Hem > Brott och straff > Lite Metro-nyheter om hamburgare i centrala Malmö

Lite Metro-nyheter om hamburgare i centrala Malmö

”Åtalas för hamburgerkrig

De två männen var ”glada i gasen” och sugna på lite nattamat. Men när bordsgrannarna på hamburgerrestaurangen i centrala Malmö störde deras matro fick de nog och slängde sina niokronorsburgare på dem. Nu åtalas de två 36-åriga männen vid Malmö tingsrätt för bland annat ofredande. Bordsgrannarna, en grupp på fyra personer, hävdar att de två männen försökte få igång ett bråk och att de högljutt uttryckte högerextrema åsikter. 36-åringarna förnekar brott.

–          De nästan satt på oss så att vi inte kunde äta vår mat, säger en av männen i förhör.

En av 36-åringarna åtalas även för skadegörelse. Han ska vid ett annat tillfälle ha punkterat ett däck på en polisbil, en händelse som fångades av en övervakningskamera.” Slut citat Metro.

Detta är med 99-procentig sannolikhet ett typiskt fall av SSP (Standard Spagge Procedure) och SST (Standard Spagge Talk). I detta fall så lyckades dock inte spaggarna intimidera (skrämma, hota) sina utvalda offer. De gjorde helt enkelt ett misstag i val av offer, eftersom de två männen visste hur man måste bemöta spaggar och hade modet till att stå upp för sig bägge två. Hade det bara varit en man så hade kanske spaggarna fullföljt SST-SSP proceduren, och då hade det kunnat stå i tidningen att en man dött av en kniv i ett bråk på en hamburgerrestaurang istället för att det stod att ett gäng spaggar fick hamburgare kastade på sig. Man kan ju inte täcka sin egen rygg utan sällskap av en annan man med ryggrad! De hade ändå tur att de bråkande spaggarna var så ovanligt få, normalt är dessa gärna så många fler innan de börjar bråk och de sitter fast i höften på varandra och agerar i samspel som ett väloljat maskineri. Bara en som själv har varit i centrum av ett större spaggegäng vet att det inte går att bemöta dem då. Barn skickas fram (och man kan ju inte slå till barn) och hela gänget rör sig med en när man försöker gå därifrån med barnen runtomkring och de äldre i en cirkel runt barnen. Det är mycket effektivt psykologiskt. Sedan brukar en eller flera knivar dyka upp i händerna på de äldre som gör utspel, och då börjar SST – ”Jag ska doda dig”. Man lär sig att det inte nödvändigtvis är de modigare som kan sticka en kniv i folk, det är bara bristen på empati hos den som håller i kniven som avgör om den en vacker dag slinker in i ryggen (med 98 procents sannolikhet i ryggen) på någon som har mage att förödmjuka knivstickaren genom att bemöta spaggegänget ansikte mot ansikte (i den mån det går).

Det är talande att de fyra ungdomarna vände sig till polisen, när man kan vara säker på att de är brottsbelastade själva. Trots att de med all sannolikhet tillhör hangarounds till mer tyngre kriminella spaggar och trots att det är från dessa hamburgerspaggar som de tyngre kriminella spaggarna hämtar sina medlemmar så har de inte mer mod än att de väljer att lösa situationen och nödtorftigt ”rädda” sin ära med polisens hjälp.

Det är också intressant hur tidningen Metro väljer att spegla verkligheten. Ta det sista stycket i citatet ovan: Där framställs den ene 36-årige svensken som varandes en våldsåterfallsförbrytare för att han har punkterat ett däck. I verkligheten så är det spaggarna som är återfallsförbrytare, och poliserna måste ha fått sig ett gott skratt som fick rycka ut och rädda de tuffa kriminella spaggarna från förödmjukelsen som de hade planerat för skulle drabba 36-åringarna. Men det som jag vet av erfarenhet är att spaggarna känner sig förödmjukade nu och därför kommer att försöka vinna tillbaka sin stolthet genom att ge sig på svenskar som de vet inte kan försvara sig i framtiden efter denna händelse. De pumpar upp sitt påfågels-ego igen på detta sätt i gäng, det är så de fungerar. Det är spaggarnas själ och hjärta!

Hade jag varit en av de två männen så hade jag löst situationen på samma sätt – till allas bästa! Bättre med en hamburgare på en spagges kläder än en kniv i ryggen på sig själv eller sin kamrat. 36-åringarna borde snarare få hedersbetygelser än straff, för de räddade inte bara sig själva, de räddade också möjligen spaggarna från ett värre öde som för tidigt straffade gärningsmän.

P.S. Jag uppmanar varje spagge som känner sig förnedrad av sanningen som den står här att söka mitt namn på Eniro och komma hem till mig i Lund och säga sitt hjärtas mening – ensam och obeväpnad! (Jag är den ende Roger Klang i Lund.) Det kan jag göra och samtidigt vara säker på att det inte kommer att inträffa på en miljon år (möjligtvis om han är topptränad och tävlar i kampsport). Kommer de så kommer de många och beväpnade eller bakifrån, det är så de fungerar.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige den 8/5/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: