Hem > Inrikespolitik, Media, Miljö, Ryssland, Sveriges försvar, Utrikespolitik > Skandalen består i den styrda (bristen på) försvarsdebatten om hur vi bäst ska kunna försvara Sverige. Vi som lever i verkligheten ser en allt mer rustande omvärld som redan idag orsakat svensk självcensur, ett starkt försvar är därför en demokratifråga!

Skandalen består i den styrda (bristen på) försvarsdebatten om hur vi bäst ska kunna försvara Sverige. Vi som lever i verkligheten ser en allt mer rustande omvärld som redan idag orsakat svensk självcensur, ett starkt försvar är därför en demokratifråga!

I SVT:s Agenda har man haft tre politiska dueller, en med bara Reinfeldt och Sahlin, och två delar av en partiledardebatt. Var det väntat att man styrde debatten ifrån SVT och ingenstans nämnde försvaret och dimensionen hotbild/försvarsbudget? Däremot hade man i slutet av det andra avsnittet av partiledardebatten någonting som man kallade ”Afghanistan”.

Peter Eriksson sade; ”Jag tycker att det är helt uppenbart att den strategi som man har haft från USA och västvärlden hittills har lett till att våldet ökar, vi får fler talibaner, vi får fler terrorister. Det är uppenbart att vi behöver en helt annan strategi om vi ska klara säkerhetsproblemen i Afghanistan och överlämna den—” (slutet på meningen blev avbruten)

Lars Ohly sade; ”Vi gör inte en bedömning av våra insatser utifrån vad andra länder tycker, utan vi har alltid behållit den rätten i den svenska riksdagen att fatta beslut självständigt, och det ska vi göra i fortsättningen också”. Och: ”Det går inte att bomba fram jämställdhet”.

Roger svarar: Lars Ohly och Peter Eriksson skulle kanske gjort bäst i att diskutera igenom frågan om Afghanistan innan de går ut tillsammans i tv-mediet. Den svenska strategin är inte ens idag samma som USA:s eller ens västvärldens strategi! Vi arbetar inte bakom solglasögon. Men hade vi inte haft tillgång till USA:s flygvapen, då hade vi många gånger inte kunnat utföra vårt jobb utan att dö, det ska sägas till USA:s favör! USA:s styrkor lever under ett större hot, vare sig detta hot tillkommit efter deras strategiska implementeringar och taktiska kirurgbombningar eller om det är som Björklund säger till svar på Agenda-reporterns insinuerande fråga/Erikssons svammel, om att våldet ökat sedan invasionen, att det är på grund av våldet som vi är där. Att amerikanarna lever under större hot får man inte glömma, för det påverkar krigföringen! Tänk om vi hade haft JAS med tillhörande vapensystem i Afghanistan, då hade kanske vi också haft problem med lokalbefolkningen, och jag önskar att vi hade JAS i Afghanistan, för vi kan inte fortsätta ösa över de otrevliga besluten på andra. Lars Ohly sade; ”Det går inte att bomba fram jämställdhet”. Roger svarar; Det går inte att smeka fram flickors rättigheter från en taliban, heller! Det vore som att sträcka armen i gapet på en krokodil som har slukat ett flickebarn, när man borde sätta kniven i krokodilen.

Så vilken var den insinuerande Agenda-frågan ovan: ”Utländska trupper har funnits i Afghanistan i nästan tio år, våldet bara ökar, gör verkligen trupperna nytta?” Hur är då frågan insinuerande? Partiledare Jan Björklund påpekar det verkliga förhållandet genom att stipulera att vi kausalt är i Afghanistan för att våldet mot kvinnor och flickor är utbrett där! Frågan är bakvänt ställd för att den först slår fast att våldet ökar under utländskt inflytande. Hade Agenda inte haft en agenda så hade hon kunnat nöja sig med att fråga om trupperna gör nytta, tycker ni inte? Och hade Agenda haft en omvänd agenda så hade hon ännu bättre kunnat formulera frågan som så att: Trupperna gör nytta och har åstadkommit mycket under tio år, men att på sistone så har trupperna råkat på större motstånd, ergo – borde vi inte skicka fler trupper? Så hade FOX formulerat sig. Ryska medier däremot hade formulerat sig precis som Agenda gör. Men som sagt så är den stora skandalen den styrda (bristen på) försvarsdebatt om hur vi ska kunna försvara Sverige i en allt mer hotfull och rustande omvärld! SVT gör allt för att det inte skall bli en valfråga.

Jan Björklund var överlägsen de andra partiledarna i Afghanistanretoriken 37.30 min in i Agendas program – Lyssna själva hur han totalt utklassar vänsterblocket, jag kan inte skriva allt klokt han säger men han sade allt som var värt att sägas på några korta minuter! http://svtplay.se/v/1869214/agenda/agenda_special__partiledardebatt_del_2_av_2?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1870245/sb,p103431,1,f,-1

Roger Klang, Lund Scaniae den 3/2/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: