Hem > Inrikespolitik, nyckelpiga, Utrikespolitik > Min regeringsbildning om vi vinner valet:

Min regeringsbildning om vi vinner valet:

Här kommer min regeringsbildning om vi vinner valet:

Statsminister; Roger Klang https://rogerklang.wordpress.com/

Per Persson från bandet Perssons Pack; Norden- och Tysklandsminister

Peter Soilander; Särskild Finlands- och Baltikumminister http://soilander.wordpress.com/

Finansminister; Andreas Carlgren

Näringslivsminister; Carl Bildt. Obligatorisk rådgivare; Fredrik Runebert http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.89673

Socialminister; Göran Hägglund

Skolminister; Jan Björklund

Utbildningsministrar; Tanja Bergkvist (också vice statsminister); http://tanjabergkvist.wordpress.com/ och Krister Renard (också ensam ansvarig för vem som anställs på utbildningsdepartementet, Tanja får inte ha med det att göra); http://gluefox.blogspot.com/ http://www.gluefox.com/index.shtm

Integrationsminister; Nyamko Sabuni

Utrikesminister; Mats Johansson

Försvarsministrar (OBS, ändring som endast Allan Widman i riksdag och regering nu känner till!); Allan Widman; (Strilaren II http://allanwidman.blogspot.com/ ) och Lars Gyllenhaal; (Gyllenhaals Lästips http://gyllenhaals.blogspot.com/ )
Wiseman http://wisemanswisdoms.blogspot.com/ och Peter Hammarberg (Sverige och Världen http://tnsexton.wordpress.com/ ) får ursäkta, men de får stanna inom försvaret. Men vill inte Lars gyllenhaal så kan Peter Hammarberg ta dennes plats;

Den mycket unge men begåvade Sebasthian Wilnerzon Thörn får välja valfritt ministerium att börja en karriär inom efter bästa förmåga; http://bassescorner.wordpress.com/ Han kommer att bli någonting!

Socialförsäkringsminister; Cristina Husmark Pehrsson

Migrationsminister; Tobias Billström

Justitieminister; Rolf K Nilsson; http://rkpress.blogspot.com/

EU-minister; Camilla Lindberg http://sv.wikipedia.org/wiki/Camilla_Lindberg

Arbetsmarknadsminister; Fredrik Reinfeldt

Äldre- och folkhälsoministrar; Maria Larsson och Lennart Sacrédeus

Infrastrukturminister; Nima Sanandaji är ett riktigt rekryteringsämne till regeringskansliet! Om inte vi rekryterar honom så kan det hända att Sverige förlorar honom helt till engelsmännen. Han har goda kontakter där, i och med att han är doktorand i biokemi i Cambridge.

Ungdomsminister: Sylvia Robertson (okänd kvinna, har jobbat på Nasa, svart amerikanska)

Rikspolischef; Magnus Ernström, ”Morgonsur”; http://morgonsur.wordpress.com/ Om Morgonsur tycker för mycket om att tillbringa sin tid i skärgården så kan han dela chefsskapet med den sittande rikspolischefen om det passar honom bättre.

Utbildningsminister Krister Renard ska på grund av sina uttalat Israelvänliga blogg erbjudas särskilt polisbeskydd 24 h om dygnet och en skottsäker bil. Migrationsminister Tobias Billström likaså. Statsministern ska naturligtvis skyddas extra väl, eftersom det största ansvaret vilar på honom.

De ministerier som har nämnts i samband med dessa utnämningar är de som gäller, ingen jämställdhetsminister men väl en integrationsminister t.ex.. Bistånds- och handelsminister som bägge lyder under Utrikesdepartementet t.ex. kommer dock att finnas kvar, precis som övriga ministerier och ministrar med en icke kombinerad ministerpost.

De namn som har nämnts i samband med ministerposterna är de enda som gäller.

Om en sittande ministers namn inte nämns här tillsammans med utnämnda ministrar och ministerier så blir man avsatt.

Övriga ej här nämnda ministerier har kvar sina ministrar för tillfället, exempelvis miljöministeriets Andreas Carlgren och jordbruksministeriets Eskil Erlandsson, som sitter relativt säkert.

Många av de utnämnda ministrarna är bloggare. De kommer att tillåtas att blogga på arbetstid, men då ska de ha någon som översätter till engelska till dem, så att de har två bloggar – en på svenska och en på engelska med samma innehåll. Jag vill att regeringen ska ha en gemensam hemsida på engelska för dessa bloggar.

De som är bloggare måste välja att gå med i föredraget parti. Det blir ett slags lotteri för Allianspartierna, men oavsett vilket parti de väljer så har de sin roll som ministrar. Jag väljer Moderaterna! Peter Soilander är redan kd-are. Fredrik Runebert står och väger mellan c och fp. Camilla Lindberg är folkpartistisk riksdagspolitiker. Rolf K. Nilsson är moderat riksdagspolitiker liksom Mats Johansson.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 21/6/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: