Hem > ekonomi, Utrikespolitik > Tyskland, brothers in arms?

Tyskland, brothers in arms?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3697844

Sarkozy hotade att lämna euron

Medan eurokursen skakar kommer det också fram information om förhandlingsspelet bakom det stora räddningspaketet. Enligt den spanska tidningen El País var det farligt nära att det inte skulle bli något.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy ska under euroländernas toppmöte förra helgen ha drämt näven i bordet och hotat med att Frankrike tänkte lämna euron, om inte alla ställde sig bakom det stora räddningspaketet. Förstås var det förbundskansler Angela Merkel som Sarkozy röt åt.

Tyskland har hela tiden varit motspänstigt till att hjälpa krislandet Grekland. Mötet ska ha delat sig i två skarpa motståndarläger: Frankrike, Spanien och Italien mot Tyskland.

Uppgifterna om de hårda förhandlingarna kommer från den spanske premiärministern Zapatero, som träffade sina partikamrater i onsdags. De i sin tur har läckt till tidningen El País.

Sarkozys hotfulla varning, ska ha fått Angela Merkel att ge upp sitt motstånd till den omfattande räddningsfonden på ungefär 1 100 miljarder kronor. Han ska också ha talat om att den fransk-tyska axelns tid kunde vara förbi.

Även om president Sarkozy är känd för ett okontrollerat humör, så bådar det inte gott med ett så nervöst ledarskap, för ingen kan ännu blåsa faran över för euron.

Marknaden fick sin drog, räddningspaketet, men problemen för Grekland, Spanien och Portugal kvarstår. Zapatero måste till exempel få facken att glömma alla tankar på strejk den 2 juni, som en reaktion på lönesänkningarna.

Marknaden lämnar euron, orolig för att sparpaketen ska strypa tillväxt, jobb och de reala ekonomierna.

Sarkozy är inte i någon position att hota Tyskland med att lämna euron och omintetgöra den fransk-tyska axeln! Är det någon som ska hota någon så är det Angela Merkel som ska hota Sarkozy om att lämna euron för det är Tyskland som har mest att vinna på att gå ur, i synnerhet i dagsläget. Sverige och Tyskland kan skapa en egen valuta tillsammans med andra nordliga länder som Finland och Norge och Island, en äkta kol- stålunion istället för den här gödsel- och turistunionen. Det är ju uppenbart att Frankrike aldrig har varit Tysklands vänner, bara så länge som de tjänat på det har de upprätthållit en falsk fasad. Med oss svenskar är det tvärtom, eftersom vi har följt vårt hjärta! Vi har aldrig uppträtt falskt mot Tyskland, vi har varit oss själva och sagt vårt hjärtas mening även när vi inte har haft något att tjäna på det eller till och med att vi har förlorat på det, och därför kan tyskarna lita på oss idag! Brothers in arms. Vad säger ni? Någon svensktalande tysk som läser mitt blogginlägg som känner sig manad att ta upp den olympiska elden och hjälpa oss hjälpa Tyskland hjälpa oss? Det är en win-win situation!

Så därför så vädjar jag till Angela Merkel om att hon ska hota tillbaka om att gå ur euron, och söka stöd av Sverige och Finland. Vi är kanske mindre och färre stater, men vi är desto stabilare och justare. Kanske behöver Tyskland en riktig karl istället för en späd kvinna vid rodret? P.S. en riktig karl är inte detsamma som en Adolf Hitler såklart, säger jag som en parering mot USA:s och Storbritanniens strategi med att skuldbelägga Tyskar och därigenom hindra tyskarna från att maskuliniseras, på grund av GB och USA:s egen ondska och kvinno-utsugarmentalitet vilket de vill fortsätta med på tyskarnas bekostnad. Som jag skrev i ett nyligen gjort blogginlägg så anser jag att spaggarna är mer skyldiga till ondskan i världen än några andra genom historien. Och spaggarna inbegriper fransoser, amerikanare (sedan c:a 2001-2003 med waterboardingen och den förvridna national-chauvanismen följt av spagge-Obamaismen) och britter såväl som irakier, turkar eller kosovoalbaner.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige, den 14/5/2010

Annonser
  1. Carl Schönbeck
    8 juni, 2010 kl. 21:57

    Tysklands sak är vår! Såväl som på vintern som på sommaren!

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: