Hem > nyckelpiga > Kan vi inte istället ta en ”Custer´s last stand” istället för att fördrivas långsamt från det här landet?

Kan vi inte istället ta en ”Custer´s last stand” istället för att fördrivas långsamt från det här landet?

Jag anser att det är fel att tvinga präster att viga homosexuella! Ska vi ha föreningsfrihet och religionsfrihet i Sverige så kan man inte tvinga präster i föreningar eller samfund att viga någon mot prästens vilja. Inte heller kan man tvinga föreningar eller kyrkor att uppta människor, som inte har något gemensamt värdegrundsmässigt eller på annat sätt, i föreningens eller kyrkans ledarskap och förvaltning (dock ej förvaltning om det är en betald tjänst annonserad på arbetsförmedling det rör sig om, men det ska inte vara ett krav för någon arbetsgivare att utannonsera tjänster på arbetsförmedling för det). När det gäller allmänna kyrkor, alltså inga slutna sekter eller föreningar utan någon egentlig medlemsvärvning, så bör man dock inte från kyrkans sida ha rätt att porta någon från att beträda kyrkan under öppettider, som inte är uppenbart berusad, farlig, ej följer klädkod, eller är störig, på basis av kön, ras, sexuell läggning och liknande. Men det är bara jag som hittar på det sistnämnda.

Jag anser att det är fel av svenska kyrkan och andra kyrkor att vika sig i frågan om homosexuella äktenskap och säga att det ska vara staten som ska viga par! Det leder bara till att kyrkorna kommer att tvingas på homosexuella välsignelser istället i framtiden. För sådan är vänstern, de ger sig inte förrän högern har underkastat sig totalt deras värderingar, eller hamnat i Gulag. Nästa steg är människa-djur äktenskap att tryckas ner i halsen på de kyrkliga. Kan vi inte istället ta en ”Custer´s last stand” istället för att fördrivas långsamt från det här landet? Det handlar om politik också!

När det gäller kvinnliga eller homosexuella präster så anser jag att de kyrkliga samfunden ska få rösta om det, dvs. alla präster och biskopar och dylikt ska få rösta. Röstningen bör vara bindande och präster bör inte få ha veto mot kvinnliga eller homosexuella präster om röstningen utfaller till den enskilda prästens nackdel, som en präst bör få ha veto mot att ordinera en homovigsel (för det vetot tycker jag att en präst bör få ha under alla omständigheter). Om han eller hon (prästen) inte gillar läget med röstningen så får hon/han lämna kyrkan oavsett om han konverterar för att det numera finns homosexuella och kvinnliga präster, eller om han konverterar för att det inte finns det.

Jag vet att Gud finns, men jag har ett något annorlunda (första) vittnesbörd eftersom han bevisade sin existens för mig och andra som jag inte känner de allra, allra flesta i Sverige. Numera tror jag även på Kristus och dem mirakel som han gjorde på jorden som den Guds son han är. Ändå går jag inte längre i kyrkan – min kyrka.

Svenska Kyrkan tar förmodligen inte emot pengar från staten. Svenska kyrkan är bara ett samfund bland många andra idag, ingen statskyrka alltså. Därför så är det så fel av regeringen att tvinga på dem samkönade äktenskap. Det ska vara upp till Svenska Kyrkan om de vill praktisera samkönade äktenskap, det är därför jag föreslog att de klerikala tjänstemännen skulle få rösta om det, och inte bara i Svenska Kyrkan utan i alla samfund!

Homosexuella tror att de genom att tvinga kristna samfund och präster att viga dem, att de kan uppnå någon slags kärlek som de inte fick av sin far som barn och som gjorde dem till homosexuella från första början!

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige den 25/4/2010

Annonser
 1. 25 april, 2010 kl. 19:02

  Men det är helt ok att tvinga på kyrkans smörja på alla andra som INTE vill ha med det att göra?

  Du har stora brister i din tolkning av religionsfriheten

  • 25 april, 2010 kl. 19:50

   Man kan inte tvinga på människor en tro, detta vet alla kristna bättre än några andra. Tro kan bara komma när man ber Gud om att få veta och den helige anden vittnar för den personen. Att de missionerar har ingenting med tvång att göra.

   Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige

 2. hulda3
  25 april, 2010 kl. 20:20

  Allah
  ingen tvingar Gud eller Jesus på den som inte vill, det är ett erbjudande från himmelens Gud till var och en som vill och så önskar

  Men icke troende vill i denna fråga tex få både Gud och troende på knä. Varför? Är det inte bättre att de som inte vill ha med Gud att göra söker sig till andra källor där Gud inte finns…

  Bra skrivet Roger K

  MVH Hulda

 3. 26 april, 2010 kl. 21:52

  Som ateist håller jag med dig till fullo. Konkurrens borde även fungera inom den religiösa världen. Finns det samfund som vägrar ta emot kvinnliga präster och homosexuella präster kommer det med största sannolikhet finnas samfund som gör det. Samma sak gäller frågan om homovigsel. Själv är jag för att staten erbjuder homosexuella relationer samma formella ställning gentemot staten som för heterosexuella förhållanden. Men det betyder inte att staten har rätt att stjäla den traditionella synen på äktenskapet från kyrkorna. Staten har heller inte rätt att påtvinga, direkt eller indirekt, religiösa församlingar sekulära värderingar. Kyrkorna ska helt kunna bestämma vilka de ska viga och inte viga samt hur de ska organisera sina samfund.

  • 26 april, 2010 kl. 23:16

   ”Praise from Caesar”

   Mvh Roger Klang

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: