Hem > Inrikespolitik, Ryssland, Sveriges försvar > Det betyder att Ryssland nu anser sig ha rätten att kärnvapenbomba icke-kärnvapenländer

Det betyder att Ryssland nu anser sig ha rätten att kärnvapenbomba icke-kärnvapenländer

Carl Bildt, hkv, Sten Tolgfors och Alliansen för ett Starkt Försvar!

http://tnsexton.wordpress.com/2009/10/27/ta-lardom-av-ryssen/ http://en.beta.rian.ru/russia/20091014/156461160.html
http://www.en.rian.ru/analysis/20091023/156567212.html

Ryssland säger sig nu ha rätten att utföra preemptive strikes, eller förebyggande kärnvapenattacker, i lokala konflikter.

Det betyder att Ryssland nu anser sig ha rätten att kärnvapenbomba icke-kärnvapenländer eftersom alla lokala konflikter med Ryssland kommer att ske mellan Ryssland och ett litet icke-kärnvapenland.

Eftersom vi är ett icke-kärnvapenland så gör vi bäst i att skaffa kärnvapen snabbt så inte despoten Putin tappar humöret på oss i ”förebyggande syfte”. Detta vore alls inte osannolikt! På min blogg har ryssar lämnat känslosamma kommentarer som i regel skrikit ut med mer svordomar än vanliga ord(!) att vi svenskar är aggressiva mot Ryssland som inte tillåter att Ryssland drar sin militära gasledning i vår ekonomiska zon, eller för något annat trivialt eller långt tillbaka historiskt motiverat. De vänder på alltihopa, som om vi var stormakten och Ryssland det lilla utsatta landet. Men jag antar att de ser oss som bara en delstat till USA?

Enligt nättidningen RIANOVOSTI så har även andra stater, inklusive USA, övervägt preemptive strikes.

Jag vågar påstå att åtminstone i USA:s (och är inte dessa ”andra stater” Israel?) fall så handlar det om rädsla för att Iran eller Nordkorea ska använda kärnvapen som de producerar imorgon, mot civila i deras länder. Det är en berättigad fruktan när man ser på vad Ahmadinejad och kim Jong Ill har sagt och hur de beter sig! Kim Jong Ill är antagligen en rättshaverist vilket gör honom extra, extra farlig. Den som vet hur en rättshaverist patologiskt reagerar på allt som han tolkar som orättvis behandling (det kan ofta vara med en viss rätt på sin sida) kommer att bli orolig när han/hon förstår att det är så. Ahmadinejad är en sektmedlem (Tolvsekten) som tror att man kan påskynda ankomsten av en muslimsk messias genom att utplåna Israel. Ryssland har inget sådant att frukta, utom i sina huvuden. Putin projicerar nämligen på andra (USA) sådant som han själv är kapabel till att göra.

Du, Carl Bildt, propagerade själv för att Sverige skulle skaffa A-bomben i din ungdom.

Roger Klang, Lund, Scaniae, den 27/10/2009

Annonser
 1. 28 oktober, 2009 kl. 06:59

  rysarna är arvsfiender och bör tydligen utrotas

 2. 28 oktober, 2009 kl. 18:20

  Ryssarna heter det!

  Du skriver under namnet (pseudonymen som det visade sig) Carl Bildt, men klickar man på namnet så kommer man till en nazistisk hemsida som heter NATIONELLT MOTSTÅND. Du har tydligen Shanghajat utrikesministerns namn?

  Naturligtvis ska inte ryssarna utrotas, enligt mig. Jag vill bara använda svenska kärnvapen som avskräckande medel, och mot stora invasionsstyrkor riktade mot Sverige på Östersjöns vatten.

 3. 28 oktober, 2009 kl. 19:08

  Roger, har du humor? Det var ju på skoj.
  inte mitt fel att Calle är en så känd ryssofob.
  som regel stavar jag rätt om inte trycker alltföt snabbt.

 4. 28 oktober, 2009 kl. 19:14

  мужуки, даёшь и Ультиму Тулю на гастроли, пиво наше, а то в кризис на Ставснес ехать не по карману.

 5. 28 oktober, 2009 kl. 21:56

  Det verkar som om de här två herrarna rör sig i pack. Inte mig emot, men blir ni för jobbiga så får ni förpesta någon annans blogg, för då portar jag er från min!

  Så här översätts den ryska texten ovan med Google Translate:

  muzhuki, ge och Ultima Tulyu på turné, vår öl och sedan krisen i Stavsnes inte råd att gå.

  Det förefaller som om Ultima Thule, det svenska nazistiska rockbandet ni vet, har turnerat i Ryssland och att ”Carl bildt” eller ”smygrasist” som han också kallar sig i första delen av sin e-mejladress, har skaffat sig kontakter i Ryssland. Stavsnäs antar jag är en håla i Ryssland som drabbats av den ekonomiska krisen, vilket fått till följd att den ryske författaren inte hade råd att gå på konserten men att han hade bjudit svenska nassar på öl.

  Mvh Roger Klang, Lund

 6. 29 oktober, 2009 kl. 06:37

  du tar fel, Ultima Thule ej nazister, de sysslar med showbiusness helt enkelt. vore de lika söta som tex Martin Svensson eller Emil Sigfridsson , så skulle de kanske ha valt sig en mindre brutal gestalt, men vi i Ryssland älskar dem och deras melodiska ballader typ ”Död i fält” ändå.

  Sen vill jag adda att ryssfientlighet är den väg som leder ingenstans.

  Mvh,
  Anton

 7. 29 oktober, 2009 kl. 14:22

  ”På min blogg har ryssar lämnat känslosamma kommentarer som i regel skrikit ut med mer svordomar än vanliga ord(!) att vi svenskar är aggressiva mot Ryssland som inte tillåter att Ryssland drar sin militära gasledning i vår ekonomiska zon”

  Undrar hur gasledning kan i princip vara militär.
  Var snäll utveckla.

 8. 29 oktober, 2009 kl. 15:19

  Den kommer att bevakas av den ryska marinen! Det gör den till en geopolitisk strategisk gasledning, det är ingenting som Putin gör någon hemlighet av, utom för ryssarna i Ryssland.

 9. 29 oktober, 2009 kl. 17:04

  Men den kan bevakas av svenska marinen också!
  Gasledningen skall iaf bevakas. Hur skulle du själv göra vore du våran president? Vem skulle du lita på – USA, NATO ?

 10. 29 oktober, 2009 kl. 18:42

  Så du är ännu en av de otaliga ryska Putinkramarna? Nej, gasledningen ska inte i alla fall bevakas! Vem ska gasledningen bevakas mot? Det är faktiskt våra vatten! Gasledningen kommer att ligga bra där den ligger utan militär bevakning, annars får ni dra den på land. Även om vi bevakar gasledningen så blir vi ändå inte av med er militära närvaro, inte sant? Att det skulle vara en fråga om ”bevakning av gasledningen” är för övrigt bara ett svepskäl. Det verkliga skälet är militär hegemoni över Östersjöstaternas vatten och Gotland, för att säkra farlederna för den ryska flottan och utöka sin maktsfär! Försök inte vända på pannkakan här, det är ni som är stormakten, Sverige är ett oskyldigt offer för er illvilja! Vem som helst som inte är blind kan se att USA och Nato inte är skurkarna här, det är Putin som är skurken. Dessutom så handlade blogginlägget ovan om att Ryssarna tycker att de har rätt att kärnvapenbomba små icke-kärnvapenländer i Rysslands närhet. Vad tycker du om det då?

  P.S. Jag kan se hur du gillrade fällan och tvingade mig att uttala mig om Nato i det hela, men jag är faktiskt svensk. Svensk-svenskt vatten-svenskt Gotland! Det kommer aldrig att bli någonting annat hur mycket ni än önskar det.

  Roger Klang, Lund, Scaniae

 11. 29 oktober, 2009 kl. 22:54

  I så fall kan du vara en av de otaliga svenska Hitlerkramarna. Ditt typ ”oskuldiga offer” var ju i pakt med Hitler under andra världskriget och sålde honom järnmalm och elektroniska tillbehör för tyska flygplanen, dessutom körde ni rasbiologiska institutet i Uppsala, upp till år 1975, då Hitler har redan i 30 år legat i graven! Drygt 70000 zigenarbarn var tvångssteriliserade och torterade där. Fakta tyvärr. Så vem av oss är med illviljan?

  P.S. Jag kan se hur du gillrade fällan och tvingade oss ryssar att uttala oss svenskfientligt, хренушки, видно из сэпо по причине кризиса сбежали все приличные преподы по психологии, lönlöst är det att försöka provocera hur mycket ni än önskar det.

 12. 30 oktober, 2009 kl. 15:30

  Jag är Hitlerkramare (?) – men du skriver under pseudonymen Bevara Ryssland Ryskt!

  Det finns någonting som heter ”Godwins lag” på nätet, som innebär följande enligt Wikipedia:

  Godwin’s Law (also known as Godwin’s Rule of Nazi Analogies) is a humorous observation made by Mike Godwin in 1990 which has become an Internet adage. It states: ”As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.” The term Godwin’s law can also refer to the tradition that whoever makes such a comparison is said to ”lose” the debate.

  Godwin’s Law is often cited in online discussions as a deterrent against the use of arguments in the widespread reductio ad Hitlerum form. The rule does not make any statement about whether any particular reference or comparison to Adolf Hitler or the Nazis might be appropriate, but only asserts that the likelihood of such a reference or comparison arising increases as the discussion progresses. It is precisely because such a comparison or reference may sometimes be appropriate, Godwin has argued, that overuse of Nazi and Hitler comparisons should be avoided, because it robs the valid comparisons of their impact.

  Although in one of its early forms Godwin’s Law referred specifically to Usenet newsgroup discussions, the law is now applied to any threaded online discussion: electronic mailing lists, message boards, chat rooms, and more recently blog comment threads, wiki talk pages, and Twitter.”

  Roligt va?

  Nu ska jag besvara och kommentera lite av det du skrev, så får vi se om jag vinner debatten som godwin sade.

  Vi i Sverige var inte mer i pakt med Hitler än t.ex. Finland, faktiskt mindre. Det var en fråga om överlevnad för staten Sverige, inga små stater hade något att sätta emot de två agressiva, Tyskland och Ryssland, i synnerhet inte i längden. Vi kunde ha vågat mer mot Tyskland (och Sovjet), men det troliga är att vi då hade blivit ockuperade som det lilla land vi är.

  Hur var det nu med Molotov-Ribbentroppakten Anton? I ert fall var det inte svaghet som tvingade er att annektera halva Polen och anfalla Finland med pansar, flyg och 300 000 man! Vad man än kan tycka om Stalin så inte var han svag.

  Visst finns det dåliga sidor med Sveriges historia, även 1900-talshistorien. Jag är den förste att erkänna det, för jag är inte en historierevisionist som förmodligen du och alla Putin-fans är. (Fast jag vågar nog påstå att det inte förekom någon tortyr mot de zigenare, fast de dock tvångssteriliserades precis som du säger.)

  Hur är det med er egen historia? Judar var väl inte så värst populära i Sovjet vad jag vet. Trots det så kan man i stora drag säga att Sovjet inte var en rasistisk stat, tycker jag nog. Men folkmord som översteg Hitlers Jude- och Zigenarutrotning i antal skedde ändå! Mord som mord, det är lika fel.

  Och hur är det idag i Ryssland? En lag finns eller ska komma, som förbjuder alternativ historiebeskrivning!!! I MITT land så får man tolka VÅR historia som man vill. Till råga på allt så är den ryska lagen tänkt att gälla utomlands, alltså vill Putin göra det brottsligt för svenskar eller balter att tolka Rysslands historia ofördelaktigt. Detta är inte demokrati för någon utom för de som har samma åsikter som Putin. Det är tvångsimperialistiskt! Alltså inte som med USA som vinner över stater av deras egna fria vilja (men också repellerar somliga av deras egna fria vilja).

  Sedan har vi i Ryssland urvalsprocessen för vilka partier som tillåts ställa upp i de allmänna valen. Det innebär att Enade Ryssland inte har någon verklig opposition som kan komma till makten. Du kan kalla det nödvändigt om du vill, men det är i alla fall inte demokrati! Först kallade jag Ryssland för en semidemokrati mellan 2004-2008, sedan tyckte jag att det hade blivit en kvartsdemokrati och nu menar jag att Ryssland har blivit en skendemokrati i klass med Iran. Efter den misslyckade gisslanfritagningen i en skola i Beslan 2004, så yttrade Vladimir Putin offentligt för den ryska nationen de för mig infamösa orden ”Den som är svag blir slagen!”. Efter det började det gå åt skogen för Ryssland (för det var efter Beslan Putin lade om kursen på sin politik), om än flera år eftersläpande så att ryssarna inte förstod varför.***// Dessa ord säger mycket om Putins själ! Vi är svaga, betyder det att vi ska bli slagna av er, eller att ni har rätt att slå oss?

  ***/För att förstå makro- och nationalekonomi så kan du läsa en lättförståelig bok av ekonomipristagaren till Alfred Nobels minne 1999, Amartya Sen´s bok ”Utveckling som Frihet”, eller på engelska ”Development as Freedom”!/

  Sedan så har vi alla skinheads i Ryssland som misshandlar folk till döds idag, för att de har fel etnicitet.

  Den ryska texten av signaturen Bevara Ryssland Ryskt ovan översätts så här:

  ”hrenushki sett från sepo på grund av krisen sprang alla anständiga lära psykologi”

  Din tolkning är så god som min käre läsare!

 13. 30 oktober, 2009 kl. 16:57

  För att vara Putinkramare måste man åtminstone vara homosexuell, vilket inte är mitt val, fast jag respekterar deras känslor och den slags kärlek om de stänger dörren efter sig samt inte försoker dra barn in i sitt ganska annorlunda samhälle.

 14. 30 oktober, 2009 kl. 18:33

  Man behöver inte vara homosexuell för att vara ”Putinkramare”. Jag har tagit ett svenskt och förmodligen från början amerikanskt uttryck ”trädkramare” eller ”tree hugger” och gjort om det till ”Putinkramare”.

  ”Treehugger” eller på svenska ”trädkramare” är en miljövän och miljöaktivist! Så så var det med det Tsar Peter den Store.

 15. Carl Hässler
  25 november, 2009 kl. 11:42

  hehe, väl skrivet Roger! där satte du honom faktiskt på plats!! 😉

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: