Hem > ekonomi, Sveriges försvar, Utrikespolitik > David Cameron kommer aldrig att bli vår allierade – av eget fritt val. Han är helt enkelt inte villig att låta kvinnostölder gå tillbaka, utom i dem fall där det är britterna som historiskt sett dragit det korta stråt.

David Cameron kommer aldrig att bli vår allierade – av eget fritt val. Han är helt enkelt inte villig att låta kvinnostölder gå tillbaka, utom i dem fall där det är britterna som historiskt sett dragit det korta stråt.

”Kung, frihet, trohet, heder, till kamp hwar svensk bereder!” Citatet hämtat från en inskription på en gammal karolinervärja. Om jag ställs inför ett val mellan tillbakadragande under maskirovka för den svenska opinionen, utplåning eller att tillföra mer resurser så väljer jag det senare.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3869790

Storbritannien börjar dra hem sina första trupper från Afghanistan redan nästa år. Det beskedet från premiärminister David Cameron har fått stora rubriker, men lugnar inte de fredsaktivister som i snart tre månader tältat på Parliament Square mitt i London i protest mot kriget i Afghanistan.

Nu har de blivit utslängda från parken, men protesterna fortsätter. Utanför Parliament Square har de som är kvar av fredsaktivisterna som blev utslängda från själva parken samlats längs trottoaren. Professor Chris Knight är en av dem som demonstrerat längst, sedan i maj.

– Jag var en av dem som planerade allt detta i januari, säger han.

Tror du att de kommer låta er vara kvar här på trottoaren?

– Vi har all rätt att vara på trottoaren. Vi flyttar oss inte.

Demokratibyn, som demonstranterna kallar sitt tältläger, föddes i maj då en fredsmarsch avslutades med att banderoller hängdes upp på Parliament Square.

Ända sedan dess har välklädda parlamentariker haft en brokig samling fredsaktivister och hemlösa som närmsta grannar. Storbritannien har 10 000 man i Afghanistan och hittills har över 300 dödats.

Beskedet att de första soldaterna tas hem redan nästa år räcker inte, menar Chris Night.

– Soldater dör för att rädda ansiktet på några få politiker, säger han.

I skuggan av landmärket Big Ben står Dean Puckett med ett plakat där det står ”Ta hem våra soldater”.

– Medierna är emot oss, men folk som passerar verkar tycka som vi, säger han.

Premiärminister David Cameron, som har ärvt kriget av tidigare labourregeringen, har sagt att alla stridande förband skall ha lämnat Afghanistan innan 2015.

Det är trots allt ett krig vi aldrig kan vinna säger aktivisten Chris Knight och tittar på det nyuppsatta staketet som skall hindra demonstranterna att tälta i parken.

– Det här staketet ser inte bra ut. Titta själv, ser det ut som frihet, som demokrati? Jag menar – det ser ut lite som Berlinmuren, säger Chris Knight.” Citat SR;Ekot

Med andra ord så är det inga klara besked från David Cameron om när britterna ska dra tillbaka sina trupper, förmodligen högst medvetet så ända sedan konferensen i Kabul, och det kommer att fortsätta så åtminstone ett tag till. Jag tror inte att det är den brittiska hemmaopinionen som ligger bakom Camerons löfte om trupptillbakadragande i Afghanistan! Jag vill stanna i Afghanistan, men vi måste nog transformera vår mission vi svenske.

Det är det mest ärolösa tillbakadragande jag någonsin har hört om i hela mitt liv! Ska britterna nu ta ut stycket i nationalsången som lyder: ”Rule brittannia, brittannia rule the way”? Ska amerikanarna ta ut stycket som lyder: ”And the laaaand oof the braaave”? ”Man försökte köpa sig fred till priset av vanära. Först kom vanäran och sedan kom kriget i alla fall”, citat; Winston Churchill. Skall vi svenskar ta ut stycket i vår nationalsång som lyder: ”Ja, jag vill leva jag vill dööö i Nooorden”? Men vi kan inte stanna om både britterna och amerikanarna drar sig ur. Fast: Den som inte vill göra någonting för någon annan kan inte heller vara patriot. © Vi får göra ett villkorat tillbakadragande, d.v.s. om inte USA eller i alla fall Storbritannien stannar så blir vi tvungna att dra alternativt transformera vår mission. Vi behöver inte helt dra oss ur, vi kan fortfarande stanna som militära rådgivare. Mission creep, fast åt andra hållet än vad som är brukligt alltså. Kanske kan vi stanna med den kontingent vi har nu, så länge vi kommer att kunna ha vår flank skyddad alt. blir mer eller mindre inbäddade i afghanska styrkor, men då måste vi flytta på PRT-MES. Men då är det bäst vi flyttar styrkan innan USA och britterna lämnar, och tar ett snack med de övriga inblandade länderna först. Det är bara att räkna med att jänkarna och britterna försvinner inom ett år, och agera nu på en gång! Jänkarna och britterna är som ett gammalt bögpar som sitter ihop, när den ene diskar så torkar den andre. Så låt oss göra mot jänkarna vad de planerar att göra mot oss innan de hinner göra det mot oss, samtidigt som vi visar afghanerna att vi är beredda att stanna på ett eller annat sätt! Det är uppenbart att jag hade fel om David Cameron om att han skulle ha spunk. Även Gud vet vad det innebär att äga och utöva makt, han skickade sin ende son in i den köttsliga döden, gjorde han inte? Och Jesus i sin tur sände sina lärjungar till en våldsam död. Att Gud skulle vara idel gulligull som statskyrkans förespråkare säger kan därför inte vara längre ifrån sanningen! Gud är god, men han har nämnda sida också, och den är mycket framträdande i en ond värld. Gud har inte råd att vika sig, för då är vi alla dömda att förgås. Citat; Roger Klang. Det är tydligen tvärtom med Cameron så att han är motsatsen till hur Gud är, och går emot honom som en Judas. Tro mig, britterna och jänkarna kommer att förlora ordet på köpet! Ordet är fritt, och den som äger ordet har makten. © Vi kan äga ordet!

Antingen flyttar vi styrkan till utanför Kabul, eller så slår vi oss ihop med tyskarna, danskarna och norrmännen t.ex.. 500 man är inte tillräckligt för att bära upp ett helt krig själv om eller när det kommer till oss! Om jänkarna säger att de stannar i 12 månader så säger vi 11 månader! Det kommer alltid att ta jänkarna mycket längre tid att ta hem 130 000 man än det tar oss tid att förflytta 500 man, med jämförbar planering.

Carl Bildt: Stipulera snart (med vissa reservationer) offentligen att vi stannar i 11 månader! Men beslutet som fattas om huruvida vi ska slå oss ihop med tyskarna eller om vi ska flytta till Kabul och stationera oss där kan inte jag fatta, så det får Carl Bildt och Tolgfors ta på sig. Jag vet inte hur miljöscenen i Afghanistan ser ut, jag vet inte hur säkerhetsläget är i de olika delarna av landet, jag vet inte ens hur många man tyskarna har i Afghanistan, men jag gissar på att de är under sextusen man. Jag vet inte vad de har för utrustning. Jag vet att situationen kräver helikoptrar och kanske ett flygfält nu när amerikanarna försvinner. Fast det är ingenting som säger att inte Carl Bildt eller Tolgfors kan besöka tyskarna och prata igenom det här med dem. Men lämna jänkarna och britterna utanför samtalet, de har gjort sitt val redan och kommer inte att hjälpa oss med någonting, se bara hur det gick i eller efter kabul-konferensen nu senast! Alla de övriga är naturligtvis bjudna. Ni kan antingen hålla samtalet i Afghanistan, i Tyskland, eller så kan ni hålla det i Sverige. Det är inte säkert att tyskarna vill axla hela det ansvar som medföljer och då får vi ta en större bit.

Jag vet inte om det var ni i hkv som låg bakom konferensen i Kabul, men den var ett misslyckande. Vi skulle ha skickat en delegation svenska generaler till Natohögkvarterat i Brüssel som jag föreslog! Ibland är det bättre att spela bowling än att spela en lagsport som fotboll som den där konferensen i Kabul var, för då har man mer personlig kontroll. Ni generaler och regeringspolitiker har å andra sidan visat mer och klokare återhållsamhet när det gäller att inte kalla kriget för ett krig för svenskarnas del! Ingen utom Gud kan se in i framtiden, resten får nöja sig med att de har möjligheten att påverka den. © Dock; ”When I see a bird that walks like a duck and swims like a duck and quacks like a duck, I call that bird a duck” (vem sade detta?) Om vi stannar så kan det mycket väl blomma ut i ett fullskaligt krig för vår del också. Men om man aldrig slår ifrån sig så är man enbart ett offer, och ett offer kan varken hjälpa sig själv eller andra. Guds utvalda nationer kan därför inte vara pacifistiska offer! Citat; Roger Klang. Jag skulle inte vilja ha Obama ledandes min pluton, han är ett monster när han inte ska vara det mot dem som han inte ska vara det mot, och han retirerar när han inte bör retirera. Och han leder inte genom exempel, förmodligen. Ondska är ingen känsla som den onde mannen känner sensibelt inom sig, han inbillar sig att han själv är god, men det enda sättet att veta är hurigenom man behandlar sina medmänniskor och fiender. Citat; Roger Klang.

Men ni har tid på er än! Du kanske ska vänta ytterligare en tid med att säga att vi ska genomföra förflyttningar Carl Bildt, därför att David Cameron har ännu inte sagt definitivt hur han ska ha det, han avvaktar förmodligen vad vi ska göra. Vi har råd att vänta ut honom och Obama, eftersom det bara tar en bråkdel så lång tid att förflytta 500 man som det tar att dra sig ur med 10 000 man respektive 130 000 man! Så under tiden kan ni snacka ihop er med tyskarna och de andra staterna och arbeta på förflyttningsplanerna i lugn och ro. Dessa planer kan skrivas ned till kontingent-chefen i PRT-MES, det gör ingenting, det blir inte samma dåliga sak mot moralen som att skriva ned planer för att hastigt dra sig ur! Annars ser det här ut att bli en kapplöpning på repet tillbaka, men jag säger att vi går – i marschfart – vi springer inte, inte ens när de andra börjar dra tillbaka sina trupper även om dem springer. För de kommer också att börja planera på hur de ska göra och hur snabbt det ska gå, och det kräver sin planering. Och när vi har nått vår nya destination så tar vi en ny postering! Låt oss vara lika coola som Ripley i Alien 1 och Alien 2. Vi skulle förmodligen kunna stanna ett litet tag längre i MES, utöver den tid britterna och amerikanarna har sagt att de skulle dra tillbaka sina trupper på, så drar de tillbaka trupperna i månad 7 när vi skall ”dra tillbaka” våra i månad 8, så är det ingen katastrof. Det kommer alltid att ta jänkarna mycket längre tid att dra tillbaka sina trupper än det tar oss att flytta våra, om vi planerar väl som sagt var. Hur lång tid tog det i Vietnam att dra sig ur? Där hade de ju förvisso båtar till hjälp, så det kan inte enkelt jämföras med Afghanistan. Sedan behöver vi ju inte ens uttala oss långt i förväg om när vi planerar för att flytta våra trupper, det är ju inget tillbakadragande utan en strategisk omvärdering av situationen. Det vi ska behålla är; ”Building Bridges, Digging Trenches”. Och ”Den som inte är mot oss är för oss!” Citatet av Jesus Kristus.

Krig är den metod som talibanerna använder för att hålla kontroll på sina kvinnor, därför kan man inte vinna tvisten mellan islamismen och den sekulariserade världen, man kan bara förlora – om man lägger sig! Våld mot kvinnorna, våld mot de skolgående flickebarnen, våld mot den utpekade fienden, all slags våld fungerar eftersom kvinnor är känsliga för onödigt våld. Citat; Roger Klang. Vad jag ville ha sagt med detta är att det här är en 1000-årsmission, som jag ser det. Bara så länge som vi agerar som vikingar så är vi vikingar! Alternativet är att gå tillbaka till att bli som vi var på 80-talet och förlora kvinnor i hundratusentals utan att någonsin ha några framtidsutsikter om att ge tillbaka med samma mynt.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 25/7/2010

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: