Hem > ekonomi, Utrikespolitik > Är Sverige helt plötsligt 10 procent av EU:s befolkning?

Är Sverige helt plötsligt 10 procent av EU:s befolkning?

http://www.regeringen.se/sb/d/12267/a/133017 ”Tolv utsedda till europeiska ambassadörer för kvinnors företagande

I dag lanserar EU-kommissionen den europeiska motsvarigheten till det svenska ambassadörsnätverket för kvinnors företagande. Tolv kvinnor har utsetts till ambassadörer att representera Sverige. Totalt ska ambassadörsnätverket bestå av 120 kvinnor från hela Europa.

– Det är fantastiskt att Sveriges arbete med kvinnors företagande uppmärksammas och sprids på europeisk nivå. Europa behöver fler förebilder som kan inspirera kvinnor att starta företag, säger näringsminister Maud Olofsson.

De tolv svenska ambassadörerna kommer från olika delar av landet, är verksamma i spridda branscher och har god erfarenhet inom området. Deras uppdrag innebär att vara positiva förebilder och inspirera till företagande och entreprenörskap.

Affärssamarbeten på europeisk marknad

Ambassadörerna ska representera Sverige i EU-sammanhang på aktiviteter så som konferenser och workshops. Förutom att företräda Sverige får ambassadörerna tillgång till ett europeiskt kontaktnät och stöd att starta affärssamarbeten och växa på en europeisk marknad.

De svenska ambassadörerna har nominerats av Tillväxtverket, medlemmar i Enterprise Europe Nätverket (EEN), koordinatorer och ambassadörer inom det nationella ambassadörsprogrammet samt intresseanmälningar från företagande kvinnor.

Pressbilder från galamiddagen ikväll, då kronprinsessan Victoria och näringsminister Maud Olofsson delar ut diplom till ett antal av de europeiska ambassadörerna, finns tillgängliga under kvällen via webbplatsen för Sveriges ordförandeskap i EU.

De tolv ambassadörer som representerar Sverige är:

Norrland

Kristiina Starck
Viktoria Knutsson Nilsson
Marie Nygårds
Susanne Rostmark

Svealand

Åsa Jobs
Kristina Theander
Liselotte Norén
Hanna Bruce

Götaland

Therese Albrechtsson
Anna Stenström
Jeanette Bohman
Ulla-Lisa Thordén” Citat; Regeringsbrevet

Hej Näringslivsminister Maud!

Är Sverige helt plötsligt 10 procent av EU:s befolkning? Tänk om Sverige hade kunnat erhålla samma status när ekonomi och finanser, EU-fördrag och konstitution skall spikas. Men det är klart, då skulle det röra sig om att svenska män tog plats, inte svenska kvinnor. Alla berörda vet ju att makroekonomi handlar om kvinnor, så de räknar kallt med att fler svenska kvinnor som företagar i EU innebär fler svenska kvinnor till EU, ändå fler än idag alltså! Givetvis så menar européerna och Maud Olofsson att vi inte ska vända trenden med kvinnoströmmen ut ur Sverige ens när den sista svenska kvinnan lämnat landet. Det är ju ”fritt” företagande. Fritt för Europas män men inte kvinnor och för svenska kvinnor men inte svenska män! Sådana är Europas män! I rest my case. Och sen har Maud förmodligen mage att hävda att jag är moraliskt tvivelaktig för att jag hävdar att svenska män är bättre än världens män.

Roger Klang, Lund den 7/10/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: