Hem > Inrikespolitik, Media > Har Sveriges Radio målsättningen att styra opinionen istället för att spegla den?

Har Sveriges Radio målsättningen att styra opinionen istället för att spegla den?

Jag var för några månader sedan i kontakt med en kvinnlig webmaster på SR; Ekot angående det faktum att de på ett ojust sätt samlade på sig folks – läsande och lyssnande kommentatorers – e-mejladresser. Det stod på nätsidan när man kommenterade förr att det var frivilligt att lämna sin e-mejladress, men jag trodde att när man lämnade sin mejladress så skulle man få ett meddelande skickat till sin mejllåda varje gång någon lämnade en kommentar, som på alla andra nätsidor, åtminstone de seriösa. Men det visade sig vara makthunger som låg bakom, de ville styra opinionen istället för att spegla den, och vill fortfarande så. När jag ringde webmastern på SR; Ekot för några månader sedan och försökte få henne att se det omoraliska i att inneha min e-mejladress, som jag hade lämnat frivilligt men inte med insikt om konsekvenserna för ett obskyrt syfte och utan mitt medgivande för detta syfte, så lovade hon att göra vad hon kunde för att åtgärda det faktum att de inte talade om i vilket syfte de ville ha läsarnas e-mejladresser för i samband med att man kommenterade. Och åtgärdade det gjorde dem, men inte som jag trodde! De har tagit bort informationen där det står att det är frivilligt att lämna sin e-postadress när man kommenterar. Det står fortfarande inte att de spar e-postadressen i samband med att man kommenterar. Vilket de bevisligen gör, som man kan se på deras supportsida – sverigesradio.se. (Men det har blivit mycket, mycket mera sällsynt med nyheter man kan kommentera sedan de gjorde om Sveriges Radios nyhetsflödes layout.) Läs om de nya SR-supportsidorna här nedan:

I nedanstående länk står det bland annat så här på Sveriges Radios supportsida:

”Dessutom förbehåller sig SR rätt ta bort sådana inlägg som strider mot övrigt regelverk eller på annat sätt kan skada SRs trovärdighet. Det innebär att vi kan radera enskilda inlägg, välja att inte öppna vissa artiklar för kommentarer eller stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.

Den som gör ett inlägg som strider mot gällande lagar kan personligen bli ansvarig för detta.”

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramID=2321&Artikel=1933450

Och så här:

Vad händer om jag bryter mot lagen och reglerna?

Om du gör något av det ovan nämnda kan det leda till böter eller fängelse. Givetvis innebär det att man tar bort dig från den aktuella tjänsten. Man förbehåller sig också rätten att ta bort dig från sr.se om du inte sköter dig i övrigt, även om det du gjort inte innebär att du bryter mot svensk lag.”

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2321&grupp=4875&artikel=2006270

Med andra ord så vill de styra opinionen med hjälp av sitt oannonserade tilltag med förespeglande av ”anonymt” insamlande och sparande av godtrogna men inte nödvändigtvis lättlurade människors e-mejladresser mot deras vilja, som min! Jag är inte lättlurad, det var istället relevant information från SR:s sida som saknades. De har inte alls rättat till dessa medvetna tilltag som jag påpekade till webmastern på Sveriges Radio var på tok med SR, utan de har bara anpassat sin strategi så fort de blev informerade om luckan i fasaden, av mig. Lite spackel här och där, vilket resulterade i en korrigerad och utökad hemsida. Kosmetika med hjälp av ytterligare lite utökad byråkrati. All byråkrati är bara till för att främja politisering, det är dess främsta mål! © Roger Klang.

Frågor som behöver ställas i SR:s och SVT:s nyhets- och debattprogram är:

1)      Har SR fortfarande tillgång till godtrogna och vilseledda människors e-postadresser?

2) Varför spelar SR under täcket?

3)      Har SR målsättningen att styra opinionen istället för att spegla den?

4)      Varför blir inte ovanstående punkter nyheter när förhållandet är väldokumenterat?

5)      Hur stor del av SR,UR och SVT:s budget går till byråkrati, och är denna kaka rättfärdigad anser svenska folket?

Roger Klang, Lund Scaniae den 8/5/2010

http://www.ingentvavgift.se/

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: