Hem > Inrikespolitik, Media > Tänk så mycket man kan läsa mellan raderna på TV!

Tänk så mycket man kan läsa mellan raderna på TV!

På Skavlans show: Reinfeldt marginaliserar Sverigedemokratiska väljare, samtidigt som han hävdar att han respekterar dem, och försöker därmed förmedla en påstådd sanning att SD:s ledning är de enda SD:are som har förkastliga åsikter, alla övriga SD-väljare är förledda och omedvetna enligt Reinfeldt. Om SD:

–          Och det var ju lite så att man ville inte skaka hand i början, hur är det numera?

–           I riksdagen så är det säkert så att man vänjer sig vid varandra. Men det är viktigt att påpeka att detta är sprunget ur vit makt-rörelsen, de har rötter i rasism och främlingsfientlighet på ett sätt som är väldigt avvikande från övriga svenska samhället.

–          Men känns det inte väldigt konstigt på en arbetsplats att man har någon som är outcast?

–          Jo, det är klart, och man ska akta sig också för att för mycket förstärka det, därför att dels så ska man visa respekt för dem som… ändå röstade på Sverigedemokraterna, dels så måste man också så att säga kunna mänskligt möta människor även om man inte håller med dem. Jag tror att det där kommer att lugna ner sig. Men det förändrar inte vår syn på att de politiskt inte ska ges inflytande i Sverige!

TALA KLARSPRÅK REINFELDT!!!!! Ska SD-väljarna respekteras så ska väl SD ges inflytande i Sverige, annars blåser du väl bara rök upp i väljarnas arsle, moderatväljare såväl som SD-väljare? I annat fall så säger du väl att det bara är SD-ledningen, och inte deras väljare, som vill stoppa den utomeuropeiska invandringen? Några andra logiska tolkningsalternativ står inte till buds i alla fall! Du marginaliserar minst 7 procent av befolkningen med din politik, vad tror du det ska leda till? För att inte tala om alla dina rumsrena motståndare på högerkanten, de reaktionära som du marginaliserar genom att du med stor frenesi försöka sätta likhetstecken mellan dessa och SD, försöker hitta the common denominator; Guilt by association liksom. Och ändå skiljer inte jag eller min politik mig från den genomsnittlige amerikanske republikanen på 80-talet. Om jag vore amerikan idag eller på 50-talet, så vore jag precis i mittfåran politiskt, till och med en bit till vänster om mittfåran och alltså skulle jag ha varit Demokrat, åtminstone om man får tro det akademiska amerikanska test jag gjorde för ett år sedan. Detta synonyma förhållande mellan – med svenska mått – svenska reaktionära i Sverige och den amerikanska högern, tystas effektivt ner av både Nya Moderater och Socialistisk Visions Television. Det är som om verkligheten inte existerade och vi levde i ett vakuum, precis som östtyskar kände det i f.d. Östtyskland.

Reinfeldt om Reinfeldts barn:

–          Är de som andra unga människor, först radikala på vänstersidan, och så blir man på högersidan?

–          Ja, jag tror att de är lika andra barn på det temat att de tycker att jag är ganska töntig. Och det är liksom en eh, det är en tonårsgrej att.., att man är på väg att liksom förklara för föräldrarna att; det är jättekul allt du säger, men det stämmer inte. Och det.., det har jag ju tonårsbarn som alla andra tonårsföräldrar kan känna igen sig i /…/

Ah, du vet, det stämmer inte riktigt det sättet att mäta det tror jag inte det uppfattas längre, men.., men det finns också den här reaktionen att det mamma och pappa gör, det vill man inte liksom såhär.., det vill man inte prata om.

Fredriks erfarenheter stämmer absolut inte in på mig och min pappa i alla fall, så han får tala för sig själv när han säger att hans barn tycker att han är töntig! Det är förmodligen för att han ÄR töntig, men alla tonårsbarn tycker inte att deras pappa är töntig, inte jag i alla fall. Utom vid ett tillfälle när jag var 8-9 år och min far inte ville ta till nävarna när någon förolämpade hans heder. Vid tidpunkten gick vi två, hand i hand vid vårt villaområdes garage, när någon okänd skrek någonting till min far. Han kramade min hand, men han gjorde inget. Annars har jag vid alla tillfällen haft stor respekt för min fars mandom och det faktum att han var så nonchalant med det, som om det inte betydde någonting för honom. Han var en kvinnornas man, inte en mans man. Sådan respekt hade säkert också den unge Fredrik Reinfeldt för sin far, Bruno Reinfeldt, som var en karl vad jag har förstått, men Fredrik har glömt eller förträngt det om han har dåliga erfarenheter av sin far. En sak gnager dock på mig än idag angående min fars agerande, han hoppade av pilotutbildningen på F5 i början av 60-talet. Vad jag har förstått genom att ha läst vad han skrivit om händelsen så dog 5 flygare i 5 flygkrascher på kort tid enbart på F5 i Ljungbyhed. (J 29 ”Tunnan” hade en diger olycksstatistik under hela sin existens, detta berodde på pilotmaterialet som ofta bestod av risktagare i kombination med vingarnas konstruktion, men det visste sannolikt inte försvarsmaktsledningen någonting om under tidigt 60-tal att piloterna var en faktor eftersom samtliga krascher med planet var dödskrascher, och det förklarar varför det tilläts fortgå i nästan två decennier.) Min far trodde sannolikt att det hade med planets konstruktion att göra. Men ändå. De allra flesta har någonting som gnager på dem för något som de själva eller deras fäder har gjort, eller undlåtit att göra. Detta aber är tyvärr en del av min fars legacy till mig, men jag känner mig tillräckligt säker på min fars mandom för att dela med mig av denna historia. Jag tror på öppenhet, och ska jag vara öppen så får min döde far vara öppen, som för övrigt gick i döden med flaggan i topp! Kanske kan det att jag berättar det här lätta på många andras barndomsskam för någonting som deras fäder har gjort eller undlåtit att göra i vissa situationer? Men fruntimmer begriper sig inte på sådant!

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 13/3/2011

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: