Hem > Brott och straff, ekonomi, etnisk rensning, Ryssland, Sveriges försvar, Utrikespolitik > ”Something is rotten in the state of Denmark!”

”Something is rotten in the state of Denmark!”

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3674737

Flygledare, butiker, offentliganställda, sophämtare, lärare, tåg, bussar och färjetrafik, sjukhus strejkar i Grekland.

Regeringspartiet tappar stöd bland sina egna väljare, demonstrationståg går genom centrala Aten mot parlamentet, ett tåg med pensionärer, studenter, lärare, offentliganställda och privatanställda som protesterar mot skattehöjningarna och förlorade förmåner. Häromdagen urartade en del av demonstrationen i stenkastning och tårgas och oron är stor för att det blir mer våldsamheter.

Uppdatering: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3676800

Tre personer dog när en bank och minst två andra byggnader stacks i brand av demonstranter. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3676312

Det är lika bra att grekerna inser att de förmodligen kommer att bli ett tredje världen land i Europa. Det extrema kvinnoförtrycket har tagit sig norrut mot södra Europa, om ni frågar mig. Ekonomin blir därefter för dem. Det är dags för EU att kapa det ekonomiska eurosamarbetet med Grekland, för de kommer inte att finna sig i sin ekonomiskt svåra situation och det kommer att förvärra hela den ekonomiska situationen för landet och för EU. Man kan pumpa in hur mycket pengar som helst i Greklands ekonomi, men det kommer ändå inte att resultera i annat än om man hade pumpat in 120 miljarder euro i ett afrikanskt u-lands administration, pengarna kommer att försvinna som upplösta i tomma intet utan att ha gjort någon nytta för andra än ett antal mutkolvar. Mutkolvar som troligtvis kommer att sitta i regeringsställning och i förvaltningsledning. 120 miljarder euro räcker till att fylla fickorna på många mutkolvar, men pengarna kommer att förvandlas till värdelöst papper. I alla fall så om det inte hade varit så att grekerna är involverade i euron, då blir det i synnerhet tyskarna som får stå för den fortlöpande och skenande notan. Det är nästan så att jag föreslår tyskarna att de låter sedelpressarna rulla, då drabbas hela EU åtminstone – så småningom! Vad har de att förlora, ska de stå med hela kostnaden och fortfarande ha mössan i sin hand som vore de skyldiga till grekernas situation?? Inser ni likheten med den efterkrigstida Weimarrepubliken som sögs ut av Frankrike och Storbritannien tills en missnöjespolitiker reste sig ur askan efter ww1 och drog med sig Europa ner mot mörkret? Kan det vara så att Frankrike och Storbritannien hade ett visst ansvar för uppkomsten av Nazityskland?

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5537752,00.html

Kan det vara så att de var väl medvetna om att detta ansvar var deras under tiden som den förda politiken pågick? Vi vet ju att vinnaren skriver historien, och vi vet ju att engelsmännen är historierevisionister när det gäller vikingarna i alla fall. Kan engelsmännen ha drivit på utvecklingen i 20-talstyskland tills de blev utmanövrerade av Hitler och satte skrattet i halsen? Vi lever kanske på en grundval som är en lögn, nämligen axiomet om vem som inledde upptakten till andra världskriget. Det har i så fall sagts förut, men Hitlers, Goebbels och de andras ondska har överskuggat resonemanget! Nåväl, Hitler och Goebbels har varit döda i 65 år, det är kanske dags att börja lyssna på en mer nyanserad historiker? Inte ens män som nazisterna var helt onda, t.ex. så förespråkade de inte våldtäkt på judiska kvinnor. Faktum är att, inte nog med att det inte förekom på kartan att tyskarna någonsin använde sig av våldtäkt för att etniskt fördriva ett folk, jag har heller aldrig hört talas om en enskild krigstida tysk nazist som varit en våldtäktsman vare sig av de förföljda eller i materialet efter Nürnbergrättegångarna eller av någon från de segrande makterna. Det måste räknas för något. Det ska samtidigt räknas till de västliga allierades credit att jag inte heller har hört talas om en våldtäkt från deras sida. Polacker och ryssar däremot gjorde mycket sådant i slutet av kriget. Det säger jag med en gång, att det var inte berättigat och det spelar ingen roll vad de själva hade utsatts för, det hör inte hit! Nazityskarnas dåd kan såklart inte rättfärdigas heller, men dagens tyskar skulle aldrig få för sig att försvara dem heller, så som ryssar och förmodligen polacker står upp för farfars nedhissande av byxorna och uppresande av den patriotiska kuken. Polackerna har betalat ett högt historiskt pris både under och efter kriget fast på olika sätt. Men vad hade hänt om man gav dem rätten att ge igen med det här med kvinnorna imorgon? Kanske finns det en anledning för Gud att hålla polackerna kort angående kvinnorna. Kanske var hela den plötsliga och misslyckade polska blixtvisiten med regeringsplanet till Ryssland ett rackarspel från deras sida? Jag kan hålla polackerna lika kort som jag håller ryssarna, om de ska sätta den onda sidan till mot oss!

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige den 5/5/2010

Annonser
  1. Carl Schönbeck
    8 juni, 2010 kl. 21:54

    Det går inte att lita på de slaviska heller nej. Och UK och Frankrike har en mycket stor del i vad som ledde upp till andra världskriget.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: