Hem > Brott och straff, Inrikespolitik, Sveriges försvar > Tolgfors weaselar sig ur ansvar för den onödiga juridiska utredningen om vem som sköt de dödande skotten mot två svenska officerare 2010

Tolgfors weaselar sig ur ansvar för den onödiga juridiska utredningen om vem som sköt de dödande skotten mot två svenska officerare 2010

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4377824”Officerare sköts till döds av svensk eld”

Kl: 19:11

De två svenska officerare som sköts till döds i Afghanistan i fjol verkar ha dödats av svenska kulor. Det framgår av obduktionsprotokoll och Försvarsmaktens egen utredning, enligt TV4 Nyheterna.

9 feb 2010 | Svenskarna kände till gärningsmannen

8 feb 2010 | ”Gärningsmannen var inte polis”

8 feb 2010 | Gärningsmannen bar polisuniform

7 feb 2010 | Svenska soldater dödade i Afghanistan

Kulhålen i svenskarna har samma storlek som motsvarar kalibern på den svenska ammunitionen. Den afghanske man som sköt mot svenskarna hade en ammunition med kalibern 7.62 millimeter medan svenskarnas ammunition hade kalibern 5.56 millimeter.

Obduktionsprotokoll visar också att ingångshålen sitter högre upp på svenskarnas kroppar än utgångshålen.

Enligt skottvinkeln bör skotten ha avlossats från en plats cirka fyra meter upp och skulle då ha kunnat avlossats från det svenska pansarterrängfordon som stod vid vägrenen, enligt TV 4 Nyheterna.

Det var den 7 februari i fjol som de svenska officerarna Gunnar Andersson och Johan Palmlöv samt deras afghanske tolk Mohammad Shahab Ayoulay sköts till döds i byn Gurgi Tappeh, cirka 35 kilometer från det svenska högkvarteret i Mazar-i-Sharif.

En afghansk man klädd i polisuniform öppnade eld mot svenskarna och tolken. Den afghanske mannen sköts sedan ihjäl när elden besvarades.

__________________________________________________________________________________

TV4 om Afghanistan

Kl: 20:56

från Sten Tolgfors, försvarsminister av stentolgfors

Svenska soldater tar risker för att värna andra från risker. Det är en djupt oegennyttig handling.

Den mycket tragiska händelsen då två svenska soldater och en tolk dödades har utretts av rättsvårdande myndigheter. Den ansvarige åklagaren har lagt ner förundersökningen. Försvarsdepartementet kan inte ha synpunkter på en förundersöknings bedrivande eller resultat.

Försvarsmaktens undersökningskommission har undersökt händelseförloppet.
Försvarsmakten har själv informerat om resultatet.

Frågor måste därför besvaras av Försvarsmakten respektive den åklagare som skötte förundersökningen.

Vilken jävla weasel Sten Tolgfors är!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Allt detta snack om att svenskt rättsväsende ska utröna eventuella svenskars ”skuld” till dödsskjutningen av två svenska officerare, och vem drev på? Tolgfors var den yttersta. Nu när det visar sig att det är troligt att kulorna som dödade de två svenska officerarna var svenska, så drar sig Tolgfors ur från allt ansvar, tror han. De som var mer sansade sade hela tiden att ingen är betjänt av att veta vilka vapen kulorna kom från, vi visste hela tiden att Tolgfors är full av skit och inte borde vara försvarsminister, men vi visste inte att han skulle lägga in backen och lämna alla sina PK-”värdegrundsvänner” i elden i sticket då det blev uppenbart att de stupade officerarnas familjer åsamkats ytterligare sorg och pina när de fick veta det som de inte var betjänta av att veta. Kunde inte ”Baghdad Bob” ha räknat ut att detta kan hända – innan det svenska rättsväsendet tagit sig an uppdraget? Kunde han inte ha räknat ut att ett sådant resultat som utredningen fick skulle leda till just detta? Men han var snabbare än Wyatt Earp att förstå konsekvenserna av ett sådant resultat – efter att det hade hänt – så det är uppenbart inte brist på intelligens som är felet i huvudet på honom! Jag tror att han är en landsförrädare för att han är vapenvägrare och pascifist. Inte alla vapenvägrare är landsförrädare, men Tolgfors är tydligen, antagligen för att han är pascifist. Men Gandhi var ingen landsförrädare, trots att han var pascifist. Alltså är vår försvarsminister både vapenvägrare, pascifist och landsförrädare inbakat i ett! Sveriges regering är ett skämt som leds av en pajas från cirkus vars näsa är röd, rund och stor och vars mun är vit även när han avsminkat sig! Jag anser att det var en landsförrädisk handling av Tolgfors, som kausalt ledde till två familjers upprivna sår.

Så mycket för ”värdegrundens” värde! Varje man rädde sig bäst själv är det som gäller, eller? Chefsåklagare Krister Petersson och Försvarshögskolans professor Ove Bring är två andra som finner sig stående på djupt vatten med vatten till halsen, och det blir förmodligen dem som får bära hundhuvudet, men det var Tolgfors som satte igång debatten, Ove Bring och Krister Petersson är bara två politiskt korrekta ”värdegrundare” som saknar integritet. Bring och Petersson skulle inte ha agerat som de gjorde om de inte trodde att det var vad som förväntades av dem, så Tolgfors behövde bara sätta stenen i rullning. Det var precis så som Hitler fick sina generaler att följa!

Läs mitt inlägg från tiden här: https://rogerklang.wordpress.com/2010/05/01/ove-bring-professor-emeritus-i-folkratt-och-larare-pa-forsvarshogskolan-cyklar-pa/

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 2/3/2011

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: