Hem > ekonomi > Reinfeldts logik och retorik spårar här helt ur. Del 10

Reinfeldts logik och retorik spårar här helt ur. Del 10

Reinfeldt säger att de tio extra miljarderna till kommunerna i år, och ytterligare sju miljarder till kommunerna och tre miljarder till landstingen 2010, kommit till för att undvika uppsägningar i kommuner och landsting. Han sade också att det skulle rädda kommunerna från skattehöjningar. Trycker han nya pengar, eller vad menar han? På något sätt får medborgarna ändå betala det på skatten, det blir bara på den statliga skatten istället! Hägglund säger att det är lånade pengar. Reinfeldt säger att regeringen kan göra det med det utrymme som har uppstått utan behov av finansiering. Vad är det för mystiskt ekonomiskt utrymme som har uppstått? Allt måste finansieras, vi befinner oss i lågkonjunktur, säger jag! Under tiden så drar regeringen ner på försvaret, trots att 10 miljarder extra för försvaret och de blivande anställda eller hotade jobben kunde gjort mycket större nytta. Men det är skola vård och omsorg som går före trots att det är mest män som blivit arbetslösa under krisen, och det är mest kvinnor som jobbar inom kommuner och landsting. Satsningen på skola går väl an, det är en investering, men då ska pengarna öronmärkas till skillnad mot hur den på ett bananskal inhalkande nyblivne socialisten Fredrik Reinfeldt & company har gett fria tömmar till kommunerna att förbruka pengarna som de själva behagar. Skulle vi ha jämställdhet, eller hur var det? I nöd och lust gäller inte på arbetsmarknaden och för regeringen. Vem får betala det ultimata priset för det, karriäristerna i regeringen eller sverigedemokraterna, eller bägge? Båda grupperna har sina problem, regeringen för att de är karriärsugna freeriders och sverigedemokraterna därför att de inte bryr sig om att bejaka sina kvinnors känslor ens på en elementär nivå, utan de är tölpar. Åt var och en efter vad han förtjänar!

Visserligen chockades jag svårt över regeringens stolt annonserade initiativ när jag såg följande på nyheterna (texten hämtad ur Regeringsbrevet): ”Alliansregeringen har nu enats om ett tillskott till rättsväsendet på ytterligare 4 miljarder för innevarande och nästa år. Detta innebär bland annat att Alliansregeringens löfte om att Sverige 2010 ska ha 20 000 poliser kommer att kunna uppfyllas.

Sammantaget innebär detta att Alliansregeringen under mandatperioden höjt de årliga anslagen till rättsväsendets med drygt 5 miljarder kronor. Utöver denna permanenta höjning har ytterligare närmare 2,5 miljarder i engångsvisa medel tillförts rättsväsendet under mandatperioden. Detta resurstillskott saknar motstycke i modern tid.”

Men jag hämtade mig snabbt när jag fick klart för mig (texten hämtad ur bloggen Wiseman´s Wisdoms http://wisemanswisdoms.blogspot.com/2009/09/fler-poliser-farre-brott.html): ”Istället intresserar jag mig mer för polisens förutsättningar för att ta tag i brottsligheten. Sverige har det lägsta antalet poliser per tusen invånare i EU. Samtidigt har vi i Sverige en brottslighet per polis och år som är skrämmande.”

En liten jämförelse med Europa (texten hämtad ur SvD): ”Hur är det i andra europeiska länder? Antalet poliser är i Italien fler än fem per 1 000 invånare, Frankrike 4,0, Belgien och Holland fler än 3,0. Sverige har 1,8 poliser per 1 000 invånare!”

Det kan diskuteras ifall pension är uppskjuten lön eller ett humant sätt att ta hand om våra gamla. Men att ålderspensionärer betalar högre skatt strider ju mot motiveringen om att högre skatt för pensionärer kommit till för att skapa jobb!? Det är ett dåligt, ologiskt och illa underbyggt beslut av regeringen i vilket fall! Politikerna är gödkalvar och karriärister snarare än idealister de flesta av dem, i synnerhet bland regeringen (dödskallevarning)!

Roger Klang, Lund den 9/9/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: