Hem > Brott och straff, Media > Existens och Världen Idag – två inkompatibla motpoler (tydligen).

Existens och Världen Idag – två inkompatibla motpoler (tydligen).

http://svtplay.se/t/103486/existens

I Existens på TV 2 den 3/12/2009 togs tidningen Världen Idag upp på agendan. Världen idags medarbetare framställdes som varandes ”kulturrasistister” för deras rapportering om Islam, eller i alla fall tidningen – som är skriven av människor. Jag ska återkomma till det där med kulturrasism. Men först vill jag berätta att Världen Idag också kommer ut på nätet! I Existens-reportaget var de noga med att inte vanliga människor inte själva skulle ta reda på hur det ligger till med Världen Idags artiklar och reportage, för inte talade Existens om att Världen Idag även ges ut gratis på nätet till stora delar, nej istället så var de noga med att visa upp papperstidningen och skapa ett intryck av att Världen Idag är en exklusiv papperstidning genom att visa papperstidningen på bild vid ett flertal tillfällen i programmet om papperstidningen.

Kristian Steiner, statsvetare på Malmö Högskola, är en forskare som har forskat om Världen Idag och som medverkar i programmet. Finns det fler forskare på och om Världen Idag? Existens hävdar i alla fall det. Existens lägger stor vikt vid att stärka Steiners integritet som forskare. Men chefredaktören för Världen Idag Ruben Agnarsson däremot är dömd på förhand, de bryr sig inte om att han har likvärdig integritet. Det är tydligen skillnad på kristen och kristen (Steiner är nämligen kristen framkom det tydligt).

Ett nytt utryck såg dagens ljus i och med programmet – ”kulturrasism”. Det finns ingenting sådant som kulturrasism! Ordet kulturrasism är en kontradiktion (motsägelse), rasism och kultur kan inte användas i samma ord. Antingen så används det ena, eller så används det andra! Kulturfobiker är ett ord man kan använda, och rasist är ett annat ord man kan använda – var för sig men inte i samma mening och om samma person. Egentligen så är det begrepp och ord Existens borde använda vara ”teologisk universalism”, för detta existerande begrepp stämmer helt in på Världen Idag´s medarbetare och är motsatsen till kulturrelativism*! Men det är ju inte lika nedvärderande som kulturrasist eller kulturfobiker.

*”Som metod betyder kulturrelativism att man eftersträvar att studera kulturella fenomen på ett neutralt sätt och tolka dessa utifrån sina egna sammanhang. Det är en mycket vanlig ansats inom samhällsvetenskap(…)

Kulturrelativism som ideologi har blivit föremål för stark kritik inom åtminstone hela västvärlden. Kritikerna menar att kulturrelativismen används för att ursäkta kulturella synsätt, normer och sedvänjor som är grymma eller skadliga. Exempel på detta utgör värderingen av kvinnor, synen på straff och barnuppfostran och fenomen som hedersmord eller barnarbete. Kritiker av kulturrelativism menar även att synsättet hindrar förståelse för hur olika kulturer och samhällen fungerar.

Kritiken mot kulturrelativismen kommer från både höger och vänster, men är vanligare från höger. Kritiken har varit så stark att ordet i vissa sammanhang kan betraktas som ett pejorativ.” Citat; Wikipedia

Pejorativ = nedsättande om ord, tonfall e.d.

Roger Klang, Lund Scaniae den 4/12/2009

Annonser
 1. Demokratbloggen
  6 december, 2009 kl. 21:42

  Svenska folkets nativitet sjunker och politikerna motar det med att ta in obegränsat med invandrare, främst från de muslimska länderna.

  Det hade varit bättre med rundhänta bidrag till svenska barnfamiljer istället.

  Nu finns det en namnlista att skriva på för Folkomröstning Mot invandring. Skriv på och visa var du står!

  http://www.namninsamling.se/index.php?nid=3536

  Skriv på för din egen och landets skull!

  Sprid också länken till så många du kan, det här är OERHÖRT viktigt!

 2. 6 december, 2009 kl. 22:31

  1) Jag kollade in din blogg, och man får väl säga att du snarare är nationalsocialist än demokrat.

  2) Jag vände mig mot SVT och inte muslimer, i mitt inlägg!

  3) Jag föredrar skattesänkningar framför bidrag!

  4) Anledningen till att Sverige är rikt är att vi är goda människor, inte nationalsocialister, och att vi har en äkta demokrati! Utan invandringen från både Europa och arabvärlden så hade vi varit fattiga som i Nordkorea och Afghanistan! MEN.., jag är innerligt trött på att immigranterna, både araber och européer som t.ex. danskar och engelsmän, tar våra kvinnor och låser in sina egna! Jag föreslår att du läser en lättläst bok som jag tror att även du kanske har behållning av trots att du är nationalsocialist, nämligen Harvardprofessorns och Ekonomipristagaren till Alfred Nobels minne 1999 – Amartya Sen´s bok – Utveckling som Frihet. Då kanske du kan lära dig något om övergripande ekonomi, så att du inser att utan invandringen + godheten, så hade vi varit ett utvecklingsland själva. Nazityskland var rikt för sin tid, men det finns en Gud och han ger välstånd efter förtjänst, alternativt så kommer straffet senare, men vi kan vara säkra på att på ett eller annat sätt så får vi betala priset för våra handlingar!

  5) Jag kommer inte att skriva på ditt upprop!

  6) Jag räknar mig som patriot, den meste av dem alla! Nationalsocialism är inte liktydigt med patriotism, snarare tvärtom eftersom nationalsocialister associerar sig med de européer som stjäl våra kvinnor och bygger gasledningar på våra vatten.

  7) Jag har blivit lovad av Gud genom allmänna och privata visioner att vi ska vända på trenden med kvinnoflödet. Men det löftet gavs för 18 respektive 17 år sedan.

  Mvh Roger Klang, Lund Scaniae

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: