Hem > ekonomi, Uncategorized > Ibland är folk konstiga.

Ibland är folk konstiga.

Vet inte riktigt varför den här kommentaren försvann. Kanske fick Chefsingenjören nog? Kanske var den för bra för att kunna besvaras? I vilket fall som helst så är den inte för extremistisk! Jag prövar en gång till, och tar han bort den igen så lägger jag upp den på min egen blogg tillsammans med hans inlägg.

http://chefsingenjoren.blogspot.com/2009/11/ett-nytt-amerikanst-trauma-pa-vag.html?showComment=1257706892042#c1190411145387379037

Chefsingenjören sade:

”- Vi ska inte tillåta hedersmord m.m. bara för att någon har en annan kulturell bakgrund.

– Burka m.m. är lika svårt att förbjuda som svenska folkdräkter, men kvinnor ska inte tvingas att bära dom. Det ska vara deras eget val.

– Invandrare ska lära sig svenska för att bättre bli integrerad i samhället.

Det bästa sättet att bli av med avarterna av islam är utbildning och internationellt stöd. Dom som inte vet bättre är lätta att lura i s.k. madrasas. Dom som är fattiga och lever i misär är lätta att övertyga om att livet efter detta är bättre. Med andra ord perfekta rekryter till att bli självmordsbombare.”

Roger svarar:

Jag håller helt med om det du säger att; Vi ska inte tillåta hedersmord m.m. bara för att någon har en annan kulturell bakgrund. Burka m.m. är lika svårt att förbjuda som svenska folkdräkter, men kvinnor ska inte tvingas att bära dom. Det ska vara deras eget val. Invandrare ska lära sig svenska för att bättre bli integrerad i samhället. Det bästa sättet att bli av med avarterna av islam är utbildning och internationellt stöd.

Men när du säger att…

”Dom som inte vet bättre är lätta att lura i s.k. madrasas. Dom som är fattiga och lever i misär är lätta att övertyga om att livet efter detta är bättre. Med andra ord perfekta rekryter till att bli självmordsbombare.”

…så håller jag inte med. Detta är att ursäkta gärningsmännen!!!

Och om du läser ekonomipristagaren till Alfred Nobels minne 1999, Amartya Sen´s lättlästa semifilosofiska bok ”Utveckling som Frihet”, eller på engelska ”Development as Freedom”, så kan du se att tänkandet och beteendet kommer före det ekonomiska tillståndet i landet, och att dessa tre faktorer är tätt sammanlänkade. Fast han betonar att tänkandet och handlandet hos folket kommer före det ekonomiska tillståndet i landet. Amartya är själv bördig från Indien, men verkar idag på Harvard University, och hade han inte själv varit från ett utvecklingsland så hade han aldrig fått Nobelpriset utan snarare blivit körd på porten från Harvard för att vara politiskt inkorrekt. Det tror i alla fall jag!

Filosofen Roger Klang, Lund Scaniae

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: