Hem > Ryssland, Sveriges försvar, Utrikespolitik > De är smarta, kan de inte besegra vår vilja att bibehålla vår suveränitet så försöker de vinna över oss, en värdig efterföljare till romarna!

De är smarta, kan de inte besegra vår vilja att bibehålla vår suveränitet så försöker de vinna över oss, en värdig efterföljare till romarna!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fler-usa-besok-att-vanta_5323205.svd

Amiral Gary Roughead besökte Sverige precis. Han hade en dubbel agenda, dels så ville han förhöra sig om hur en svensk kvinnlig kapten ombord på ubåten Södermanland klarade sig som kapten. Amiral Roughead vill nämligen tillåta kvinnor ombord på ubåtar i US Navy. Men det andra budskapet är att USA nu vill utöka sin närvaro i Östersjön mycket. Roughead var noga med att inte trampa på några tår. Om det här är ett skifte i USA:s policy så är det bra. Alla har rätt att ändra sig! Men jag kan inte vara en hoppjerka, min föredragna partner är numera ett demokratiskt Tyskland och Norge och Finland och Island! Respekterar de inte dem så respekterar de inte oss. De kvinnoförluster som kan tänkas följa av ett ökat amerikanskt engagemang i Östersjön är ganska marginella jämfört med övriga kvinnoförluster till amerikaner. Några tusen kanske över en godtyckligt satt treårsperiod. Vi har mer att vinna på ett sådant arrangemang än vi har att förlora, eftersom de måste börja respektera oss om de vill kunna använda sig av svenska vatten och hamnar. De är smarta, kan de inte besegra vår vilja att bibehålla vår suveränitet så försöker de vinna över oss, en värdig efterföljare till romarna!

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, ”Alla vägar bär till Lund” den 15/9/2010

Annonser
 1. Nic
  15 september, 2010 kl. 20:58

  Finns allt för många knäppskallar eller de som drivs av politisk fundatalism på nätet. Första tanken var att bloggen var en av de ofta förekommande självplågande bloggar från vänster där man njuter av att vara emot allt, anser sig veta bäst och är livrädd för att det man vill ska bli verklighet.
  Vid genomläsning anar jag något annat, de extrema partierna skiljer sig inte så mycket åt, både vänster och högerkanten måste bekämpas (med fredliga medel). De ”partner” som bloggaren hänvisar till kan knappast bistå vid ofred. Norge och Tyskland är med i Nato och Finland är snart där också, i Sverige är det tabu att diskutera Nato. Mycket av det USA gör är inte bra, men världen förändras, Europas betydelse minskar och Asien o fr a Kinas betydelse ökar. Kanske vi inte bara ska lägga oss ner, kanske det finns något bra i väst också. I EU finns visserligen stormaktsambitioner, men mer än ambitioner blir det inte. I det diplomatiska spelet behöver vi en stark ”partner”. Den enda som finns är USA, annars är vi helt betydelselösa.

 2. 15 september, 2010 kl. 22:59

  Det spelar ingen roll ifall Tyskland, Norge, Finland och givetvis Island inte kan hjälpa oss militärt nämvärt! Jag tar deras parti för att det är det som är rätt, och sedan får Gud hjälpa mig. Dessutom kan vi knappt hjälpa dem militärt om det skulle bli krig. Jag sympatiserar även med de kinesiska och polska männen, som du kan se om du läser min blogg. Det är vi som förlorar alla kvinnor till resten av världen, och ibland är vi själva skyldiga, Kina i Tibet, vi mot polackerna och kineserna. Det är dags för en andra vikingatid, med Guds hjälp! USA kommer fortfarande att vara mäktigt för tid framöver, jag är medveten om det. Men kunde drottning Elizabeth göra England till en stormakt enbart med hjälp av sin person när landet var nedrustat och barskrapat, så kan jag göra detsamma i dessa mer ”säkra” tider. Så mycket tror jag på mig själv!

  //Roger

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: