Hem > Filosofi > Min generation är varannan damernas. Man sitter ner och kissar hälften av gångerna, och man står upp hälften.

Min generation är varannan damernas. Man sitter ner och kissar hälften av gångerna, och man står upp hälften.

Ok, här kommer några av mina tips! Om du i en diskussion hör någon gå på om att kristendomen är intoleransens ursprung och samtidigt hävdar att Darwin´s utvecklingslära är det finaste som finns så svarar du bara:

”Darwin? Åh, du menar Francis Galtons kusin! Francis Galton du vet, grundaren av eugeniken och fadern till socialdarwinismen.”
Om du hör någon komma med följande argument, som jag fick presenterat för mig på Vetenskapsradion, och som du säkert har hört tidigare:
”Eller ska vi lyda ”Gud” OAVSETT om eventuelle vederbörande är ond eller god – med anledning av att vederbörande har MAKT att STRAFFA och VÄLSIGNA?”

Då svarar du bara;

Nej men allvarligt, så här är det: Gud skapade en värld där människan inte kan känna sin Gud (att se Gud) eftersom hans gärningar avgör om han ska komma till himlen eller ej. Där av följer att vi inte kan följa Gud för att vi vet att han kan straffa oss. Så du satte precis fingret på knuten, det är detta som är Guds kärna – Vi har en fri vilja att göra gott och följa Guds vilja utan tvång oavsett om man är troende eller ateist efter sin egen förmåga! Det är för att han är sant generös och älskar oss som han inte visar sig och talar om för oss hur mycket gott han gör för dem han älskar. Men man ska inte förväxla den bildligt ”gäckande Gud” med en frånvarande Gud, de som söker honom hittar honom också, i anden!
Vad tycker du om dem argumenten? Här nedan följer lite roliga och intressanta citat:

Biologen och myrexperten Edward Osborne Wilson fick en gång frågan vad han tyckte om marxismen och svarade då ”wonderful theory, wrong species”.

”Fuck” betyder egentligen: ”Fornication Under the Command of the King” och innebar att man inte fick skaffa barn utan Kungens tillstånd. Så det är egentligen inget fult ord som alla tror. Förr i tiden i England när man ”gjorde” barn så hängde man en skylt ute där det stod just ”FUCK” så att alla skulle veta. Läst på Viska.se

Min generation är varannan damernas. Man sitter ner och kissar hälften av gångerna, och man står upp hälften.

Det är inte den som bugar djupast, som står närmast Gud!

”IN GOD WE TRUST” Att förespråka waterboarding är inte att förlita sig på Gud, så som det står på deras dollarmynt och sedlar!

Jag vet inte om jag tycker att världen är så komplicerad. Den är lätt att förstå men ond ändå!

Det är en lustig sak med maktlöshet kontra makt, den som saknar makt känner sig i underläge, men den som sitter på makt tycker sig inte ha övertaget.

Citaten i rött av Roger Klang.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 15/9/2010, Alla vägar bär till Lund

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: