Hem > ekonomi, Inrikespolitik, Miljö > Miljöpartister, titta hit! I det senaste numret av tidskriften Contra kan man läsa om en kanadensisk studie som visar att de gröna har sex gånger sämre moral än ”normala” människor.

Miljöpartister, titta hit! I det senaste numret av tidskriften Contra kan man läsa om en kanadensisk studie som visar att de gröna har sex gånger sämre moral än ”normala” människor.

De kanadensiska psykologerna Nina Mazar och Chen-Bo Zhong har skrivit en rapport – Do Green Products Make Us Better People – och konstaterar att de som köper ekologiska eller etiska produkter kännetecknas av sämre moral. I en ärlighetstest där deltagarna fick frågan om de olovligen skulle ta pengarna från ett kuvert för att gynna sig själva svarade de gröna sex gånger oftare ”Ja” än vanligt folk. Ett praktiskt test som involverade datorspelande och en möjlighet att fuska till sig pengar genom att ljuga om sina poäng styrkte det förhållandet. Men det kan ju vara att de gröna bara är mer ärliga med att de är oärliga? I alla fall i den första undersökningen, i det praktiska testet så är det oärligheten i sig som sticker ut. Men resultaten kan ju ha att göra med att de gröna ofta tillhör en senare generation? Det är hur som helst en klen ursäkt! Om det ens är en ursäkt så borde många av de gröna ta konsekvenserna av forskningsresultaten och bättra på sin moral om det är möjligt, alternativt eller som en följd av och ett bevis på att de visar god vilja och bättrar på sin moral (om det är möjligt alltså) tar och avstår från politiken.

Det här är ett ”moment 22” (Catch 22, av Joseph Heller); först visar ni att ni har bättrat på er moral och avstår från politiken, så att ni kan bli politiker. Men om ni blir politiker så har ni inte visat att ni har bättrat på er moral, så då måste ni avstå från politiken… osv i en oändlig loop ã la Catch 22. Det är en win win deal, högern vinner, väljarna (folket) vinner och miljöpartisterna danar karaktär!

Hög moral borde alla politiker ha, och folket borde kräva det! En politikers moral är viktigare än hans eller Monas utbildning!

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 24/6/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: