Hem > Inrikespolitik, Utrikespolitik > Om regeringen hade följt mitt råd så hade vi kunnat åtgärda en del av hungern i det katastrofdrabbade Haiti nu.

Om regeringen hade följt mitt råd så hade vi kunnat åtgärda en del av hungern i det katastrofdrabbade Haiti nu.

http://playrapport.se/#/video/1849238

Hej Alliansledarna och berörda ministrar!

Så har då det hänt som har hänt förut och som kommer att hända igen, en naturkatastrof har ägt rum i befolkade områden, denna gång på Haiti. Jag har som ni kanske kommer ihåg, om ni inte har förträngt det de senaste dagarna, föreslagit att Sverige ska ha tillgång till lastflygplan för att vi ska kunna matbomba i områden som har inbördeskrig eller är klassade som katastrofområden, istället för att bedriva stora statsprojekt i tvivelaktigt styrda länder. Och jag har föreslagit att individerna (svenskarna) ska få avgöra biståndets storlek, och som morot ska ha en avdragsrätt i deklarationen. Nu står vi här utan möjlighet till snabb hjälp mot den dödande hungern, och mot alla odds har en finansman – en enskild privat biståndsgivare – banat vägen och gett 100 000 000 kronor till återuppbyggandet av Haiti. Vad har regeringen gjort akut och långsiktigt? En spott i havet som dessutom inte kommer att kunna verka på flera dagar, och även då kan det vara försent!

Rätta mig om jag har fel, men anklagade ni inte mig i era hjärtan för att vara omänsklig och reaktionär för att jag hade den här inställningen till matbombning och individuell hjälp istället för statsstöd? På samma sätt kommer jag nu inte att utgå från att ni blev tagna på sängen (ni borde ju ha vetat bättre), utan jag utgår från att ni är onda socialiserade vänsterextremister! Rätt så?

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae den 17/1/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: