Hem > Brott och straff, ekonomi, etnisk rensning, Inrikespolitik, Sveriges försvar, Utrikespolitik > Det är inte Islam som är orsaken till våldsdåden, det är etnicitet och kultur

Det är inte Islam som är orsaken till våldsdåden, det är etnicitet och kultur

http://erixon.com/blogg/2010/04/paradoxer-i-motet-med-islam/ ”Det är knappast vi-mot-dom, utan bevis på att vi söker röster från den muslimska civilisationen som kan uttrycka de reformvänliga ståndpunkterna — men har förbannat svårt att hitta några. Särskilt personer i ledande ställning. Jag har i många år sökt muslimska ledare och auktoriteter med genuint moderata uttolkningar av islam, men bara funnit en enda: Wahid i Indonesien, i spetsen för en muslimsk rörelse med 30 miljoner medlemmar.

Sedan han dog förra året, känner inte jag till någon ledare med religiös auktoritet som är reformvänlig. Då är det inte så konstigt att debatten står mellan de som vill radikalisera islam och oss som vill skilja på religion och politik.” Dick Erixon

Jag har i bloggen efterlyst muslimska auktoriteter som är moderata – på riktigt. Med det menar jag dem som rakt och öppet tar avstånd från all terrorism utan förbehåll och som lika rakt tar avstånd från fundamentalistiska islamister utan förbehåll.

Och nu kan jag äntligen peka på någon som lever upp till dessa kriterier: Abdurrahman Wahid, som idag skriver i Wall Street Journal. I världens största muslimska land, Indonesien, är han förmodligen den mest kände personen. Han är religiös ledare för Indonesiens största muslimska organisation, Nahdlatul Ulama, med minst 30 miljoner medlemmar. När det tre årtionden långa militära styret under Suharto kom till ett slut 1998, var Wahid under övergången till demokrati en tid Indonesiens president. Han satte stopp för försök att göra Indonesien till en islamistisk stat.

Under rubriken Right Islam vs. Wrong Islam skriver han om hotet om atombombsprängning i New York, London, Paris, Sydney: ”Kan någon tvivla på att om de som gladeligen spränger kontorsbyggnader, pendeltåg, hotell och nattklubbar skulle avstå chansen att göra förödelsen tusenfalt värre? … Hela den moderna civilisationen bygger på en ekonomisk och teknologisk grund som terroristerna hoppas skall kollapsa efter en kärnvapenattack på samma sätt som många fiskebyars ekonomi gjorde efter tsunamin.”” Dick Erixon 2005/12/30

Det blev långa citat ovan från den gode bloggaren Dick Erixon, som jag ska ta och länka till permanent på min blogg efter övervägande, trots att han är fixerad vid en amerikansk syn på världen. Anledningen till att jag från och med nu länkar till honom är att han ofta kommer på aspekter som inte ens jag själv har tänkt på i olika övergripande frågor. Jag har länge sett att Islam inte praktiseras så hårt i Indonesien – eller inte så hårt, jag menar att, den praktiseras inte som i arabvärlden och Nordafrika. Piskade kvinnor går ifrån den offentliga straffplatsen med ett hånflin i princip, därför att piskningen är så mild (men förödmjukande för kvinnan). Dödsstraff mot kvinnor som inte lever rent verkställs inte utan de blir ”piskade”. Våldtagna kvinnor döms inte till döden i Indonesien. Överhuvudtaget så ser jag en större mänsklighet hos indonesierna än de andra två grupperna muslimer. Indonesierna försöker leva efter sin religion, men de blandar ihop hur man ska göra med beteendet vi ser hos arabiska och Nordafrikanska regimer när de försöker att ta efter den totalitära pseudo-religionen, hos ett folk som förespråkar och även emellanåt praktiserar mord på sina egna och i synnerhet andra etniciteter eller muslimska inriktningar. De två faktorerna, om vad som är religion kontra muslimska handlingar som vi vet inte är det, är inte förenliga.

Denna mjuka mer mänskliga maktutövning som indonesierna har, bevisar att det inte är Islam som religion som är orsaken till den arabiska och Nordafrikanska världens många ondskefulla dåd! Det är någonting annat som ligger till grund. Vad är det i så fall som avgör på vilket sätt det visar sig att människor praktiserar Islam? Jag är rädd för att det är etnicitet och kultur. Fast lyckligtvis kan det samtidigt inte vara ras. Men det kan ju inte vara kultur per se, det måste bero på någonting som kommer inifrån vissa människors hjärtan som ger uttryck för diverse kulturella och personliga hemskheter. Politik och Islam går i armkrok, så är det inte Islams fel så kan det inte heller vara fråga om politik per se, utan det skulle vara fråga om någonting som kom inifrån också det, som uttrycker sig i politik.

Det är klart att man inte kan döma ut hela arabvärlden som onda människor utan att samtidigt fördöma den äldre generationen svenskar (85 år och upp) för att de på sin tid höll i sina kvinnor, om än inte lika hårt. Men om araberna och muslimerna väljer att inte reformera sig ens långsamt, så som Erixon efterlyste och så som våra mor- och farföräldrar gjorde och deras föräldrar före dem, och om muslimerna kanske till och med går ytterligare åt det extrema hållet – på oss svenska (även tyska och norska, i rättvisans namn måste man nämna dem som anslutit sig(?) till Guds utvalda man att leda världen, nämligen jag) mäns bekostnad märk väl, och det är där det kniper – då återstår det ingenting annat än att fördöma kvinnoförtryckarna och muslimerna allt som allt som onda människor! Det innebär inte att jag vill ta till odemokratiska metoder för att ändra på dem med tvång, då vore ju vi själva lika onda som dem! Men om de försöker stoppa demokratin och icke-muslimska (arabiska men icke-religiösa) kvinnor från att välja en svensk man i Sverige, så vidtar jag demokratiska och juridiska åtgärder mot dessa individer som vill revoltera mot den svenska staten. Det gäller för övrigt även européerna.

Tyskland är förvisso den centrala europeiska makten, men de är inte som européerna i övrigt. De senaste 70 åren har de antingen varit mycket bättre eller extremt mycket sämre. Men nu ser vi framåt, och Gud ser framåt för Tyskland! Tyskland av idag behagar förmodligen Gud, men det betyder inte att han vill att de ska fortsätta att behandlas som ett skafferi av kvinnor för andra européer och amerikanare eller ens av sina egna immigranter att gå och nalla ur närhelst de känner ett behov. Det finns en lösning på det, och den heter inte fascism för något folk, inte heller för oss svenskar. Lösningen heter att göra Guds vilja, att vända andra kinden till 70 och 7 gånger som Jesus sade, tills Gud säger ifrån med blixt och dunder, och inte tills män säger ifrån med våld och förtryck! Om man väntar tills Gud säger ifrån så kommer förr eller senare saker och ting att börja gå ens väg. Det har Tyskland gjort idag, utan att hänfalla åt ogudaktighet. Tyskland behöver mig, Sverige och Norden lika mycket som jag, Sverige och Norden behöver Tyskland. För utan Tysklands röst ingen rättvisa för Tyskarna, och utan tyskt stål ingen rättvisa för nordborna!

Roger Klang, Lund Scaniae, den 5/4/2010

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: