Hem > Inrikespolitik, Media > Kristna är inte homofientliga, åtminstone inte i Sverige!

Kristna är inte homofientliga, åtminstone inte i Sverige!

”Människorättsjurist; Oacceptabelt att de främjas

Ungdomsstyrelsen har under de senaste fem åren delat ut nästan 287 miljoner i bidrag till ungdomsorganisationer utan att kontrollera om synen på homosexuella lever upp till kraven.

Robert Hårdh är människorättsjurist på organisationen Civilrights Defenders, tidigare Helsingforskommittén.

– Vad man säger är att någonstans inser man hur fel man har. Så man säger att homosexuell är väl okej, så länge som man inte visar det. Men ska man då knuffa tillbaka alla homosexuella i garderoben och tvingas att leva i självförnekelse och annat. Då har man gravt missuppfattat essensen om människors lika värde, säger han.

Sveriges unga muslimer hamnade i hetluften för ett tag sedan när de bjöd in en talare som öppet fördömde homosexuella. Nu avslöjar dock P1 Kaliber och P3 Brunchrapporten att minst en tredjedel av de religiösa ungdomsförbunden, som får bidrag av Ungdomsstyrelsen, har en fördömande/särbehandlande inställning till homosexualitet.

Så här svarar Peter Lewin, lokal ledare i Pingst Ung, på frågan om hur en homosexuell hade tagits emot i organisationen.

– Tyvärr hade han kanske inte känt sig välkommen, och det tänker ju jag också, att det är en synd, säger han.

De 16 religiösa ungdomsförbunden har de senaste fem åren fått dela på nära 287 miljoner i bidrag från Ungdomsstyrelsen. Bara pingst ung har under den perioden fått nära 28 miljoner och det är något som upprör Robert Hård.

– Som människorättsjurist så tycker jag att det är helt oacceptabelt att främja organisationer och föreningar som ägnar sig åt så flagrant diskriminering som det är frågan om här, säger han.

– Sen så blir jag lika upprörd som skattebetalare att behöva finansiera den typen av verksamhet. Jag tycker inte att det är okej på något plan, säger Robert Hårdh.” citat SR; Ekot http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3760309

Rent hypotetiskt; kan det inte vara kraven man måste leva upp till för att få pengar som är fel, och synen på homosexuella som är rätt? Det är en möjlighet. Vem är det som sätter kraven egentligen? Det är det som är intressant! Jag säger; Låt kyrkor och RFSU och RFSL och andra politiska föreningar klara sig ekonomiskt på sina egna meriter! Varför ska staten betala för dem? På det sättet löser vi alla finansiella förehavanden och politiska problem som skapas i blockpolitiken. Då borde väl Robert Hårdh bli glad, som den hårt skattetyngda ofrivilliga finansiär han är enligt egen utsago?

Det räckte inte med att muslimerna fördömer homosexuella, Hårdh måste dra in kristna kyrkor i deras retorik, för annars framstår muslimerna som sämre människor än de kristna, och det går inte för sig i en socialistisk värld. Hur många kristna ledare fick Hårdh intervjua för att komma upp med den halvtaskiga formuleringen av en låt vara lokal auktoritet vid namn Peter Lewin? Svaret på Hårdhs fråga kan uppfattas tvetydigt, i min bok bevisar det att kristna inte har någon fördömande syn på homosexuella, eftersom Hårdh tydligen inte har lyckats locka fram några homofientliga kristna över huvudtaget!

Så här svarade Peter Lewin från Pingstkyrkan ovan: ”– Tyvärr hade han kanske inte känt sig välkommen, och det tänker ju jag också, att det är en synd, säger han.”
Vad exakt var det som är en synd? Hårdh tycks inte veta, han bara tolkar subjektivt, och som sagt var – har man ont om material så får man skapa sig sina egna nyheter!

Jag kan också tala av egen erfarenhet från min tid i Mormonkyrkan. Kristna är inte homofientliga, åtminstone inte i Sverige! Detta uttalande skulle nog socialisten (förmodat, med stor sannolikhet) Hårdh inte tyckt om, skulle det vara skillnad på svenska kristna och t.ex. afrikanska kristna? Nej, inte i Sverige är mitt svar! Men mellan länder, ja det är skillnad! Sen får sosserobban säga vad han vill.

När det gäller essensen om lika värde så är det de homosexuella som gnuggar sin sexualitet och sina kön i ansiktet på kristna och andra högermän, inte kristna som knuffar in homosexuella i garderoben! Som bevis kan man visa att de homosexuella med viss framgång försöker att tvinga sig in i kyrkorna, det är inte kyrkorna som försöker att tvinga sig in i de homosexuellas liv. Vi kan ta exemplet med kvinnliga präster, alla vet att det är en oproportionerligt stor andel lesbiska präster i svenska kyrkan. Homosexuella vigslar är ett annat bevis, om homosexuella bara var intresserade av lika behandling eller fördelar juridiskt så skulle de kräva det, och inte kräva vigsel i frikyrkorna. Nu har många kyrkor avsagt sig vigselrätten, men tro för all del inte att de homosexuella kommer att acceptera det, de bara ska in i de kristna heterosexuellas kärnfamiljer så att de kan tvinga dem att adoptera dem så att de kanske kan reversera sin sexuella läggning undermedvetet eller något. [Bögar skapas av att en man har en totalitär eller frånvarande eller svag far, och en auktoritativ överbeskyddande mor om du frågar mig, Hårdh! Jag hade en blivande bög i familjen, min mycket yngre halvbror. Men jag grep in och umgicks med honom och han rätades ut väldigt snabbt, för han ville inte bli bög. Åtminstone äldre psykologiböcker säger samma sak om orsaken kom jag underfund med senare. Nyare psykologiböcker är förmodligen PK, men PK är inte samma sak som sann. Lesbiska skapas nog av samma anledning, åtminstone om man ska titta på Jan Guillous familj.] Bögar säger alltid; ”Homosexualitet är ärftligt”, medan lesbiska säger; ”Homosexualitet är ett resultat av miljön”. Vem har rätt? Inte kan väl båda ha rätt? Nej, ingen av dem har förmodligen helt rätt! Det är förmodligen en kombination i vissa fall och ett resultat av miljön i andra. Jag tror dock inte att någon har blivit homosexuell utan att miljön har varit fel för ett barn, hur mycket han eller hon än har ärvt homosexuella gener.

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 7/6/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: