Hem > Utrikespolitik > Lieberman om Norges utrikesminister

Lieberman om Norges utrikesminister

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3051488 ”…Lieberman stannar inte vid Knut Hamsun utan kritiserar också Norge för landets uppträdande vid den antirasistiska så kallade Durbankonferensen i Genève tidigare i år där Irans president Mahmoud Ahmadinejad tog tillfället i akt att gå hårt åt Israel.

Avigdor Lieberman påpekar att den norska delegationen var en av de få som inte reste sig upp och gick i protest mot Ahmadinejads angrepp på Israel.

– I dag inser jag att det inte var en tillfällighet, säger Lieberman.” Citat; SR, Ekot.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3400995.svd ”Israels högerinriktade utrikesminister Avigdor Lieberman uttryckte i ett tal till studenter ”förvåning och chock” över att Hamsun hyllas. Men han tog också upp det faktum att Norges utrikesminister Jonas Gahr Störe under den så kallade Durban II-konferensen mot rasism i våras inte slog följe med EU:s representanter och lämnade konferensen när den urartade till antisemitiska angrepp på Israel under den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejads tal.

– De norska representanterna var bland de få som inte gick ut och i dag inser jag att detta inte var en tillfällighet. Hur djupt kan man sjunka! dundrade Lieberman i sitt tal till studenterna vid Arieluniversitetet, enligt israeliska medier.

Lieberman nämner dock inte att Störe stannade kvar för att hålla Norges anförande där han angrep Ahmadinejads uttalanden, något som bland andra utrikesminister Carl Bildt påpekat. Störes anförande tycks dock inte ha imponerat på Israel eftersom man redan då konferensen pågick protesterade formellt mot att Störe stannat kvar i konferenssalen.” Citat; SvD

När Norges utrikesminister Jonas Gahr Störe under den så kallade Durban IIkonferensen mot rasism i våras ställde sig på podiet och kritiserade Ahmadinejads uttalanden strax innan, så gjorde han Israel och världen en tjänst, Lieberman! Anledningen till att den norska delegationen stannade kvar efter ahmadinejads tal var kanske, som du säger Lieberman, att det var planerat. Men det kan också vara så att den norska fårflocken stannade kvar för att herden, Jonas Gahr störe stannade kvar, ett politiskt följa John så att säga. Följa John är ju oftast regel och praxis i alla sammanhang som involverar grupper av människor! Men om det var planerat så var det enbart för att Ahmadinejad skulle få svar på tal av Störe (vilket var precis vad han fick) om Mahmoud skulle vräka ur sig hatfulla grodor (vilket var förväntatat och vilket var precis vad han gjorde), det kan ni i Israel vara säkra på! Jag tycker att Avigdor har överreagerat kraftigt till det löjliga när han uttalar sig som han gör här ovan. Sen å andra sidan så lever israelerna under ständigt dödshot, och då är det lätt att bli paranoid. Jag tar inte allmänt ställning för Norges socialistregering, jag säger bara som det är. Rätt ska vara rätt!

Roger Klang, Lund den 25/8/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: