Hem > ekonomi, Inrikespolitik, Miljö, Uncategorized > Spårväg i Lund? Romantiskt ja, men inte praktiskt hanterbart för trafiksituationen som helhet!

Spårväg i Lund? Romantiskt ja, men inte praktiskt hanterbart för trafiksituationen som helhet!

Spårväg i Lund eller inte?

Det är lätt att falla för en romantiskt skimrande bild av ett framtida Lund med spårväg. Jag vill också ha en spårväg i Lund, vem vill inte det!? Men låt oss stanna upp ett tag och tänka. Behöver vi en spårväg i Lund? Vad innebär en spårväg för trafiksituationen i Lund, finns det någon utredning på det? Vilka gator passar sig för en tvåriktad spårväg i Lund? Lund är inte Göteborg, jag har åkt spårvagn i Göteborg och gatorna är helt annorlunda!

Hur ska vi då lösa den allt mer växande staden Lunds pressade bussituation?

Många städer har knutpunkter för lokaltrafiken, men knutpunkter löser inte alltid alla problem. Jag föreslår att vi skapar två busslinjer som går mellan Nöbbelöv och Linero, respektive Gunnesbo och Linero, i färdriktningsformen av en parentes, eller så mycket ”parentes” det kan bli fråga om, om trafiken Nöbbelöv Linero ska gå över Norra Fäladen. Det finns redan idag en buss, buss nr 20, som går mellan Gunnesbo och till Ideon främst, vilken går vardagar morgon och eftermiddag förbi centralstationen och som inte tar vägen förbi Botulfsplatsen, så idén är inte ny. Ute vid Linero kommer Maxlab och forskarbostäder att ligga, låt bussarna gå dit.

På detta sätt belastar vi inte den redan överbelastade innerstaden med mera busstrafik eller spårvagnstrafik, men alla kommer dit de vill även om de måste byta buss, och de kommer dit på enklaste möjliga vis samtidigt som omstegstrafiken fördelas mellan de idag befintliga busslinjerna! Jag har bott i Lund i sammanlagt 25 ½ år, och jag känner trafiksituationen i alla färdriktningar. Självklart så kommer ni aldrig att hitta den perfekta lösningen när trafiksituationen i alla möjliga alternativ är så komplex, men den lösning som jag ger er är den bästa tänkbara av de alternativ som står till buds, tror jag.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 29/4/2011

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: