Hem > Utrikespolitik > Pajasen Berlusconi

Pajasen Berlusconi

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3071041 ”Italiens premiärminister Silvio Berlusconi är i hetluften igen efter att i dag ha hotat blockera hela EU:s beslutsfattande om inte EU-kommissionärer och deras talespersoner förbjuds att tala offentligt.

Berlusconi vill att endast kommissionens ordförande ska få göra uttalanden framöver.

Orsaken till Berlusconis utspel uppges var att flera EU-kommissionärer i media kritiserar Italien för att skicka tillbaka migranter till Libyen, utan att de fått en chans att söka uppehållstillstånd.

Berlusconi vill också att EU-kommissionärer ska kunna sparkas för vissa uttalanden.” SR, Ekot

Berlusconi kan och får inte blockera EU:s ”beslutsfattande”. Lite diffust uttryckt! Han är riktigt odemokratisk, han liknar mer Robert Mugabe än han liknar mig till exempel! Berlusconi är en pajas! Jag tänker därför blockera EU:s beslutsfattande om inte Berlusconi bär en pajasnäsa offentligt! Ungefär lika logiskt, inte sant? Alla ledare som försöker att omotiverat begränsa demokratin för somliga är ologiska konstruktivt sett, det kan man se över hela världen, också i Sverige. Men de har en annan slags intelligens, de har tigga vid bordet och samtidigt bita den hand som ger dem kakan syndromet. På detta sätt vill Berlusconi ha kakan kvar när han har ätit upp den. Allt i EU tillhör Italien, Italiens ord är lag i EU, och inget gott ska gå från Italien till resten av EU! Skillnaden mellan Berlusconi och till exempel Kaczynskibröderna i Polen är att Berlusconi inte har någon legitim anledning att gnälla. Att bita handen som ger en kakan leder till fattigdomens permanentande, för då drar sig handen för att ge ytterligare av kakan. Den som har kakan är de rika länderna, och Sverige är rikare än Italien – av en anledning! Italien är i sin tur rikare än Libyen – av en anledning!

Roger Klang, Lund den 3/9/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: