Hem > Brott och straff, Inrikespolitik, Media > Hur speglar statsmedia Jimmie Åkesson om ”den nya våldtäktsvågen”?

Hur speglar statsmedia Jimmie Åkesson om ”den nya våldtäktsvågen”?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3905858 ”Brå: Nationalitet ej avgörande faktor

Sverigedemokraterna skyller en stor del av det ökade antalet våldtäktsanmälningar på utomeuropeisk invandring och ska granska våldtäktsdomar för att få stöd för sin tes. Men enligt Brottsförebyggande rådet är inte nationalitet en avgörande faktor.

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson talade om ”den nya våldtäktsvågen” i sitt sommartal i hemstaden Sölvesborg på lördagen. Han anklagade feminister och etablerade partier för att inte våga tala om problemet.

– Frågan är känslig för dess starka koppling till landets huvudlösa massinvandringspolitik, sade Åkesson, inför några hundra åhörare.

Han stödde sig på statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) när han uppgav att våldtäktsanmälningar ökat de senaste åren och att det finns en överrepresentation av misstänkta med utomeuropeisk bakgrund.

SD har nu begärt ut alla våldtäktsdomar från landets tingsrätter från förra året för att kunna granska vilka gärningsmännen är.

Kampanj mot våldtäkter
Men att antalet anmälningar har ökat behöver inte betyda att det faktiskt sker fler våldtäkter än tidigare, enligt Brås utredare Klara Hradilova Selin. Och även om personer med invandrarbakgrund oftare misstänks för brottet spelar faktorer som social bakgrund, inkomst och utbildning större roll än nationalitet.

– Dessutom finns forskning som visar att många felaktigt pekar ut invandrare som misstänkta. De har en bild av att brottslingar ska vara mörkhåriga eller ha en viss härkomst, säger hon.

SD:s granskning av domar ska användas i en kampanj mot våldtäkter som partiet dra i gång i valrörelsen. Åkesson kallade det för den viktigaste jämställdhetsfrågan och krävde att invandring från ”kulturellt avlägsna länder” måste begränsas. Åkesson vill också ”säkerställa” att invandrare inte är kriminellt belastade och att de inte hyser negativa attityder till svenska kvinnor, utan att gå in på hur det ska gå till. Ett SD-förslag är att nya medborgarskap ska kunna återkallas de första tio åren om grova brott begås.

Minska ”massinvandring”
SD-ledaren anser inte att den hårda tonen i hans sommartal smutskastar alla invandrare som aldrig begått något brott.

– Nej, inte om man samtidigt talar om att det finns väldigt många invandrare som bidragit till välfärden och förbättrat samhället på olika sätt, säger Åkesson.

SD vill kraftigt minska vad man kallar ”massinvandring”, i synnerhet asylsökande som får uppehållstillstånd och anhöriginvandring. SD tror att deras politik kan leda till att de kategorierna skulle kunna minska till en tiondel.

Åkesson aviserade också en SD-handlingsplan för att minska brott mot äldre, framförallt rån. Även här såg han orsaker utanför landets gräns och hävdade att det oftast handlar om rånarligor från Östeuropa.”

Peter Wallberg/TT
Kristina Jogestrand/TT

”Sverigedemokraterna skyller en stor del av det ökade antalet våldtäktsanmälningar på utomeuropeisk invandring och ska granska våldtäktsdomar för att få stöd för sin tes. Men enligt Brottsförebyggande rådet är inte nationalitet en avgörande faktor.” Står det först ovan citerat SR: Ekot.

Att en oproportionerligt stor del av våldtäkterna där gärningsmannen inte känner offret begås av immigranter trodde jag var ett fastslaget faktum. Om det är sant eller inte tycker jag inte vi ska diskutera, eftersom det bevisligen är så. Påståenden om att våldtäktsbrottsligheten egentligen är jämnt fördelad över olika etniciteter och nationaliteter tar jag inte på allvar! Däremot om det ökade antalet våldtäktsanmälningar som ännu inte gått till dom begåtts (om brott ens kan styrkas) av invandrare från Afrika, Balkan eller mellanöstern, kan diskuteras. Men eftersom vi redan har slagit fast att invandrare från dessa områden är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken så kan man också räkna med att våldtäkterna ökar proportionerligt med invandringen från dessa områden. Så till del måste Jimmie Åkesson ha rätt. Är vi överens om det?

Om Brottsförebyggande Rådet menar att nationalitet inte är en faktor så måste de mena att den bakomliggande orsaken är kulturell! Hur menar jag? Jo, vi vet att invandrare är överrepresenterade i våldtäktsdomarna, och jag ska här nedan efter det citerade stycket förklara varför socialgruppen som en person är del av inte kan vara en faktor som avgör vem som ska bli våldtäktsman:

”Men att antalet anmälningar har ökat behöver inte betyda att det faktiskt sker fler våldtäkter än tidigare, enligt Brås utredare Klara Hradilova Selin. Och även om personer med invandrarbakgrund oftare misstänks för brottet spelar faktorer som social bakgrund, inkomst och utbildning större roll än nationalitet.”

För det första; vi har redan slagit fast att våldtäkterna ökar proportionerligt med invandringen från nämnda regioner. Och för det andra; att vara fattig, outbildad och i utanförskap är inte någon ursäkt för att våldta någon, det är inte samma sak som att stjäla en limpa bröd för att föda sin familj precis, det är inte ens samma sak som att råna någon på pengar och mobiltelefon. Att våldta ger ingen ekonomisk vinning (såvida man inte även rånar offret, men gör man det så har man ändå huvudsakligen begått en våldtäkt där man i andra hand tagit offrets pengar, för den som bara vill råna någon behöver inte samtidigt våldta vederbörande)! Det finns många fattiga svenskar också som inte våldtar för den sakens skull, och det är trots allt en skillnad i frekvensen av våldtäktsmän bland utlänningar och bland svenskar, och det är nästan bara svenskor som blir våldtagna. Det ska man inte försöka sopa under mattan! Men man ska inte straffa alla invandrare för att några går ut och våldtar, man måste straffa individen! Jimmie Åkesson är så mycket för det här med Islam hit och Islam dit, och Sverige åt svenskarna. Men Islam har ingenting med våldtäkt att göra, våldtäkt begås av sjuka, perversa individer! Många av ”invandrarna” är också svenskar som är födda här och har rätt till det här landet nästan lika mycket som jag. De som inte är födda här ska naturligtvis utvisas om de begår grova brott, efter avtjänat straff, om de fortfarande är vid liv vill säga! Våldtäkt är en mycket ondskefull och överlagd handling.

Att personer med invandrarbakgrund oftare misstänks för våldtäktsbrott, enligt Brå:s utredare Klara Hradilova Sedin ovan, måste rimligen bero på att det är mycket vanligare med invandrare som begår våldtäktsbrott, det är enkel matematik. En svensk eller en utlänning som begår en (1) grov våldtäkt ska naturligtvis straffas så hårt att han inte får en chans att komma ut på gatorna igen. Har man gjort en sådan sak så har man gjort det ondskefullt planerat, med full vetskap om vilket straffet är, eller kommer att bli när vi har ändrat på straffsatserna så att de fungerar avskräckande. Idag behöver de knappt fundera över de löjliga straffen över huvudtaget. Englamördaren Anders Eklund och den numera avlidne Hörbymannens brott har fått stort utrymme i media med all rätt, och de är exempel på att även etniska svenskar kan vara vidriga. Och åtminstone Hörbymannens offer var ett litet barn med ickeetniskt svenska föräldrar. Det som spär på föraktet för dessa vedervärdiga brottslingar är att de även mördade barnen efter att de hade våldtagit dem, bara för att de inte skulle åka fast. Dödsstraff för mord vore välkommet när morden och omständigheterna runt brotten är särskilt råa och bevisföringen är stark! Om detta kan säkert jag enas med vanliga immigranter som inte våldtar eller begår grova våldsbrott. Man måste skilja på person och person, oavsett att många har en nationalkaraktär, inklusive vi svenskar! Nationalkaraktär är oftast inte samma sak som brottskaraktär, för i så fall så skulle sådana som den lokalpatriotiska Englamördaren vara representativ för svenskar, men så är inte fallet, nästan lika lite som våldtäkter mot svenska kvinnor bland invandrare är representativt för invandrare i Sverige. Jag skriver ”nästan”, eftersom man måste ta hänsyn till att våldtäkter bland invandrare mot svenska kvinnor är proportionerligt mycket, mycket högre än våldtäkter bland svenska män. Trots det förhållandet så är en förkrossande majoritet av invandrarna inte sådana mot oss svenskar och andra.

Sociala faktorer, som social bakgrund, inkomst och utbildning, enligt citatet från SR; Ekot ovan, spelar mindre roll än nationalitet för om någon våldtar. Men eftersom SR; Ekot hävdar ovan, att nationalitet inte spelar någon roll så måste de mena att det är kultur (möjligen religion, men det tror jag inte) som spelar roll! För vi slog ju induktivt fast att det är ologiskt att vilken socialgrupp man tillhör skulle vara avgörande för om man begår våldtäkt, med tanke på att etniska svenskar i socialgrupp tre inte våldtar i samma utsträckning som invandrare, såtillvida ni inte vill bestrida detta? Där ser man vad som kommer fram om vad statsmedia och Brå egentligen tycker och tror om invandrare och deras kultur!

Mvh Roger Klang, lund Scaniae Sverige, den 8/8/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: