Hem > ekonomi, Utrikespolitik > Storbritannien och Nederländerna, vad är det för män(!) som bor där (alltså inte kvinnorna!)?

Storbritannien och Nederländerna, vad är det för män(!) som bor där (alltså inte kvinnorna!)?

Till Carl Bildt, UD och Fredrik Reinfeldt!

Storbritannien och Nederländerna, vad är det för män(!) som bor där (alltså inte kvinnorna!)?

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3358927 ”Proteströrelse tvingade fram omröstning

I Island har en folkrörelse, kallad Indefence, stöttad av ungefär var fjärde röstberättigad tvingat fram en folkomröstning om hur landet skall betala sina skulder till Storbritannien och Nederländerna.

Det här handlar om grunden för vår fortsatta existens som islänningar, säger en av rörelsens talesmän Eiríkur Svavarsson.

– Vi får en ekonomisk situation som inte kommer att bli bättre under de närmaste årtiondena och folk kommer att flytta från Island, säger Eiríkur Svavarsson om den situation som uppstår om det blir ett ja i den kommande folkomröstningen om den ekonomiska uppgörelsen med Storbritannien och Nederländerna.

Island ska ersätta de båda länderna som redan betalat de kunder som förlorade sina pengar när den isländska internetbanken Icesave gick omkull. Det handlar om omkring 40 miljarder svenska kronor som Island får 15 år på sig att betala med en ränta på 5,5 procent. Alldeles för hårda villkor, tycker folkrörelsen Indefence, som fick president Ólafur Ragnar Grímsson att stoppa regeringens låneavtal som med nöd och näppe också hade godkänts av parlamentet Alltinget.

– Den främsta anledningen till att jag är emot det här är att ingen har lyckats förklara för mig hur vi skall bära oss åt för att uppfylla villkoren. Var finns 15-årsplanen för hur vi ska betala pengarna? Det finns ingen, säger Eiríkur Svavarsson, som är advokat i Reykjavik.

Många befarar att Icesave-avtalet, om det blir verklighet, kommer att försvåra den ekonomiska återhämtningen i det av den globala finanskrisen så hårt drabbade Island.

Och Eiríkur Svavarsson och med honom många andra islänningar hade gärna sett att de nordiska länderna, inte minst Sverige, på ett tydligare sätt hade stött Island och inte hela tiden, som de ser det, fallit undan för Storbritannien och Nederländerna.

Christer Fridén, Reykjavik”

Jag har i tidigare inlägg försvarat Island mot Storbritanniens arrogans och tuffa attityd mot en liten stat som Island. https://rogerklang.wordpress.com/2008/10/27/island-ett-broderland/ https://rogerklang.wordpress.com/2008/10/28/storbritannien-vs-island-vem-haller-jag-pa-som-rattfardig/ https://rogerklang.wordpress.com/2008/11/13/islands-president-olafur-ragnar-grimsson-ar-inkompetent/ Jag har gått före och visat min godhet och nåd, för att inte säga rättvisa, mot islänningarna om jag hade fått bestämma, så som jag är säker på att de hade behandlat oss och engelsmännen om det hade förhållit sig tvärtom. Keep in mind att national- och makroekonomi handlar om kvinnor! Min kontakt i GB svarade på mina frågor om engelsmännens nationalkaraktär:

Har du hört någonting om hur lilla Islands svårigheter att möta upp GB:s krav på bankerna rapporteras, och hur britterna ser på det?

Yes, they talk quite a lot about Island here, some English see the Islanders as traitors who do not stick to contracts and agreements and who simply choose to break arrangements when it suits them.

Hur kan engelsmännen se islänningarna som förrädare när de aldrig har tillhört commonwealth?

Inga konstigheter, som alla andra länder i hela världen ser dom allt från sin egen vinkel (med sina egna intressen i åtanke).

Ungefär hur många procent skulle du säga att de som tänker så utgör av befolkningen? Är dem uteslutande konservativa?

Nej detta har mer att göra med nationalism och stolthet än det har med partipolitik. Procentuellt vet jag inte.

Det är svagt av den svenska regeringen att inte reagera mot Storbritanniens tilltag när de försöker stoppa vårt nödlån till Island. (På andra sätt än genom tyst diplomati. Engelsmännen är inte så tysta!) Vad i helvete har de att göra med vårt fria val att hjälpa ett broderland?! Carl Bildt borde öppet fråga tyskarna vad de tycker om det här beteendet!

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae den 9/1/2010

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: