Hem > ekonomi, Utrikespolitik > Hur man pissar 8 miljarder i sjön

Hur man pissar 8 miljarder i sjön

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3296984Reinfeldt lovar 8 miljarder för miljön

Sverige kan tänka sig att betala flera miljarder de närmaste tre åren i snabbstartspengar för att minska utsläppen av växthusgaser. Det berättade statsminister Fredrik Reinfeldt när han i dag frågades ut av riksdagens EU-nämnd inför det EU-toppmöte som börjar i morgon.

– Sverige avser att presentera en siffra motsvarande drygt en kvarts miljard euro per år för den här treårsperioden, säger Fredrik Reinfeldt.

Summorna, valutorna och tidsperioderna viner genom luften när statsminister Fredrik Reinfeldt preciserar Sveriges bidrag till det som kallas för en snabbstart i kampen mot klimathotet.

Det går ut på att under de kommande tre åren vill EU att länderna på klimatmötet i Köpenhamn ska komma överens om att ge de fattigaste länderna snabbstartspengar för att hjälpa dem att snabbt komma igång med åtgärder mot klimathotet. Summan det handlar om är mellan femtio och sjuttio miljarder kronor per år räknat i svenska kronor.

Av den summan kan alltså Sverige per år tänka sig att bidra med drygt två och en halv miljard kronor räknat på ett år. Räknat på de tre åren blir det åtta miljarder svenska kronor.

Pengarna för det första året finns redan anslagna i statens budget i form av miljöpengar. Nu säger regeringen vad pengarna kan användas till.

Orsaken till att Sverige nu anger en summa är att sätta tryck på övriga länder inför toppmötet i Bryssel där Reinfeldt hoppas på en uppgörelse. För hittills är det många som tigit med vad de vill bidra med:

– Det är viktigt att andra kommer till. Vi ska vara klara över att alla länder kommer inte att ge bidrag till den här fonden, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.

Herman Melzer SR; Ekot”

Varför kan den här mannen inte hålla i andras pengar? Bara när det kommer till försvaret sätter regeringen stopp. (Jag tror inte att det är regeringsledaren som håller igen på försvarspengarna av egen kraft!) Den fantastiska summan 8 miljarder ska Reinfeldt pissa i sjön, på sådant som man av erfarenhet vet brukar rinna ut i sanden eller rulla in i fickorna på mutkolvar. Snacka om att vara oansvarig med skattebetalarnas pengar! Det är antagligen det, eller så är Reinfeldt full av ljug; http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3298863 http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3300119 I vilket fall som helst så blir man förbannad. Varför envisas han med att alienera högerväljarna, den traditionella moderata kärnan, samtidigt som han kramar vänsteroppositionen? Han vinner inga väljare genom det! Under tiden svälter försvaret till döds, dessa pengar skulle rätteligen gå till försvaret av riket och inte till en flock mutkolvar i tredje världen. Om jag var en man som slog vad, så skulle jag slå vad om en 1000-lapp att detta är vad som kommer att ske! Framtiden får utvisa om jag får rätt.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae den 11/12/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: