Hem > Brott och straff, Media, Ryssland, Sveriges försvar, Utrikespolitik > Att klippa av kablar i Umeå och Luleå

Att klippa av kablar i Umeå och Luleå

http://svtplay.se/v/2311699/rapport/30_1_19_30?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2311248/sb,p103263,1,f,-1 Sedvanligt 20-sekundersinslag 18:17-18:37 in i Rapport den 30/1 19:30 om kapade tele och tv-kablar i Luleå och Umeå simultant.

Två synkront simultana kabelavbrott, en i Luleå och en i Umeå, kan det vara något annat än ett ”busstreck” från Ryssland som stat? Det är nämligen åtskilliga mil mellan Umeå och Luleå. Men det är förmodligen inte fråga om några vältränade Spetznas som glidit över svenskt vatten eller någonstans från finskt/norskt territorium, i fallskärm. Det rör sig om att någon på den ryska sidan har blivit arg för någonting någon har sagt eller gjort i Sverige, och därefter delvis rationellt försäkrat sig om vart dessa kablar, som de redan kände till, leder genom att kapa dem. De har kapat kablarna på flera ställen, men inte stulit någon koppar eftersom det rörde sig om fiberkablar. Ändå har Norrländska Socialdemokraten (kommunistsvin!) landsförrädiskt fräckt hävdat att de var ute efter koppar, men varför skulle då ”tjuvarna” kapa samma ”värdelösa” fiberoptikkabel på flera ställen, och inte kopparkablar? Och varför skedde det synkront i Luleå och Umeå, just på en kabel med samma funktion i bägge städerna? Ryssarna har vunnit kunskap om vad sådana kabelkapningar ger för effekt på det svenska mobil och kabel-tv-nätets infrastruktur. Men samtidigt har de avslöjat sin egen strategi mer konkret. Obs, deras strategi i norr betyder inte automatiskt att de saknar en strategi för Gotland. ”Ordern” för kapningen av kablarna behöver inte komma från högsta ort, men den bör ha kommit från högre ort. Det är inte ett Spetznas-verk, utan det är frågan om några lojala civila ryska medborgare i Sverige som har kontaktats på mer informell väg och som har gjort detta på uppdrag. Det är mycket ”stålpassion” och känslor från de där ryssarna. Jag kallar det ”stålpassion”, för det är ingenting romantiskt med ryssen, tycker ens våra kvinnor trots att ryssen är spaggar. Ryska höga företrädare har redan för ett eller ett par år sedan, sagt att norra Norrland ingår i Rysslands intressesfär för Nordkalotten, så då får man väl tro på det.

Sveriges Television kan man lita på kommer att vara landsförrädiskt som mot bättre vetande gör hela den alarmerande händelsen till ett 20-sekundersinslag, samtidigt som de skiter ut en historia om Egypten på 10-15 minuter. Vad fan har Egypten att göra med rysk strategi och sabotage? Jag har medvetet väntat med att skriva det här inlägget någon dag, för att följa upp händelsen i medierna. Men de har sagt ”Nada”, och när de säger något så har det inte satts in i sitt rätta sammanhang. Förmodad kopparstöld är inte det rätta sammanhanget även om det skulle vara vad som har hänt. Vad gör Reinfeldt? Nada. ”Dårarnas paradis”!

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 1/2/2011

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: