Daimler AG skakas av en mutskandal

Daimler AG skakas av en mutskandal

http://www.nytimes.com/2010/04/30/business/global/30ruble.html http://www.nytimes.com/2010/04/30/business/global/30ruble.html?pagewanted=2 Global Business, The new York Times.

Mycket talar för att USA som stat har haft Tyskland som måltavla när de anklagar Daimler AG för mutbrott. Detta gör de antagligen som straff för att Tyskland hade mage att våga sätta emot resten av euro-länderna under den ekonomiska utpressningen av EU när Tyskland ålades att betala för Greklandskrisen, även om tyskarna inte vann så mycket mer än marginellt på sitt försök. Bland annat så har USA koncentrerat sig på att lobba bollen till Ryssland och president Medvedev, trots att Rysslands roll som mottagare i reda mutpengar endast utgjorde en mindre del, 3.8 miljoner euro, av det sammanlagda beloppet. Det tyder på att jänkarna med Obama i spetsen försöker att sparka igång ett krig mellan USA, Frankrike, Storbritannien och Ryssland å ena sidan, och Tyskland, Norge, Sverige och Finland (jänkarna har inget intresse av att finnarna involveras men de räknar med att det blir svårt för ryssarna att hålla fingrarna därifrån i händelse av ett världskrig, och det gör jag också) å den andra sidan. Danskarna får skylla sig själva om de kommer i kläm mellan de två stora blocken, de har varit på USA:s sida länge mot Sverige i hopp om att återigen lägga vantarna på Skåne, som skulle bli deras lilla lott i uppgörelsen. Men danskarna kommer att förlora om jänkarna vinner, Obama har inget intresse av att förbli lierad med Danmark om deras sida vinner, för Obama är inte Bush och USA är inte pålitligt mot några andra än britterna oavsett vad de påstår. Dessutom så måste vår sida bringa Danmark ur vägen i händelse av ett storkrig, så de kan bara förlora de spaggarna (spaggarna = jättarna som tog sig in i Asgård i detta fall). Enligt rysslandskännaren Kalle kniivilä så rör det sig om 5 miljoner euro som daimler betalat till ryska tjänstemän:

”Jämfört med de summor som ofta nämns i sammanhaget handlar det inte om mycket pengar, bara 5,02 miljoner euro och 80 000 D-mark. Så mycket har Daimler-Chrysler under åren 2000-2005 betalat i mutor till ryska tjänstemän för att säkra kontakt. De största summorna har betalats ut till polisofficerare som hade ansvar för inköp av personbilar, men mutor har betalats också till presidentens säkerhetstjänst, försvaret samt stadsförvaltningen i Moskva, Ufa och Novyj Urengoj.” Kalle kniivilä http://www.kniivila.net/2010/daimler/

Böterna för Daimler ligger på fantasisumman 185 miljoner dollar. Men tyskarna försöker att ge tillbaka till jänkarna med samma medicin, läs nedanstående stycke från artikeln i The New York Times som jag länkar till överst:

German prosecutors revealed that they were investigating whether the German branch of Hewlett-Packard had paid an €8 million kickback to win business equipping the Russian prosecutor general’s offices with computers.

A branch of the Russian prosecutor’s office, the Investigative Committee, searched Hewlett-Packard’s office in Moscow; it was not disclosed what action, if any, was taken to search its own offices.

The German authorities have arrested three people; The Securities and Exchange Commission and Justice Department in the United States have reportedly joined the investigation into whether the computer maker violated the U.S. Foreign Corrupt Practices Act. The United States claims jurisdiction for bribery that takes place anywhere in the world if it involves companies whose shares trade in the United States or that do business in the United States.

USA har visat sig vara känsligt för den ekonomiska utvecklingen i Europa efter att Greklandskrisen smittat av sig på New Yorkbörsen. USA är därför mentalt svagt som låter ett litet EU-land som Grekland smitta av sig på det stora Amerikas amerikanska land-of-the-brave investerare. De har inte nerverna längre, eftersom de har blivit spaggar själva, först ledda av spaggen George W Bush och sedermera den svart-vita spaggen Barrack Obama. Så det ligger tydligen i USA:s intresse att kväsa Tysklands överlevnadsvilja.

Men om ett litet (E)U-land som Grekland kan påverka USA:s ekonomi negativt, vad ska då inte den fallerande ekonomin i Europas motor kunna göra mot USA i framtiden? Tar man bort motorn så rullar nämligen inte bilen (världsekonomin), hur mycket bränsle (tyska kvinnor) man (stora delar av resten av världen) än har! Köper inte Obama argumentet att USA:s ekonomi är beroende av Tysklands framtida stabila ekonomiska förhållanden så måste han väl tvingas revidera den empiriskt underbyggda teorin att Tyskland är EU:s ekonomiska motor? Det kanske är Grekland som är motorn i EU, anser Obama? Och om han inte reviderar den empiriskt underbyggda teorin om att Tyskland är motorn så måste han väl i alla fall tvingas att erkänna att motorn är dem som har Guds stöd för att det är de som är de goda, som betalar det pris varpå andra lever i överflöd när det kommer till kvinnor (sina egna och tyskarnas och våra bland andra) för att tyskarna vägrar att göra ont mot de skyldiga. Så som USA var före 9/11 någon gång.

Men för att återgå till det här med Daimler AG:s mutbrott. I spaggarnas värld så betalar mutgivarna böter till andra länders förvaltningar när de åker fast, medan muttagarna betalar böter till sina egna länders förvaltningar. Och vi vet ju att i de allra flesta fall så är mutgivarna från norr och muttagarna från söder och öster! Varför skulle tyskarna betala böter till ryssarna m.fl. medan ryssarna betalar böter till ryssarna? Här borde Angela Merkel kräva att mutgivarna och muttagarna betalar böterna till sina egna respektive förvaltningsmyndigheter. Annars så försvinner ju alla pengarna (kvinnorna) från Tyskland. Hon borde också kräva att få ställa sina egna medborgare inför rätta i Tyskland. Annars har ju USA stiftat lagar i andra länder (eftersom det tydligen inte har förekommit några tyska mutor i USA från Daimlers sida), precis som Ryssland stiftat lagar i andra länder med sin juridiska historierevisionistiska tvångströja av utländska medborgares historieuppfattning. Jag kan i princip inte säga i Sverige att Ryssland var aggressorn mot Finland under andra världskriget, utan att riskera åtal i Ryssland. Sak samma spaggedjävlar! Läs:

” The United States claims jurisdiction for bribery that takes place anywhere in the world if it involves companies whose shares trade in the United States or that do business in the United States.” The New York Times.

Detta är alltså samma sak (när alla vet att alla större företag är involverade i affärer i USA) som när Ryssland åtalar historieprofessorer i Lettland för historierevisionism, eftersom all historia omfattar Ryssland på något sätt och professorerna förbjuds av ryssarna att förhålla sig till detta i deras eget land, så länge de inte går på Kremls officiella historielinje.

Artikeln fortsätter:

”The primary intent of the U.S. legislation is to stem corrupt practices in the overseas operations of American companies. Foreign officials, too, can be indicted under the rule, though this is unusual.” The New york Times

Kommer ni ihåg den där mutskandalen involverandes brittiska BAE systems och försöken att pinpointa SAAB för BAE:s mutor? Den handlade om en muta från BAE i miljardklassen till en österrikisk agent med ett avgörande inflytande. Vad hände där? Fick engelsmännen betala en massa pengar då? Nej, jag tror inte det, inte till ett annat land i alla fall. Det var inte ens någon som blev åtalad, det saknades tydligen bevis trots att den enorma penningtransaktionen var en uppenbar muta. Britternas BAE Systems har med allra största sannolikhet affärer i USA, så det är lustigt att inte deras engelska CEO:s blev åtalade under BAE:s mutkris, indirekt SAAB:s mutkris. Men nu har ju tyskarna erkänt i sitt mutåtal, eftersom de senare annars riskerade att hamna i amerikanskt fängelse. Det var dumt gjort av dem. Men de hade fått betala på något sätt hur de än hade gjort och de visste ju att jänkarna vill sätta dit dem, det är ju ingen hemlighet det onda som händer i den höga världen det som jag berättar om på min blogg, bara det att de kan inte prata om det av någon märklig anledning. Det är sådant som man inte yttrar ett ord om i eliten, förmodligen för att man inte orkar med det då det är så psykiskt knäckande för dem som drabbas och så fördelaktigt att hålla tyst om för gärningsmännen. De som EU verkligen ville komma åt i mutskandalen om BAE Systems var SAAB:s direktörer, inte BAE:s. Men när anklagelserna rann av Wallenbergarna som vatten på en gås, för att de var oskyldiga då förmodligen, så lade EU som institution följaktligen också ner eventuella åtal mot BAE. Men mutskandalen mot BAE visar att britterna inte är helt spaggefria själva, de har ju fransmännen och italienarna, det är rätt åt dem eftersom de är spaggar själva.

Daimlers fantasisummeböter visar att olika ministerier och domstolar i USA arbetar mot samma mål, som ett spaggegäng som försöker förnedra sitt offer, sitt etniskt urskilda offer. Sitt mer eller mindre outtalade samarbete! Jag vet inte hur spaggarna gör, de säger åtminstone ingenting offentligen om strategin bakom sitt gemensamma samarbetsmål. Jag kan tänka mig att spaggar som samlats i gäng för att förnedra de fåtaliga undlåter att yttra sig om sin väloljade taktik offentligt för att de vill framstå som ”the land of the brave” när de i själva verket borde kallas för ”the land of the grasshoppers” på grund av sina klustersvärmar tillsammans med sina allierade – mot Tyskland och Norden. Men de är spaggeledaren, det kan ingen ta ifrån dem! Och som sådan är man den tuffaste och största spaggen, centralpunkten för ”how we gonna get them” strategin och enandet av gänget, allt vilar på deras axlar. När Gud brings them down så kommer inte spaggegänget att hålla ihop längre. Men egentligen så är det vi som är centralpunkten och axeln eftersom hela spaggegänget cirkulerar runt oss och våra förehavanden. Vårt mod och vår moral avgör om spaggarna kommer att kunna hålla uppe ansiktet, de vet att de är skådisar. Avgörande blir också om vi har förmågan att täcka varandras ryggar vi nordmän och tyskarna, eller om de lyckas sära på oss och angripa oss en och en diakront. Om vi lyckas hålla ihop så blir det en promenadseger för oss, eftersom vi är så mycket mer systematiska än britter och ryssar och har bitit ihop länge nu. Fransmännen ska vi inte tala om, de håller knappt ansiktet uppe som det är och har inte vunnit ett riktigt krig/fältslag sen Napoleon. Frankrike är det nya Italien, men de kommer ändå inte undan att vi ska ta deras kvinnor! Jag kan inte nog poängtera hur viktigt enandet är, har vi en krake ibland oss som lämnar den inre ringen (vår ryggskyddande ring inuti spaggarnas större ring) så kan allt falla, därför så är danskarnas beteende förkastligt för varje karaktärsfast nordbo! Fast de är inte krakar, snarare liknar de syndikalister som ställer sig på spaggarnas sida mot sitt eget land och eget bättre vetande, eftersom de blir nästa offer om britterna och amerikanerna går systematiskt tillväga. Varför skulle Obama låta ett litet germanskt land i Norden sprida sin i detta fallet rasistiska säd i USA? Det vore lika sannolikt som att syndikalisternas demonstrerande arabiska ”bröder” skulle låta en av syndikalisterna gifta sig med deras syster frivilligt efter demonstrationen. Jag är helt säker på att det blir Danmark som kommer att sänka vår koalition i framtiden, även om de inser sitt felsteg idag och går med oss för tillfället! Men vi har slått dem i krig och fältslag betydligt fler gånger än de har slått oss eftersom de är spaggar (jättar), och lägg där till att vi hade mindre medel och fler fiender så gott som varje gång, och vi kan göra det igen! Vad de än gör så blir det ingen överraskning som de fåfängt försöker smyga med genom sina ondskefulla hemliga planer, de förstår inte ens att de är spaggar, också jämfört med tyskarna. Varje gång vi visar att vi vet så krälar de in i sitt hörn för att försöka smyga till sig en strategisk fördel lite senare, synkront med andra spaggeaktörer, och så håller det på i oändlighet utan att de någonsin förstår att de är spaggar. Jag har inte lust att tvingas öppna garden i Skåne därför att vi är upptagna med att mota ryssarna på annat håll (det är då dansken brukar komma), jag bor ju i Skåne! Därför så kommer jag inte höja ett finger om tyskarna beslutar sig för att sätta dem på plats i ett försök att stabilisera regionen till sin egen räddning, Gud vet att de har rätt till det! Men det är optional. Danskarnas heliga graal är deras kvinnor mer än hos något annat folk i Europa, dessa betyder närmast samma sak för dem som Muhammed gör för muslimerna, vilket de bevisligen vet eftersom de är så kåta på att förnedra muslimer danskarna. De har ju hjärtan inpräntade på sina ynka 50-öringar när amerikanarna har ”In God We Trust” på sin småvaluta såväl som storvaluta! Hellre än att ge igen med samma mynt så strävar danskarna efter att bevara sin etnicitet trots att det är just detta som förvandlar dem alltmer till spaggar lika muslimerna, snarare än de ”vitaste vita” bland skandinaver som de tror att de är. Annars så skulle de väl inte behandla oss svenskar som de gör, med tiotusentals stulna svenskor samtidigt som de fängslar sina egna kvinnor effektivt även mot oss, skulle de?

Daimler har begått ett brott, men det spelar ingen roll, de borde inte behöva betala till omvärlden. Om rättegången hade hållits i Tyskland och inte i USA så skulle detta inte ha skett. Men nu hålls rättegången i USA, och det är själva kärnan i idén tillsammans med att det inte är tyska staten som ska tvingas att betala, utan Daimler AG som inte kan ta på sig att vara tyska staten utan måste betala, tyska staten kan inte lägga sig i. Det är ett smart spel, de är ett väloljat maskineri de där spaggarna! Men kineserna och thailändarna är ju inga spaggar på det sättet. När det gäller Kina och Thailand så tycker jag att tyskarna ska betala ett rimligt pris av egen fri vilja, men inte till de andra berörda länderna.

De berörda länderna förutom Kina och Thailand är: Kroatien, Egypten, Grekland, Ungern, Indonesien, Irak, Elfenbenskusten, Lettland, Nigeria, Ryssland, Serbien, Montenegro, Turkiet, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam (m.fl. ej namngivna länder, sammanlagt minst 22 länder).

Men märk väl att USA inte finns med bland dessa länder. Det måste väl säga något om USA:s planer att starta krig att United States District Court for the District of Columbia (i Washington D.C.) gör ett sådant omfattande mantals- och tidskrävande arbete för att pressa ett tyskt storföretag på fantasisummor att tilldelas andra länder, genom att hota tyska CEO:s med hard core fängelsestraff annars. De kastar över bollen främst till Medvedevs Ryssland, kan man utläsa i New York Times Global Business; ”Russia slow to pick up the lead in bribery cases” som jag länkade till ovan. Det är deras huvudsyfte att hjälpa ryssarna att hjälpa amerikanerna och britterna mot oss svenskar och tyskar militärt, för utan dessa så är vi inte omringade av spaggegänget vilket innebär att vi skulle få ryggen fri när vi slogs mot britter och amerikaner. Det skulle kunna utvecklas till en jämn kamp, och en jämn kamp är inte spaggar intresserade av. Därför så arbetar Obama frenetiskt och forcerande för ett tillbakatåg från Irak och Afghanistan inom det snaraste just nu. Polackerna spelar ett dubbelspel, ett sådant dubbelspel som kanske ledde till Molotov-Ribbentroppakten och en efterföljande invasion en gång i tiden. Jag vet inte att det är så, jag vet bara att det finns något som heter nationalkaraktär. Det var mer än bara rädsla som ledde till att polackerna skickade hela sin militära och politiska elit till Sovj… Ryssland för en tid sedan, och som dog i en flygplansolycka till sista man. Jag tänker inte säga att det var Guds försyn, var man får dra sina egna slutsatser!

Dessvärre så är det nästan enbart de som drabbas som vet hur det går till i den ekonomiska och politiska världen, och just nu är det tyskarna och inte vi. Men vi får inte låta tyskarnas rygg lämnas öppen och sårbar mot fienden för det, det förlorar bara vi själva på! ”Krig är bara en fortsättning på politiken med andra medel” Citat Karl von Clausewitz. Det ordspråket säger en del om hur påfrestande det är för moralen att verka i den ekonomiska och politiska världen. Det kommer att bli krig, de ger oss inget val! Det är bara det att de inte kommer att kunna falla oss i ryggen i en överraskningsattack, för British airways-strejken gör ett lika gott jobb som Eyja fjallajökulls utbrott.

Tyskarna måtte inte vara förmögna att säga någonting om det onda som de blir utsatta för, men Jag kan säga vad jag vill utan att jänkarna kan göra ett skit åt det! När ska andra svenskar och tyskarna förstå vilken tillgång jag är för våra länder i den borgerliga politiken? Den dag regeringen inte består av karriärister, är svaret!

Jag har ägnat hela dagen åt att skriva detta, så jag hoppas att någon uppskattar det!

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 24/5/2010

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: