Hem > Israel-Palestina, Utrikespolitik > Och jag som trodde att det var en försoning mellan palestinierna och Israel som behövdes, inte mellan palestinierna och palestinierna?!

Och jag som trodde att det var en försoning mellan palestinierna och Israel som behövdes, inte mellan palestinierna och palestinierna?!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4043535

Fatah och Hamas närmar sig varandra

Representanter för palestinska Fatah och islamistiska Hamas har enats om en färdplan mot försoning.

Det sade representanter för de båda rörelserna efter ett möte i Syriens huvudstad Damaskus på fredagen.

Fatah styr över de palestinska områdena på Västbanken medan Hamas kontrollerar Gazaremsan.

”En överenskommelse har slutits för en färdväg och steg som måste tas mot en försoning” sades det i ett gemensamt uttalande. Mötet mellan representanterna följde på de fredssamtal som hålls mellan Israel och Fatah.

Och jag som trodde att det var en försoning mellan palestinierna och Israel som behövdes, inte mellan palestinierna och palestinierna. Kommer fredssamtalen att omintetgöras nu? Hur ska man i så fall skylla det på Israel? Oroa dig du inte för det Roger, de har aldrig behövt använda sig av särskilt logiska argument för sådant, faktum är att de inte behöver använda sig av argument över huvudtaget.

Argument = anförd omständighet som används för övertalning eller bevisning av viss ståndpunkt i viss fråga.

Argumentation = sammanhängande följd av argument.

Svensk ordbok och Svensk uppslagsbok

Normalt sett så föregår argumentationen ett krig även om det bara skulle ske på nivån kung mot kung, men så inte med palestinierna och deras idol Hitler. ”Krig är bara en fortsättning på politiken, fast med andra medel” (War is the continuation of politics by other means) Citat; Karl Von Clausewitz. Ett krig börjar normalt ungefär som ett käbbel på sta´n föregår ett slagsmål – ”argumentation” antagonister emellan och sedan ett utfall från endera part. Men inte så med palestinierna, där liknar situationen den att en judisk familj står och väntar på en buss, och Hamas hoppar på kvinnan i familjen i ryggen med en kniv samtidigt som hans yngre bröder hotar fadern i familjen med en kniv mot strupen och hånar honom för att han inte kan försvara sin kvinna. I det här fallet så finns det en effektiv polis närvarande, israelisk militär, och har den stackars judiska familjen lite tur så hinner ingen bli skadad. Ska vi därför avlägsna polisen så att brottet kan fullbordas?

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 25/9/2010, ”Alla vägar bär till Lund”

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: