Hem > Inrikespolitik, Sveriges försvar > Tolgfors Kustbevakningen vs. Marinen

Tolgfors Kustbevakningen vs. Marinen

Hej ni på hkv!

http://www.statskontoret.se/upload/Publikationer/2010/2010109.pdf

http://navyskipper.blogspot.com/2010/12/samordning-mellan-forsvarsmakten-och.html?showComment=1294044897507#comment-c7010741470320457242

Så här står det i bägge länkarna ovan (i länken till Statskontoret står detta under ”sammanfattning” i inledningen av pdf:en som heter ”Ökad sjöstödssamverkan?” om Marinen och Kustbevakningen):

”I uppdragstexten anges uttryckligen att den operativa verksamheten hos myndigheterna inte omfattas av uppdraget.”

Här kommer min översättning av denna mening till ren svenska:

”Vi ska åderlåta er på ännu mer pengar i syfte att förminska er makt i förhållande till vår, och åstadkomma viktiga skattesänkningar, men ni får inte underlåta er att göra ert jobb i att understödja Kustbevakningen och måste därmed agera ofrivillig budgettillskjutare till dessa. Ni får ta pengarna varifrån ni vill, men KB ska understödjas av er! Eftersom vi säger att den ”operativa verksamheten hos myndigheterna inte omfattas”, även om vi vet att det krävs att ni kan trolla för det, så har vi skenbarligen inte lagt oss i hur ni sköter verksamheten i enskilda frågor inom fm och har därmed inte begått ministerstyre. Vi hoppas att ni förstår att vi måste göra så här i syfte att betvinga er, eftersom om vi hade gett er en direkt order att omfördela resurser till understödjande av KB vi hade begått ett brott – ministerstyre. Vi tycker att det är supernice att flottan och KB är dikotomiskt underordnade försvarsdepartementet utan att den senare är underställd den första, så att vi kan agera så här!”

Jag tänkte bara att ni på hkv kanske inte hade räknat ut detta så därför hjälper jag er förstå, så att ni kan anpassa er strategi mot regeringen och Tolgfors och Borg! Ni vet kanske inte vilken strategi ni ska ta till? Ni kan ju börja med att förklara offentligen och även (eller åtminstone) för de försvarsmaktsanställda att meningen i rött ovan enbart syftar till att regeringen ska få en möjlighet att slingra sig ur en reell brottsrubricering som kallas för ”ministerstyre” samtidigt som Tolgfors och regeringen ändå får sin vilja igenom. Ni är sannerligen inte några vidare politiker! Men det kanske är en komplimang i era öron? De flesta regeringspolitikerna och riksdagsledamöterna är bekväma karriärister och lönelyftare som följer minsta motståndets lag och är därför dödskallar, men de flesta av er försvarsmaktsanställda är beredda att uppoffra er för andra människor och vårt kära fosterland och går därför fria från dödsdom även om ni inte precis kastar er in i frihetskampen som jag gör.*

*Med frihetskampen syftar jag på de svenska männens rätt att existera och maktövertagande från de svenska kvinnornas hegemoni vid könsmakten som de fått genom Borgs, Reinfeldts, regeringens och hela riksdagens försorg med deras banala ondska, samt kampen för att de icke-etniskt ”svenska” kvinnor som bor i vårt land ska få en möjlighet att välja en man fritt efter egna preferenser även om den mannen är svensk. Med frihetskampen menar jag även att stå upp för sitt land mot alla ondskans och mörkrets makter. (Det sistnämnda både gör ni och inte gör ni, om ni förstår vad jag menar?) Sist men inte minst måste man räkna in ostasiaternas och polackernas rätt att existera för att kunna kalla sig godhetens frihetskämpe. Att ta den lätta vägen ut och ta sig en asiatisk eller polsk brud när våra försvinner bort till andra män betyder att man är en dödskalle, åtminstone för sådana män som mig som vet bättre och som besitter en empatisk förmåga och därmed en insikt i hur andra män tänker.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 5/1/2011

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: