Hem > Brott och straff, Inrikespolitik > Brottsprovocering är ovärderbart mot svart alkoholförsäljning till minderåriga, ge polisen befogenhet!

Brottsprovocering är ovärderbart mot svart alkoholförsäljning till minderåriga, ge polisen befogenhet!

På sista tiden har det varit mycket med skjutvapen och skottlossning i samhället och knivar också, där oskyldiga civila på väg till en rättegång, sköter sin affär eller bara allmänt är ute och rör på sig blir beskjutna eller nedstuckna av våldskriminella. Jag är därför beredd att omvärdera min inställning till civilister och skjutvapen! Jag är numera för att hederliga människor ska få beväpna sig och ha rätten att försvara sig mot våldsbrottslingar. Men för att det ska bli möjligt utan att det händer att kriminella i ännu större utsträckning beväpnar sig med handeldvapen så måste man stifta vapenlagar som är anpassade till verkligheten. Jag vill att våldskriminella, rånare och grova sexualförbrytare som överfallsvåldtäktsmän inte ska få ta vapenlicens. En våldsbrottsling av den här typen som innehar ett skjutvapen, vet man är up to no good! Om de skaffar ett skjutvapen på illegal väg och vapnet kan bindas till innehavaren genom t.ex. fingeravtryck eller DNA så ska de också straffas med tjugo(!) år i finkan för själva innehavet. Det påminner lite grand om Ronald Reagans och Kaliforniens ”three strikes and you´re out” i barskhet. Three strikes and you´re out går ut på att om du har begått minst ett våldsbrott och sedan vilka två små eller stora brott som helst, i valfri ordning, så åker du ovillkorligen in i finkan på 25 år. Men mitt system är bättre än Reagans, eftersom three strikes and you´re out tenderar att sätta ångerfulla f.d. våldsbrottslingar i fängelse för småbrott som att de är missbrukare och har köpt ett gram hasch eller been drinking and driving som normalt ger en biljett till AA-programmet för vanliga människor, i alla fall i USA. Three strikes and you´re out är dyrt för samhället, och många gånger är det dessutom orättvist för kämpande individer. Däremot om en person begår tre våldsbrott och blir ”utvisad” på 25 år så är det berättigat! För att ovanstående ska bli möjligt så måste vi ha någon form av permanent brottsregister, åtminstone för grova brottslingar.

Nu när vi har etablerat straffet så kan vi gå vidare till att definiera när ett våldsbrott ägt rum: Ett råkurr är inte samma sak som ett våldsbrott omm (inom filosofin = om och endast om) deltagarna kan försvara sig och gör det. Ett våldsbrott är begånget när någon inte har kunnat försvara sig mot en övermäktig antagonist, eller när någon är fridsam och inte kan försvara sig under några omständigheter överhuvudtaget. När någon är underlägsen ser man på resultatet av brottet i form av skadorna hos våldsoffret. Men man måste också ta i beaktande ifall offret är grovt kriminell eller ifall att förövaren eller förövarna är kriminella, i det fall att brottet klassas som våldsbrott på grund av ensidiga skador. Är offret kriminell så kan våldet vara berättigat, om inte förövaren är kriminell också.

Gängbildning i samband med våldsbrott måste särskilt beaktas! Informationsplikt till polisen ska gälla för den som har ingått i ett gäng när någon har blivit misshandlad, men som inte har deltagit i misshandeln, ifall han eller hon ska kunna gå helt fri från straff. Denna informationsplikt skall fullföljas inom 24 h. Men det är brottet mot själva informationsplikten som de skall bli dömda för, om man har ingått i ett gäng utan att delta i rånet eller misshandeln eller mordet. Så man ska inte bli dömd för själva misshandeln om man inte har deltagit i den, så länge som det inte kan bevisas att man deltagit i misshandeln. Därmed inte sagt att brott mot själva informationsplikten till polisen inte ska vara ett allvarligt brott! I synnerhet inte som man ska ha 24 h på sig att rapportera våldsbrottet, våldtäkten eller rånet till polisen. Då kan man inte skylla på att man inte har tänkt igenom konsekvenserna av att låta bli att informera polisen. Om man håller inne med informationen så är det faktiskt berättigat att straffa hårt. Samtidigt bör gängmedlemmarna som inte deltagit i själva rånet och inte har något byte, eller som inte har varit med om själva misshandeln eller våldtäkten, få strafflindring om de pekar ut och vittnar mot de kamrater som faktiskt deltog i brottet. Detta ska naturligtvis gälla efter de 24 timmarna.

Poliser bör få rätten att brottsprovocera! Inte till snatteribrott eller rattonykterhet, men till sexköp och narkotikaköp. Fast det är inte det som är det viktiga, det viktiga är att poliser som är undercover ska kunna agera och provocera fram brott inom den organiserade brottsligheten. Det skulle förkorta tiden som polisen rör sig i dessa för honom så farliga kretsar. Ett annat område där brottsprovocering är ovärderbart är mot svart alkoholförsäljning till minderåriga. Dagens lagstiftning är ett skämt på det området.

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 23/6/2010

http://www.ingentvavgift.se/

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: