Hem > ekonomi, Sveriges försvar, Utrikespolitik > ”Kapital” kommer från latinets Capita, som betyder person, och nationalekonomi är ett humanistiskt ämne på universiteten.

”Kapital” kommer från latinets Capita, som betyder person, och nationalekonomi är ett humanistiskt ämne på universiteten.

Det har rests röster om att länder tror att de ska kunna bli utsatta för en ekonomisk komplott eller konspiration, röster som har besannats i Sverige i det förflutna när Ungersk-Amerikanen och mångmiljardären i dollar, George Soros, försökte spekulera omkull Sverige under 90-talskrisen, och nu senast i Tyskland i somras när amerikanarna och stora EU-länder försökte och lyckades till del dränera den tyska ekonomin. Om detta skulle hända t.ex. Sverige, Norge eller Island igen, så finns det bara en sak att säga till Tyskland:

”Martin Niemöller var en intressant tysk pastor. Under första världskriget var han ubåtskapten men blev sedan pastor. Till en början stödde han Hitler, men 1933 bröt han med nazisterna och mellan 1933 och 1937 kritiserade han öppet nazisterna. 1937 arresterades han för förräderi men fick bara villkorligt straff, antagligen på grund av utländska påtryckningar. Genom Hitlers personliga ingripande arresterades han dock omedelbart efter att han fått sin villkorliga dom och sattes i koncentrationsläger (Sachsenhausen och senare Dachau). Han klarade sig med knapp nöd från att arkebuseras 1945 och överlevde kriget. Han har skrivit en mycket känd dikt, som är tänkvärd på många sätt:

I Tyskland kom nazisterna och tog kommunisterna.
Och jag sade inget, för jag var inte kommunist.
Sedan kom de och tog judarna
Och jag sade inget, för jag var inte jude.

Sedan kom de och tog fackföreningsfolket
Och jag sade inget, för jag var inte fackansluten.
Sedan kom de och tog katolikerna
Och jag var protestant, så jag sade inget.
Sedan kom de och tog mig…
Vid det laget fanns det ingen kvar
som kunde säga något.”

Taget från Kristers blogg – Gluefox

Ovanstående citat är vänligen menade till det tyska folket. Kommer amerikanarna och tar oss eller utpressar oss så är det bäst att de inte får skälvan för övermakten och tiger i ett misslett försök att rädda sig själva. Detsamma gäller för oss svenskar och norrmän om Tyskland blir måltavla för ett ekonomiskt eller militärt angrepp, eller både och! Jag har redan gett mitt moraliska stöd till tyskarna när övriga EU och USA försökte gangbanga Tyskland i ett samlat ekonomiskt angrepp i somras. Att någon annan står upp och säger det som är rätt, försvarar det utsatta landet i en sådan situation, kan vara mer värt än att bidra med en stridsvagnsdivision i krig! Krig vill vi inte ha, däremot ekonomisk dominans över USA och GB, vilket är samma sak som att vi nu tar deras kvinnor istället för det sedvanliga tvärtom. ”Kapital” kommer från latinets Capita, som betyder person, och nationalekonomi är ett humanistiskt ämne på universiteten. Det säger mycket som behöver sägas till skeptikerna av mina påståenden att nationalekonomi handlar om kvinnor! Men nationalekonomi är så komplext att man inte vet vad som orsakar nya fenomen som ”stagflation”, och varför detta nya fenomen har uppstått. Och många vägrar att erkänna att det som orsakar fattigdom och svält är människorna själva i den region som drabbas, genom deras våldsfilosofi och deras kvinnoförtryck och mordiska behandlande av deras nästa av annan tro. Då talar vi om majoriteten män. De som tar avstånd från sådana metoder frodas ofta ekonomiskt i en fattig miljö. En naturkatastrof i till exempel Pakistan kan få permanenta verkningar, till skillnad från i t.ex. Tyskland och London efter andra världskriget när bostäder var utbombade och infrastrukturen och logistiken var förstörd, trots att standarden i Pakistan innan katastrofen inträffade var mycket enklare. Det är av motsvarande anledningar som Indien och Kina av alla länder i tredje världen, har lyckats klättra i välståndsligan när arabvärlden fortfarande befinner sig på 1800-talsnivå. Det är rättvist gjort av Gud att fördela välståndet efter förtjänst, men också svälten och nöden! Tyskland fick också känna på döden och svälten under och efter andra världskriget på grund av sina brott mot mänskligheten, men de bättrade sig och skapade en blomstrande ekonomi ur ruinerna. Det kan pakistanierna också göra! Eller?

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 19/9/2010, ”Alla vägar bär till Lund”

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: