade

Alla som arbetat som militärattachéer, eller på högre nivå är involverade i internationell krigföring alt fredsbevarande insatser, vet att det inte är möjligt att ingå relationer med sina kollegor i andra krigförande nationer utan att man avslöjar en och annan svaghet eller styrka i sin egen organisation. Det är likadant för våra kollegor i andra nationers försvarsmakt. Om båda parter är Ok med detta så är dessa allierade med varandra. Om den ena parten är lösmynt om den andres tekniska förmågor eller taktiska dogmer till potentiella och traditionella fiender så är han inte en allierad, eller i alla fall inte en vän. Detta gäller endast vid personliga kontakter människor emellan, för någon som sitter vid en dator och räknar ut saker från öppen information gäller ofta det här:

Whenever man acts, he acts out of conviction or seizes to exist as a free person with a free will, he will become a slave to others. Citat; Roger Klang

Eftersom vänner och allierade har personliga kontaktnät med varandra så är det i sig en stark indikation på att dess två parter är allierade. Däremot så kan och bör man räkna med att informationen förs vidare till deras egna, men eftersom en vän och allierad inte kommer att angripa oss så spelar det i praktiken inte någon roll. Detta betyder inte att man inte bör vara försiktig i samtal med sina kollegor ifrån andra försvarsmakter. En bra agent är tillknäppt och återhållsam med information! Man bör själv agera så att man för vidare värdefull information om sin allierade till den egna sidans ledning. Man måste nog vara en person som är tillfreds med att enbart ha platoniska vänskapskontakter, för att kunna vara en framgångsrik och för de egna pålitlig agent verksam i dem här kretsarna.

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 17 augusti 2012

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: