Hem > ekonomi, Inrikespolitik > ”Min far kom inte från gräddan bara för att han var välutbildad.”

”Min far kom inte från gräddan bara för att han var välutbildad.”

Till Maud Olofsson och Mats Odell!

http://www.svensktidskrift.se/?p=1638

Matts Ekman, före detta 1:e vice VD och finansdirektör för Vattenfall, skriver idag fredagen den 27/11 i SvD att det är dags att privatisera Vattenfall. Jag håller med, men eftersom en privatisering av Vattenfall som ett helt bolag skulle medföra närmast monopol på vissa orter, län och kommuner i Sverige med medförande fantasipriser för energin på grund av brist på konkurrens (alltså värre än idag med ett socialiserat energibolag), så måste man antingen reglera den fria marknaden eller så måste man stycka upp Vattenfall och sälja till flera intressenter. Att reglera Vattenfall som enskilt bolag skulle vara olyckligt, anser jag, men att stycka bolaget är en toppenlösning.

Posten minskade antalet brevlådor för att bland annat rädda miljön, det tar ju bensin att köra från brevlåda till brevlåda och tömma dem. Jag tror inte att Postens VD och styrelse alla är så inkompetenta att de inte förstår, att de miljövinster vi gör på att postbilen hämtar posten på färre ställen samtidigt som betydligt fler tar bilen till brevlådan längre bort, skulle ge en miljövinst. Nettovinsten är alltså en rejäl nettoförlust ur miljösynpunkt. Det är helt säkert ett svepskäl som den danske postchefen har slängt fram i den postsovjetiska traditionen att ljuga som om sanningen aldrig skulle komma fram. (Uppslaget kommer från tidsskriften Contra)

P.S. Ovanstående länk har inte med artikeln att göra, det är en eye-opener för regeringen som förklarar varför det är ert fel till stor del att sd växer! Och sd växer för att vi inte har någon opposition till vänsterspökregeringen, som fortfarande tycks regera med mandat från Reinfeldt. Jag tror inte att du Maud kommer från överklassen, möjligen från medelklassen så du har nog lite rötter i gräset, men inte som jag. Jag tror att du har tagit dig fram till stor del på egen hand och drivit ditt småföretag, mycket tack vare en god uppväxtmiljö förstås, också ekonomiskt till viss del. Sen har du säkert haft en stödjande familj. Bara de med uppbackande föräldrar och makar skulle kunna ha tagit sig fram i det Sverige vi lever i! Spara sig rik går inte. Arbeta sig rik går inte. Men jag tror inte att du blev rik på ditt småföretagande. Min far var högutbildad, dels civilekonom och dels civilingenjör, men det blev ingenting av mig ändå, jag gick i morfars fotspår och han var arbetare ut i fingerspetsarna. Men min far kom inte från gräddan bara för att han var välutbildad, han var ett barnhemsbarn som ibland stannade ett tag hos olika familjer som barn. Den enda han tyckte om var en dödgrävare han bodde hos en tid, och så mina vad jag kallar farmor och farfar. Studera kan man göra i Sverige utan att vara rik, men rik kan man inte bli utan att vara åtminstone välbärgad från början. Min far blev sedermera alkoholist (tillnyktrande), men inte jag, fast jag missbrukade hasch ett par tre år i 20-25-årsåldern, utan att bli vaneberoende av någon anledning. Jag jobbade heltid större delen av tiden från det jag var 18 år tills jag blev sjuk vid 25 års ålder, men jag hade aldrig något fast jobb. Nu vill jag jobba igen! Om jag kommer in på universitetet så kommer jag att läsa först. Hur ska man annars kunna få jobb som långtidssjukskriven så länge som vi helt eller delvis har kvar den där eländiga Las-lagen? Tänker du avskaffa den helt någon gång? Här är mitt förslag till dig och regeringen; TRYCK INTE UT LÅNGTIDSSJUKSKRIVNA PÅ ARBETSMARKNADEN FÖRRÄN NI HAR AVSKAFFAT LAS!!! Man kan undra varför ni har begåvats med hjärnor när ni inte använder den.

Jag vet att det som började som en rätt att arbeta som sjukskriven, förvandlades till ett verktyg för att få ut sjukskrivna på arbetsmarknaden, det talas bara tyst om det inom försäkringskassan, socialförvaltningen och regeringen! Rättelse; regeringen försöker föra oss bakom ljuset. Men jag skiter i vilket för min egen skull, jag bara konstaterar det efter diverse läkarbesök och utfrågningar av socialförvaltningen på min rehabiliteringsarbetsplats. Det var inte anonyma svar och intervjuaren ställde nog så tydliga frågor och uppvisade en dold agenda med sina kommentarer, bland annat så hänvisade han stolligt nog till att svaren skulle bearbetas anonymt. Bearbetas ja, men behandlas – nej! Ja, ja, jag hade ändå tänkt återgå till studier på allvar denna gång, frågan är bara om jag måste leva på studielån framöver? Så länge jag klarar av studierna så är det väl OK, och om jag kan bo kvar i min lägenhet! Kommer jag att kunna det med en hyra på 4 777 kr? Jag vet inte hur många miljoner kommunen och staten har lagt på mig, ska jag sluta mina dagar som bostadslös renlevnadsmänniska utan tillgång till medicin igen? Så såg verkligheten ut för mig vid krisen i början av 90-talet. Men den gången var det ingens fel eftersom jag var så anskrämligt ful, och nationalekonomi handlar ju trots allt om kvinnor. Blir jag bostadslös idag så är det en helt annan femma, då lämnar jag landet för gott, tar vad pengar jag har sparat ihop och letar jobb (läs kvinna) på kontinenten. Italien tror jag det blir, där kan man sova ute i tält till att börja med, men vi får se! Jag tänker i alla fall inte fråga min mor om jag får bo hos henne, och på härbärget i Lund tänker jag inte bo igen, och min far är död sedan 1998 så där kan jag ändå inte bo.

Mvh Roger Klang, Lund Scaniae den 1/12/2009

http://www.ingentvavgift.se/

Annonser
 1. 23 mars, 2010 kl. 20:29

  Jag tycker denna blogg e kanon, men jag skulle vilja tipsa om en sak.
  Jag var den första eleven och fungerar kanonbra idag.
  Integrationscoaching har hjälpt mig i mycket svåra tider.
  Integrationscoaching är en integrationskurs som syftar till att ge hemlösa och utsatta i samhället, en chans att komma tillbaka till ett normalt liv.
  målet är att göra eleverna till självförsörjande och produtiva människor.
  Medans olika behandlingshem tar 3-5000:- per dygn och efter behandlingen tillbaka till ett liv med soc och utan jobb sa är detta allternativet mycket bättre, billigare och ger mer tycker jag
  Tryck mitt namn och kom till hemsidan!

  • 24 mars, 2010 kl. 02:39

   Hej Pierre!

   Ursäkta om jag inte har svarat tidigare, jag håller på med en hemtenta! Jag tycker att det verkar som en win-win situation, samhället vinner – du vinner! Jag har själv aldrig haft problem med droger, visst jag använde cannabis på daglig basis i tre-fyra år som vuxen, men jag var aldrig beroende. Jag känner dock att jag lätt skulle kunna få sug på alkohol, i synnerhet som jag hade en alkoholiserad far, så jag är absolutist idag. Och det kommer jag att förbli! Jag måste säga att jag avundas dig ditt jobb och din lägenhet i Portugal, under förutsättning att du har det förstås!

   Mvh Roger Klang

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: