Hem > Brott och straff, ekonomi, Inrikespolitik, Media > Anders Borg vs Margaretha Winberg

Anders Borg vs Margaretha Winberg

http://playrapport.se/#/video/2104817 Sedvanligt knappa 20-sekundersinslag om socialdemokratisk obestridbar omoral, strax innan valet. Inte ett enda ord för mycket, inte ett enda ’och’, och bara precis så många ord som krävs för att tala om vad som har hänt, och bara under en enda dag, och utan att avkräva svar av Margaretha Winberg med en mikrofon och en 300 watts lampa uppkörd i anletet! Det här var annars mycket värre än en stulen Toblerone! Rapport gör petitesser till skandaler och skandaler till petitesser! Rim och reson? Döm själva! Men Anders Borg, som har följt upp alt. initierat anklagelsen lagom till valet, är en total nitwit (komplett idiot). Och när man tänker på att hans underordnade på departementet har uttalat sig om att Borg är en ”oerhört intelligent” chef! Vilket jävla kvalificerat skitsnack, jag känner schimpanser som är intelligentare än Borg! Oerhört intelligenta ministrar med integritet ger sig inte efter gamla avdankade ministrar i valtider, och i synnerhet inte för att vinna ett val åt sitt parti eller åt alliansen, utan de kör sitt eget race istället! Vi har Göran Persson, Barack Obama, Ronald Reagan, Olof Palme, Winston Churchill och Karl von Clausewitz som förebilder med integritet du kan se upp till herr ’mindre av en statsman’ Anders Borg! Du har liksom Fredrik Reinfeldt bara tillräckligt av en av egenskaperna nedan i kursiv stil, och det är den egenskap som är den vanligaste och vardagligaste av dem två egenskaperna, den motsatta mot vad Reinfeldt har. Reinfeldt är åtminstone originell, medan din originalitet sträcker sig till att du är en snubbe i hästsvans och som gillar att reta folk med den!

”Två egenskaper är oumbärliga (hos en statsman eller en krigsman, förf. anm.): först, ett intellekt som, även i den mörkaste timmen, bibehåller ett visst sken av det inre ljus som leder till sanningen; och för det andra, modet att följa detta svaga ljus vart det än må leda dig.” Citat; Karl Von Clausewitz

Lär dig av Reinfeldt, Borg! Reinfeldt som förmodligen aldrig har gjort ett offentligt personangrepp, i form av att gillra en läglig medial fälla för en minister från oppositionen för att vinna ett val åt partiet, under hela sin politiska karriär, och ännu mindre mot en avdankad gammal minister under valtider när man själv är sittande minister (ja, han är oerhört intelligent Reinfeldt, och han behöver därför inte göra eller följa upp personangrepp!). Reinfeldt kör sitt eget race! Anders Borg är sinnessvag och låg, till skillnad från intelligent och ädel. Vad jag än tycker om Reinfeldt i övrigt så är han i alla fall intelligent och ädel, en god man! Borg talar om ”Vi” och ”Man” när han blir utfrågad om sin roll i Finansdepartementets skriftliga redogörelse, av Sveriges Radios Ekot (trots detta Vi:andet och Man:andet så skulle det inte förvåna mig om Anders Borg skrev den här ”redogörelsen”, som Ekot kallar den, själv).:

Vi kan naturligtvis inte göra någon annan bedömning än på basis av den information som vi har i dag. Därför är det viktigt att vi får den här redovisningen, och då vill jag inte spekulera om vilka slutsatser man ska dra av den, säger Borg.” Citat; SR; Ekots citat av Anders Borg

Så här skulle det ha sett ut, åtminstone om Anders Borg vill kalla sig för en statsman, för som statsman så delar man endast äran för sina idéer, och tar på sina axlar ansvaret för sina egna och departementets strider:

Jag kan naturligtvis inte göra någon annan bedömning än på basis av den information som Jag har i dag. Därför är det viktigt att Jag får den här redovisningen, och då vill jag inte spekulera om vilka slutsatser Jag alt. Vi ska dra av den, säger Borg.”

Jag skulle tro att Borg försvarar sitt agerande med att han ju trots allt är en tjänsteman på Finansdepartementet, vem ska annars ta tag i detta? Men det är bara en dålig ursäkt, i synnerhet som Borg uttalar sig för hela myndigheten (”Vi”) och då rimligen måste uttala sig som minister och inte tjänsteman! Det hade räckt om Borg bara hade lämnat över ärendet till skatteförvaltningen.

”Qui tacet, consentiere videtur”, vilket bäst översätts till engelska snarare än svenska, och översättningen går så här; He who is silent, is understood to consent.

Man kunde läsa om Borgs taktik även på nätnyheterna samma dag:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3918174 ”Borg vill ha rapport om Winberg

Finansdepartementet har i dag begärt en skriftlig redogörelse från statliga Svenska Spel om felaktiga ersättningar till Svenska Spels ordförande Margareta Winberg. Bland annat ska hon ha tagit ut traktamente för en dag då hon inte varit i tjänst.

– Givet att det nu förekommer olika uppgifter i massmedia så är det viktigt att vi nu klarlägger, dels hur riktlinjerna sett ut, dels att man gör en noggrann genomgång av de här olika betalningarna så att man kan känna att det finns ett orubbat förtroende för Svenska Spel, säger finansminister Anders Borg.

Vilket förtroende har ni för Margareta Winberg nu?

– Vi kan naturligtvis inte göra någon annan bedömning än än basis av den information som vi har i dag. Därför är det viktigt att vi får den här redovisningen, och då vill jag inte spekulera om vilka slutsatser man ska dra av den, säger Borg.

Först cirkulerade uppgifter i media om att Margareta Winberg ska ha brutit mot skatteregler när hon begärt att få ut sitt arvode från Svenska Spel via sitt bolag istället för personligen. Därmed sänktes inte hennes statsrådspension och hon fick dessutom lägre skatt än om hon tagit ut ersättningen som vanlig lön.

I dag kom alltså uppgifter om att om han hon fått traktamente för tid som hon inte varit i tjänst, och att hon fått en hyrbil av Svenska Spel som hon använt privat.

Johan Tisell på Svenska Spel säger att man haft en dialog med Finansdepartementet om revisionen sedan i våras och att felaktigheterna är reglerade nu.

– Är det någonting i de kostnadsersättningar som betalts ut som är konstigt och behöver rättas till, och då tittar de igenom alla kostnadsersättningar och så hittade man då bland annat den här hyrbilen och det här traktamentet för den här dagen. Och de ersättningarna har så vitt jag vet reglerats. Margareta har betalt tillbaka de pengarna helt enkelt, säger Johan Tisell, informationsdirektör, Svenska Spel.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 14/8/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: