Hem > Ryssland, Sveriges försvar, Utrikespolitik > Eftergiftspolitik leder till självcensur!

Eftergiftspolitik leder till självcensur!

Sten Tolgfors, Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Alliansen för ett Starkt Försvar, och alla övriga!

Sten! Hur kommer det sig att du har dragit slutsatsen att det är osannolikt att ett enskilt land kan bli utsatt för en aggression från Ryssland? Jag för min del tror att ett storkrig mellan Ryssland och Europa alt. Nato är osannolikare! Vi kan ju bara se på hur Ryssland agerade mot Estland under bronssoldatsstatykrisen. Ett enskilt litet land mot Ryssland utan att någon agerade, och då rörde det sig ändå om ett Natoland! Sedan hade vi Georgienkriget. Ett verkligt krig som var och förblev ett begränsat krig mellan Ryssland och Georgien! Allt talar för att Ryssland kan och kommer att agera så igen, om situationer uppstår. Att Sverige inte är med i Nato och att vi är militärt mycket svaga i förhållande till Ryssland, svagare än vi kunde vara, gör det sannolikare att Sverige kan vara eller bli ett tänkbart mål för Ryssland vid en tvist. Nu kanske du invänder med att det är desto större anledning att ”mata krokodilen” med eftergiftspolitik? Men då svarar jag att det får till följd att vi censurerar oss själva och därmed dödar demokratin!

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae den 6/2/2010

Annonser
 1. Gustaf Redemo
  7 februari, 2010 kl. 16:24

  Varför skulle Ryssland attackera Sverige? Möjligheten finns naturligtvis, men genom att föra en sådan argumentation så kan man anföra vad man vill.

  Jag ser inget hot gentemot Sverige från Rysslands sida.

  Snarare tycker jag att vi ska närma oss Ryssland och försöka alliera oss med dem. Inte genom att bli beroende av deras energi utan genom utbyte av kunskap och investeringar. Ett första försök vore att släppa visumtvånget för ryssar.

  • 7 februari, 2010 kl. 17:52

   Om det bara var det Ryssland ville så skulle jag fundera på saken! Men det finns ett problem i att Kreml när de väl har blandat in sin befolkning med ett grannlands, att de tar sig friheter långt utöver vad som är acceptabelt mot värdlandet. Att släppa visumtvånget är därför ingen bra idé. Gasledningen får inte bli ett ryskt militärstrategiskt geopolitiskt projekt på gränsen till svenskt territorialvatten och på svensk ekonomisk zon i Östersjön, som det är tänkt idag, för då kan de glömma att vi ska visa vår goda sida!

   Befriare är gäster, och gäster stannar inte för länge! Ryssarna stannade i Baltikum i 45 år utan att gästerna någonsin lämnade, snarare blev de fler och fler. Och se hur det gick för Baltikum!

   Mvh Roger Klang, Lund Scaniae

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: