Hem > Inrikespolitik, Media, Utrikespolitik > Für friedem und demokratie, aber auch für die freiheiter ausreise

Für friedem und demokratie, aber auch für die freiheiter ausreise

80-tals Teleprintern… Aktuelltchefen Eva Landahl… Collage på Ekonominyheterna… Rasistisk ishockeytränare?

”Für friedem und demokratie, aber auch für die freiheiter ausreise. 

Artikel 12/2: Es stet jeden frei  jedesland auchsein eigenes zuverlassen. GBL 74 tail 2 nr 6” Text på demonstrants plakat i f.d. Östtyskland.

För frihet och demokrati, men också för frihet att resa ut.

Artikel 12/2: Den allas fria stat, folkhemmet, kommer du också finna att du själv kan överge. GBL 74…2 nr 6

Det är ganska ”bondaktigt” språkbruk i Artikel 12/2, men som ovan stod det på ett plakat en demonstrant höll i en bild vid ingången till Stasimuséet, f.d. Stasihäktet, i Rostock. De som höll i plakatet var förmodligen lagligt demonstrerande människor eftersom det var socialisternas egen ”trossats”, Artikel 12/2, alternativt så var det alldeles i slutet av DDR:s existens, annars skulle de inte ha vågat. Det som stod i Artikel 12/2 var nomenklaturans alibi inför sig själva, så de var tvungna att se till så att det var sant för vissa eftersom Artikel 12/2 var känd utanför universiteten. Jag känner t.ex. till ett par där den ene kommer ifrån Västtyskland och den andre ifrån Östtyskland, och hon fick lämna Östtyskland och bosätta sig tillsammans med honom i Sverige på 70-talet. (Vilken internationell medveten roll spelade (S)verige och SVT/SR för DDR-nomenklaturans möjligheter att fortsätta dupera och förtrycka sitt folk då på den tiden egentligen?) Artikel 12/2 tillsammans med historien här ovan om Östtyskan och Västtysken och bilden på de demonstrerande med tillhörande text, i Stasimuséet visar i alla fall på att det inte är så självklart att människor som lever i en diktatur, eller för den delen en ”illiberal demokrati” som Sverige, kan inse det orättfärdiga i hur de behandlas. De trodde att de levde i frihet och demokrati om man ska tro plakatet. Även Östtyskland hade ”fria” val, och man förväntades delta i dem. I Östtyskland fanns det bara ett parti, i Sverige fanns det fram till 2010 7 st. socialistiska och socialliberala ”Bengt Westerberg”-riksdagspartier inkluderande de borgerliga, nu finns det 8 partier varav ett tillhör den för tillfället enda oppositionen. Det skulle inte ha skett att vi fick en opposition i Sverige om vi inte hade haft internet, detta ickesvenska och demokratiska gift för nomenklaturan och makten! Vi svenskar kan förvisso lämna vårt land när som helst, men det vill inte jag göra eftersom jag är patriot, låt regering och riksdag och journalisterna lämna landet istället! Men även Östtyskar kunde bevisligen lämna sitt land under förutsättning att de var goda Östtyskar, Östtyskan jag kände hade uppenbarligen en del gott att säga om DDR, inte allt var dåligt vid en jämförelse i hennes ögon, i alla fall inte i början av 2000-talet här hemma i Sverige. Att de sedan inte hade friheten att uttrycka sig om de hade fel åsikter var tydligen inte viktigt för henne. Vi svenska reaktionära har friheten att uttrycka oss, men vi blir motarbetade alt. tystade effektivt och unisont av riksdag, regering och statsmedierna, samt hela journalistkåren med några få undantag (om man nu inte råkar vara Sverigedemokrat, för det finns inte en enda Sverigedemokratisk journalist i hela Sverige enligt undersökningar, hur kan det vara?). Hade det varit upp till SVT så hade aldrig internet blivit var mans egendom och bloggar hade bannlysts. Men tack och lov för internet som är ett andningshål, visserligen får man andas med ett sugrör!

I vanliga fall blir inte sådana som hotar att bli politiska vildar, i alla fall inte socialdemokratiska sådana, intervjuade i Rapport eller som i detta fall Regionala Nyheter för Götaland (Blekinge), och får säga sin mening fritt. Det kan nämligen skada partiet. Just därför så får denne anonyme(?!) Sverigedemokrat uttrycka sin mening över ett filmat fat bullar och en kanna saft. I ett syfte? Ja, det är jag helt säker på – splittra SD till fraktioner! http://playrapport.se/#/video/2376384 Ja, se Rapport, ständigt detta skapande av opinion istället för speglande av opinionen. Att skapa opinion är faktiskt inte nyheter alls Rapport! Alltid detta konsekvent lyfta fram den lilla opinionen och tysta den stora, alt. tvärtom lyfta fram den stora opinionen och kväsa den lilla, när det passar. Alltid detta göra partipolitik av en fråga, alt. tvärtom ställa en retorisk fråga i allmänna ordalag när det passar. Dessa redskap är Rapports och Aktuellts främsta och mest framgångsrika taktiska metoder!

Twitter är ett djävla skit! Citat; Roger Klang©

”Följ Aktuelltchefen på Twitter” – ”Följ Eva Landahl” på svt.se. Där kan man bl.a. läsa:

”Aktuellt bevakar valet av ny S-ordförande. Är valet av Håkan Juholt ett bra sätt att vinna tillbaka LO-medlemmarna som svikit partiet? 7:08 AM Mar 25th via TweetDeck

Ingen tvekan om var hon står politiskt där inte! ”Svikit partiet”, inte ”övergett partiet”.

”Håkan Juholt – mer höger än vänster och vem vill han samarbeta med? Se Aktuellt ikväll. 7:14 AM Mar 21st via TweetDeck

Tillsammans blir dessa Twittercitat av Eva Landahl ett starkare indicium på att hon står till vänster i den socialistiska vänstern.  Hon skulle i så fall tillhöra mittfåran i SVT. De som säljer ut Sverige medvetet inom SVT kan med lite god vilja kallas yttersta vänstern, men rättare är att kalla dem landsförrådande extremvänster med konsoliderad makt. Den enda anledningen till att de inte är huliganer är att de har makt!

”Debatt på Public servicedagen om hur brett/smalt SVT och SR ska vara? 4:08 PM Feb 22nd via Mobile Web

M.a.o. –Vi debatterar internt formerna för den redan beslutade och för länge sedan implementerade vänsterjournalistiken på SVT/SR. –Vad vi däremot inte ska göra någonsin, är att debattera vänsterjournalisternas dominans på SVT, i synnerhet inte utåt. Citat; Eva Landahl (åtminstone så kunde hon ha sagt så – internt, om det inte hade varit att slå in öppna dörrar)

SVT är rätt direkta och oblyga idag faktiskt, det är möjligt att jag är onödigt konspiratorisk när jag vanligen beskriver deras mer sofistikerade arbetsmetoder. För att ta en metafor: De är lite grann som i en frivilligt incestuös familj kan jag tänka mig, i början skedde sexet i smyg, men efterhand som det blir allt mer uppenbart för de andra familjemedlemmarna så blir det allt mer öppet och till slut sker det inför öppna (inner)dörrar. (Jag kanske är pervers, SVT, som kan tänka ut det? Ha, ha!) Observera att hånet inte är riktat mot incestuösa familjer, utan mot SVT! Det finns ingen som har mer sex appeal än en incestuös ung kvinna. Jag säger bara; Marilyn Monroe (det är vad jag tror hon var). Det är vad jag tycker! Men incest är inte bra för dem. Nu lämnar vi detta sidospår för att ägna oss åt sex!

På Ekonominyheterna fanns det den 29 mars 2011 två diagram i rutan efter varandra. Det första var i form av en tjock röd pil som stod som en kuk mot korset på en svensk flagga. Det följande var en blå tjock, men slak pil, ned mot ett par byggarbetshandskar. Är det bara jag som har snuskig fantasi, eller vill dem ”rub it in” i ansiktet på en del av borgarna (de svenska borgerliga männen, i synnerhet arbetarhögern), samtidigt som de kan hävda att collaget är tillfälligheter och inte behöver stå till svars? Runka era svin, säger SVT! Ha, ha, ha, jag är för rolig. Nu lämnar vi detta för ytterligare ett telegram.

En Norrländsk ishockeytränare blev anklagad för att ha uttalat sig rasistisk samma dag. Sportnyheterna sade att han hade uttalat sig rasisistiskt på träning, men att han förnekade det och sade att han var emot all form av rasism. Ska vi förlita oss på SVT när de hävdar att någon är rasist ”För att han har uttalat sig rasistiskt” som det heter? Nej, Jag vill höra vad den Norrländske tränaren har yttrat! Varför får inte tittarna bilda sig en egen uppfattning om någon är rasist eller inte? I synnerhet som någons rykte och kanske framtid står på spel! Jag bara frågar.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 30/3/2011

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: