Hem > Brott och straff, ekonomi, Inrikespolitik, Miljö, Ryssland, Utrikespolitik > Ryssarna använder sjöar som slutförvaringsplatser, och utan sluten container?????????

Ryssarna använder sjöar som slutförvaringsplatser, och utan sluten container?????????

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3915819 ”Uttorkade sjöar kan sprida radioaktivitet

Ekologer och miljöorganisationer i området kring den ryska atomanläggningen Majak befarar nu att sommarens hetta och skogsbränder kan leda till att sjöar där radioaktivt avfall dumpats torkar ut. Det skulle innebära att radioaktivitet sprids med vinden, enligt juristen Andrej Taleblin.

1967 var det en lika torr sommar i området, säger Andrej Taleblin. Då försvann vattnet ur den kontaminerade sjön Karatjaj och radioaktivitet spreds över stora ytor.

Om en liknande sak händer igen vid anläggningen Majak, riskerar minst 150 000 människor i de närmaste samhällena att påverkas…” Citat SR; Ekot

Vad i helvete är det man får läsa.., ryssarna använder sjöar som slutförvaringsplatser, och utan sluten container????????? Detta var en nyhet för mig, för Sverige och för hela världen!!!!!!!!!!!! Vilken chock! Här måste du kliva in och förändra saker och ting Carl Bildt, och du måste reagera kraftigt!

For the record, texten fortsätter så här: [”…Nödsituationsministeriet har meddelat att man håller radioaktiviteten i luften under uppsikt, och också dammarna som alla finns innanför det stängda området kring Majak.

I staden Kysjtym, som är en av dem som enligt ekologerna kan drabbas av radioaktivitet från Majak ännu en gång, blandades oro med uppgivenhet i går.

”Det är skrämmande, men vi har ingenstans att ta vägen, det här är vårt hem”, säger lastbilschauffören Aleksandr Ustinov.

Samtidigt kom det ett bakslag mot släckningsarbetena vid ett ryskt federalt atomforskningscenter i Nizjnij Novgorod-regionen. Brandmän och militärer höll just på att lämna området när en blixt slog ner, och en ny skogsbrand flammade upp.

På andra ställen däremot har arbetet varit betydligt mera framgångsrikt, möjligen tack vare att det till slut regnat en del. Enligt officiella uppgifter hade hälften av skogsbränderna släckts på ett dygn och täcker nu en yta av drygt 90 000 hektar.” slut citat SR; Ekot.]

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 12/8/2010

Annonser
 1. 15 augusti, 2010 kl. 17:11

  валите в расовую биологию ваши нацисты, и Кланг в первых рядах

  • 15 augusti, 2010 kl. 20:58

   ”valite i rasbiologin din nazister och Klang i täten.”

   Så här översätter Google Translate din text. Och så här svarar jag:

   Vad i helvete har ni dumpandes radioaktivt avfall i sjöar, radioaktivitet som kan nå Sverige, att göra med rasbiologi och nazister?

   Sist jag kollade så var nazister betydligt vanligare i Ryssland än i Sverige! Och med er historia, ack, ack, ack.

   Roger

   • 15 augusti, 2010 kl. 21:14

    мдя… как не было у шведов по жизни юмора, так и не появится. видно, не дано.

 2. 15 augusti, 2010 kl. 17:17

  Мы всё равно будем слушать Ultima Thule и Miggårds söner, SÄPO может подавиться своим гребучим FRA-лагеном и засунуть его гитлеру в рёвхолет

  • 15 augusti, 2010 kl. 21:15

   ”Vi kommer fortfarande att lyssna på Ultima Thule och Miggårds Söner, SÄPO kan hämma deras grebuchim FRA-Lagen och stoppa ner honom till Hitler i revholet”

   Jag misstänker att du inte kan stava? Revholet? Du menade att skriva motsvarigheten till ”rövhålet”, men stavade fel, samma sak med ”hämma”, förmodligen en felstavning på ryska som genererade ett felaktigt ord på svenska, via Google Translate. Är det inte du som är den illiterata rasisten? Och inte gillar du finnar heller! Du är likadan som svenska rasister, sd:are och dylika, som riktar dina aversioner mot muslimer (förmodligen), men kramar det folk som verkligen kan utgöra en fara för Rysslands hegemoniska traditioner, nämligen svenskar!

   FRA är bra mot ryssar! Om det är någon som drabbas av FRA-lagen så är det svenskar.

   • lilla My
    17 augusti, 2010 kl. 09:37

    vad har Ultima Thule som mestadels hyllar Karl XII med SvD att göra?

 3. 15 augusti, 2010 kl. 21:18

  vitun finnää helvetinnää :

  мдя… как не было у шведов по жизни юмора, так и не появится. видно, не дано.

  ”мдя … som var svenskarna på ett liv av humor, och kommer inte att visas. tydligen inte.”

  Har ingen aning om vad du menade om det, men det ska översättas för alla att läsa.

  • lilla My
   17 augusti, 2010 kl. 09:44

   они просто не ферштеют, что для нас они только милые, забавно щебечукщие экзотические пушистики. очень смешно пытаются поучать, как нм жить. яйца курицу не учат.

   de fattar helt enkelt inte att för oss är de bara små rara exotiska rumpnissar som kvittrar så roligt. löjliga i sina försök att lära oss hur vi ska leva. ägget kan ju inte lära hönan.

 4. 15 augusti, 2010 kl. 21:26

  Och så stavade jag fel på illitterata, touché!

 5. 17 augusti, 2010 kl. 15:25

  Jag tror att Sverige har en god chans att klå Ryssland i det mesta! Ryssar är ineffektiva spaggar (spaggar = nedvärderande gammal term för ”utlänningar”, kort för ”Spaghetti”) när det verkligen gäller. Det var därför det mäktiga Sovjetunionen höll på att få stryk av det lilla mycket, mycket sämre rustade fria Finland med bara ett uns av svensk hjälp. Undervärdera inte de söta små! Precis som jag inte undervärderar spaggarnas (er i denna mening) ondska!

  Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige

 6. 17 augusti, 2010 kl. 18:36

  Honey honey, söta rara, ah-ha, honey honey
  jag tror Sverige får nu en god chans att islamisera sig om ni vill så
  Что ж – каждый правый имеет право = varenda rätt har sin rättighet
  så flaggn i händerna på er!

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: