Hem > Filosofi > Jag älskar ordspråk, och tycker att mina är väl så goda som andra stora statsmäns

Jag älskar ordspråk, och tycker att mina är väl så goda som andra stora statsmäns

Följande anser jag vara kännetecknande för en sann demokrati; Ras och privat ekonomi får inte ha någon relevans ifråga om allmänna rättigheter i ett land, vare sig dessa människor är fattiga och tillika etniskt och politiskt urskiljbara från den stora massan, eller rika och etniskt alternativt politiskt urskiljbara från den stora massan. Det är denna balans som är avgörande ifall ett land, som hävdar sig vara en demokrati, verkligen är en demokrati! Förutom likhet inför lagen, krävs det även att i en tvist mellan medborgaren vs staten, att inte staten med nödvändighet vinner.

Det som skiljer en historierevisionist från en historiker är inte nödvändigtvis att han är biased, för det kan även en historiker vara (och är väl oftast). Det som skiljer är att en historiker inte utelämnar fakta som är misshagliga för historikern, han tar med allt eftersom han vet att om han utelämnar något så kommer det att ”come back and bite his ars”! Det vet inte historierevisionisten, och han är oftast anonym ändå. Det är naturligtvis en gradfråga, men ju mer integritet historikern har genom att inte utelämna fakta – som han ändå kan försöka komma runt genom argumentation till skillnad från historierevisionisten som bara utelämnar den – desto bättre historiker. Den flamboyanta historierevisionisten fabulerar ovanpå det.

Sanningen står inte att läsa uppspikad på en port ovanför inträdet till helvetet. Det spelar ingen roll ifall man säger att man har sanningen, det som betyder någonting är att man vet vad som är gott. När man vet vad som är gott, då vet man också vem som har sanningen!

I serien ”Trollkarlen från Id” uttalar sig konungen om sin syn på frågan om djurens rätt: ”De får aldrig utsätts för övergrepp.” säger han, ”och aldrig hårdstekas”

”If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.” Citatets upphovsman anses vara Joseph Goebbels, men det skulle lika gärna kunnat vara Vladimir Putin som sade det idag, och jag tror inte att han skulle förneka det heller såvida han inte har något att vinna på att ljuga om detta också.

”Hunden ser upp till dig, katten ser ner på dig, det är bara grisen som ser dig som sin jämlike” Citat; Winston Churchill

En av de största statsmännen någonsin, Winston Churchill, som under sin politiska karriär gick från Tory till Labour tillbaka till Tory igen sade: ”Det finns män som byter parti för principers skull, andra byter principer för partiets skull!”

Ondska är ingen känsla som den onde mannen känner sensibelt inom sig, han inbillar sig att han själv är god, men det enda sättet att veta är hurigenom man behandlar sina medmänniskor och fiender.

Vi har fått en fri vilja för att vi ska använda den. Vi har den Gudagivna rätten att välja Gud eller välja bort honom, man såväl som kvinna. Man kan inte tvinga någon att välja himlen, det leder inte till himmelriket vare sig för den som tvingar eller den som blir tvingad! Därför är det vi svenskar som har rätt, som låter var man och kvinna avgöra själv hur de ska leva sina liv.

Islams paradis kommer man till om man gör Jihad. Islams paradis är 72 sköna jungfrur för jihadisten. Här på jorden finns också kvinnor, särskilt för muslimerna som har både sina egna i behåll, och våra som bonus tills de bestämmer sig för att äkta en mödom. Islams paradis är med andra ord precis som på jorden. Men jordelivet och himmelriket kan ju inte vara samma sak – sex med sina fruar och konkubiner – i så fall skulle vi leva för evigt på en och samma jord, då funnes det ingen mening med att dö. De kristnas paradis är överjordiskt och kärleksfullt och inkluderande. Därför tror jag på den kristne Guden.

Kvinnor fungerar likadant världen över. Om de inte gjorde det så skulle araberna inte vara kvinnoförtryckare, för då hade de inte behövt vara kvinnoförtryckare. 

Ära ligger kvar på slagfältet, inte i någon ung kvinnas dygd, eller i en kniv i lungan på någon som inte fått en ärlig chans att försvara sig. Sådant kallas för brist på empati! Citat; Roger Klang

Annonser
Kategorier:Filosofi Taggar:
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: