Hem > Brott och straff, Inrikespolitik, Media, Sveriges försvar, Utrikespolitik > Julian Assange, USA, Wikileaks och hela våldtäktsaffären, en fälla?

Julian Assange, USA, Wikileaks och hela våldtäktsaffären, en fälla?

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4030&grupp=11901&artikel=4234350

Stort utländskt intresse för Assangegripande

Den svenska arresteringsordern rörande Wikileaksgrundaren Julian Assange har väckt stort intresse i omvärlden. Ända bort i Japan följs frågan, säger Masato Kimura, korrespondent för Tokyotidningen The Sankei Shimbun.

– Intresset för den här frågan är stort i Japan, säger Masato Kimura.

Den japanska publiken är på det klara med att Julian Assange är misstänkt för våldtäkt, men tyvärr är det svårt att förklara skillnaderna i hur våldtäkt definieras i olika länder, menar han.

Även aningarna om att USA skulle utöva påtryckningar på Sverige rörande Assange har kommit upp:

– Misstanken finns i Japan, säger Masato Kimura, som själv dock är försiktig, på grund av bristen på uppgifter i det avseendet.  

Den här frågan har också uppmärksammats i brittiska medier där det varit ett de argument som Assange advokat Mark Stephens upprepat allra mest – att den svenska undersökningen skulle ha en koppling till Wikileaks verksamhet och påtryckningar från USA:

– Sverige är en av dessa lismande stater som ställer upp för USA och till exempel upplåter landningsbanor för USA:s omstridda fångtransporter av misstänkta terrorister, sa advokat Mark Stephens i en BBC-interjvu.

Brittiska medier har även i detalj granskat synen på våldtäkter i Sverige. Attityden mot våldtäkter i Sverige – med en stark känsla för kvinnors rättigheter – innebär att sannolikheten för att anmälas för våldtäkt är högre, heter det bland annat…

Lika bra att generalisera, det handlar ju om nationalkaraktär när det kommer till traditionella institutioner: Tack Japan, och far åt helvete Storbritannien!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4239174

Häktningsförhandlingarna mot Assange fortsätter

I eftermiddag fortsätter nya häktningsförhandlingar i London mot Wikileaks grundare Julian Assange, som begärts utlämnad till Sverige misstänkt för våldtäkt och ofredande.

Assange vill bli släppt mot borgen, och i Storbritannien befarar man att nya nätattacker är att vänta mot brittiska myndigheter om han inte släpps.

Julian Assange har nu i en vecka suttit i brittisk arrest efter han greps i London till följd av den internationella arresteringsorder som utfärdades mot honom, häktad i sin frånvaro av svensk domstol, och där åklagare i Sverige vill få honom överförd hit för förhör.

Det gäller anklagelser om våldtäkt och ofredande, något Julian Assange nekar till…

Häktningsförhandlingar börjar klockan tre i eftermiddag svensk tid. Ett beslut om utlämning väntas ta veckor, upp till 90 dagar, där både Assange och svenska myndigheter har rätt att överklaga den brittiska domstolens beslut.

Assanges brittiska ombud misstänker att Wikileaksgrundaren, som hamnat i hetluften efter offentliggörandet av tusentals hemliga amerikanska dokument, kommer att begäras utlämnad till USA om han förs över till Sverige.

Han kommer i dag att begära att bli släppt mot borgen, samtidigt som man i Storbritannien befarar att brittiska myndigheter kan utsättas för nätattacker av hackare om han inte släpps, uppger nyhetsbyrån AP.

Så kallade överbelastningsattacker har tidigare drabbat bland annat den svenska åklagarmyndighetens hemsida.

”Nya” nätattacker indeed. Jag kan inte låta bli att undra om det hela är en fälla för svenskarna. Man kan undra varför alla dessa hackers attackerade svenska myndigheter när vi inte ens har ett borgenssystem? Brittiska och andra anglosaxiska patriotiska höger- och nationalistiska vänster-medier har måhända styrt opinionen att tro att det var våra myndigheter som låg bakom. Det här försöket av USA att få Julian Assange utlämnad för ett brott som inte har någonting att göra med Wikileaks eller någonting av det, bara för att sedan förmodat kunna sätta jättelik press på Sverige, så att de slipper att göra det på Storbritannien. Britterna kallar oss lismande när vi de facto tvingas att hålla stånd mot större delen av världen, ett lands underläge och storlek har betydelse för hur väl man lyckas behålla sin integritet under press, det vet ni! Nej ursäkta mig britts, ni vet inte vad integritet är ju, det glömde jag! USA vill att vi ska förlora vår integritet eftersom de har förlorat sin rövrings-oskuld, och då måste de först få oss att lämna ut Julian Assange mot alla svenska lagar och regelverk. Hade det inte varit så, så hade de begärt Assange utlämnad från GB och inte från Sverige! Men vi får se om de begär honom utlämnad från Sverige och sätter press på myndigheter och skriver skit om oss innan vi stämplar USA som en föredetting Big Time, en föredetting som snart kommer att leva i social misär antagligen om jag tolkar Guds avsikter rätt. Jag är rätt säker på att de gör det, jag vågar sätta en femhundring! Någon som vill sätta emot?

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 16/12/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. 17 december, 2010 kl. 21:40

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: