Hem > Inrikespolitik, Media > Ingen kan få RIKAB på fall som inte tar upp kampen mot den politiska statstelevisionen!

Ingen kan få RIKAB på fall som inte tar upp kampen mot den politiska statstelevisionen!

http://svtplay.se/v/2308362/uppdrag_granskning/del_2_av_23?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2308362/sb,p103536,1,f,-1 Uppdrag Granskning om IKEA:s grundare Ingvar Kamprad. Från den 26 jan 2011. Finns på nätet på svtplay.se i länken ovan till och med fredagen den 22 juli.

I dokumentären påstår sig Janne Josefssons Uppdrag Granskning berätta sanningen om Ingvar Kamprad. Han framställs som skatteplaneraren som trots egna utsagor om motsatsen fortfarande behåller makten i IKEA och till och med konsoliderar makten till ett förädlat ”INTER-IKEA”, ett företag som äger rättigheterna till och tar några kronor på varje såld vara från IKEA-varuhusen runt om i världen och placerar pengarna i Lichtenstein.

Och??? Är han företagsledare eller Röda Kors-chef? Vi har alla olika roller, men en Röda Kors-chef och Ingvar Kamprad gör lika stor nytta, bara det att Ingvar producerar mer samhällsnytta och åstadkommer långvariga positiva förändringar till skillnad från Bengt Westerberg (chefen för Röda Korset och f.d. Folkpartiledare)! Ingvar Kamprad är en hjälte i alla fall i mina ögon. Det är möjligt att jag projicerar min åsikt på resten av svenska folket och att de i verkligheten inte tycker samma sak om Kamprad som jag, eller är lite svalare i sina känslor om denne superentreprenör. Projicering är nämligen en av människans mest utmärkande drag, vore det inte det så skulle inte sådana som Ingvar Kamprad eller f.d. statsminister Göran Persson kunna åstadkomma någonting för andra, för när det kommer till kritan så är vi alla individer, både höger och vänstermänniskor, och kan bara utgå från oss själva och vår familj. Jag kan liksom inte läsa tankar och veta vad kreti och pleti tänker om mig och min verksamhet, förrän jag får höra det av dem, och inte ens då om jag befinner mig på toppen av en organisatorisk pyramid. Projicering kan vara en oerhört samhällsnyttig egenskap hos den rätte personen, och den kan till och med samla och ena ett land med en gemensam nationalkaraktär! Jag projicerar t.ex. min reaktionära läggning på FNT:s ordförande, och utan det skulle jag inte kunna blogga för FNT och därmed i förlängningen inte kunna åstadkomma någonting. Med andra ord så tror jag med viss grund, även om den är vag, att styrelseordförande Britta Kjellin tänker liknande som jag. Sant eller inte, jag försöker att respektera FNT:s styrelses integritet och inte dra in dem i något som kan utvecklas till en stämning eller ett åtal. Det kan också ges exempel på motsatsen, att projicering blir något negativt, typ destruktiva maffiaorganisationer vars amoraliska medlemmar projicerar sin självbild på andra kriminella, och som dras till sin egen sort och motarbetar nationen. Lyckligtvis är psykopaterna i minoritet och har inte ”the upper hand” i vårt öppna relativt demokratiska land.

Janne Josefsson och SVT har inte förstått att de inte längre kan få med sig majoriteten av svenska folket på SVT:s vänsterpolitiska agenda. Ingvar Kamprad är, förmodligen, i det tysta något av en nationalhjälte i svenska folkets ögon. Jag hoppas i alla fall att Jannelagen.., äsch jag menar Jantelagen, är ett avslutat kapitel i svensk historia! Ingvar Kamprad är ingen gammal snuskgubbe som jagar små nätta svenska 18-åriga sekreterare, eller ännu ”värre” små nätta utländska 18-åriga sekreterare, runt skrivbordet. Ingvar kamprad utnyttjar inte prostituerade. Ingvar Kamprad har ingen roffarmentalitet. Ingvar Kamprad mutar ingen och tar själv inga mutor, inte heller tillåter han andra IKEA-medarbetare från hög till låg att ta eller ge mutor. Ingvar Kamprad har moral! Har Ingvar Kamprad skattefuskat någon gång? Nej, i så fall skulle Uppdrag Granskning ha slagit ner på det direkt. Ingvar Kamprad har bara följt lagen när han skatteplanerar precis som alla andra gör. Jag kan tänka mig att Göran Persson t.ex. skatteplanerar nu när han äger herrgård, eller rättare låter sina revisorer skatteplanera åt honom med Göran Perssons goda minne. Precis som Ingvar Kamprad gör med andra ord. Men inte anklagar jag Göran Persson för att han skatteplanerar, det är ren självbevarelsedrift som får Göran Persson att blunda för detaljerna i hans revisors arbete. Man ska inte försöka att trycka ned den förhatliga Jantelagen i svenska folkets halsar, det är inte den som är lösningen, det är den som är problemet. Vill ni komma åt skatteplanering så förenkla regelsystemet istället! Att genom det förhärskande TV-mediet försöka få svenska folket att tycka illa om Ingvar Kamprad leder inte till någonting konstruktivt. Och han betalar visst det skatt i Sverige, kanske inte av sin personliga förmögenhet, men snarare IKEA gör det och även INTER-IKEA gör det därmed indirekt. IKEA betalar arbetsgivaravgifter och indirekt skatt på lönerna såväl som på varorna och verksamheten i Sverige. Janne Josefsson ska inte komma till mig och påstå att IKEA inte betalar skatt i Sverige, för det gör dem, och var sedan Ingvar Kamprad gör av sin privata förmögenhet har inte jag eller Uppdrag Granskning med att göra, det är hans pengar! 

Det kan eller inte kan ha varit ett moraliskt tvivelaktigt agerande av Kamprad när han offentligen sade att hans förmögenhet är liten om den nu inte är det, som Uppdrag Gransknings Janne Josefsson hävdade att det var. Men det är för tidigt att döma Kamprad för att han och hans familj till trots äger 100 miljarder svenska kronor när vi inte vet mer än Uppdrag Gransknings vaga indicier på att Kamprads påstått stora förmögenhet är grunden till hans (ovidkommande) konsoliderade maktställning inom IKEA. Är det förresten ens ett brott att hävda sig vara blygsamt rik, ens om man är en av världens rikaste män? IKEA ägs av en stiftelse och är byggt från grunden av Kamprad själv, det är inte ett Aktiebolag och han är inte en VD så han har inte begått trolöshet mot huvudman, han har rätt att säga och göra vad han vill så länge han inte bryter mot lagen i det land han säger eller gör det i. Ingvar Kamprad förvaltar de pengar som kommer från Sverige till företaget IKEA (inte INTER-IKEA) i Nederländerna på ett bra sätt, han anknyter till Sverige i allt han gör i verksamhetsländerna. Det att Kamprad inte bor i Sverige påverkar naturligtvis förskjutningen av pengaflödet, det kommer man inte ifrån. Men det råder ingen tvekan om var han har sin lojalitet, mycket Goodwill till Sverige kommer från Ingvar Kamprads företag och Ingvar Kamprad själv! Fast man får inte glömma att IKEA i allt väsentligt först och främst är ett vinstdrivande företag (till allas nytta). Men det är också en bra arbetsgivare som bidrar till Sveriges väl.

Att Ingvar Kamprad kräver lojalitet av sina anställda är helt normalt och avviker inte från praxis bland Aktiebolag heller, i alla fall så önskar Aktiebolagsnoterade företags VD:ar och högre chefer att de kunde hitta ett sätt att uppnå Ingvar Kamprads kåranda i sina egna företag. Oftast lyckas de inte, men vissa välrenommerade Aktiebolag som tillverkar kvalitetssaker, som BMW t.ex., lyckas med att uppnå en lojal och stolt arbetskår från hög till låg. Alla mindre och medelstora familjeföretag som existerar, förutom giganten IKEA, kräver även dem lojalitet av sin personal. Hur skulle det kunna vara på något annat sätt i ett företag som månar om sina anställda? Det är ge och ta av både anställda och ägare! Svenska folket köper helt enkelt inte de där kommunistfasonerna längre Janne Josefsson, gör någonting samhällsnyttigt istället!

Att Ingvar Kamprad kallar sig för dum är inget anmärkningsvärt, det gör jag också ibland trots att jag egentligen inte är det. För jag vill inte framställa mig som världens smartaste man i alla lägen! Jag kan hävda mig vara ”dum” som enligt IQ-klubben Mensas riktiga inträdestest har 98 i IQ (100 är genomsnittet), och om Ingvar Kamprad ville så skulle han säkert kunna ”bevisa” sin korkadhet genom att presentera något liknande. Men vi har ju ändå ”tänkandet”, som Göran Persson kallade det, både Kamprad och jag. ( https://rogerklang.wordpress.com/2010/04/05/hur-kan-jag-dikotomiskt-uppdela-kognitivt-tankande-i-tva-olika-former-iq-och-spatialt-tankande-kan-jag-bara-komma-har-och-stipulera-det/ ) Med detta sagt om min dumhet, och det Ingvar Kamprad sade om sin dumhet, så vill jag tillägga att jag tror att det är typiskt svenskt när ett geni som Ingvar Kamprad sablar ned sin egen tanke- och ledarskapsförmåga. Det är en slags taktik som går utöver vad taktik tillåter i resten av världen, förutom i Tyskland och möjligen Finland. I mitt fall beror min egen periodvisa nedsabling av mig själv på att jag har testat min intelligenskvot med nedslående resultat. Det finns ett ordspråk:

Nelson Mandela alt. psykologen Marianne Williamson sade: ”Att spela obetydlig förbättrar inte världen. Det finns ingenting upplyst med att förminska sig för att andra inte ska känna sig osäkra. När vi låter vårt eget ljus lysa, ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma”.

Jag sätter en hundring på att det är Nelson Mandelas ord och inte den kvinnliga psykologens, för stora män har en benägenhet att mynta slagkraftiga ordspråk, relativt okända psykologer har det i allmänhet inte.

I det här fallet är det programmet Uppdrag Granskning och producenten SVT det är fel på, som så ofta annars, och inte det enskilda ämnet. Ingen kan få RIKAB på fall som inte tar upp kampen mot den politiska statstelevisionen! Eller som jag säger: ”De som diskuterar hur de utan vapen ska komma undan lejonen i Colloseum imorgon, när de borde diskutera hur de ska övermanna vakterna för att vinna sin frihet idag för att sedermera med lite tur kunna göra uppror mot kejsaren och ta makten från elitokratin, de slutar oundvikligen sina dagar som lejonmat!” Citat; Roger Klang. Egentligen så syftade jag med detta citat, på hur den borgerliga regeringen inte vågar ta itu med väktaren Socialistisk Visions Television (SVT), och därför borde bli lejonmat i Colloseum i morgon. Nu blev det inte så, utan Reinfeldt löste problemet genom att anpassa sin politik till vänsterns. Om det är bra eller dåligt låter jag er avgöra. Jag antar att det i det enskilda fallet beror på var man står på den politiska skalan.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 28/1/2011 http://ingentvavgift.se/

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: