Hem > Ryssland, Sveriges försvar > Sten Sjöström som rapporterar från Moskva för Sveriges Radio har huvudet på skaft

Sten Sjöström som rapporterar från Moskva för Sveriges Radio har huvudet på skaft

”– De kom upp på kommandobryggan från två håll och slet direkt ned styrmannen på golvet och band honom. Sedan hämtade man kaptenen, säger en besättningsman till rysk tv.

– Kaptenen hann på något sätt skicka iväg ett meddelande om att fartyget var kapat. Som svar fick han frågan, stämmer det att fartyget var kapat, men kaptenen hade en pistol riktad mot sig, vad skulle han svara, att vi skämtade?

Exakt vilket svar som skickades iväg framgår inte, men det bidrar till osäkerheten om hur tidigt det var känt att fartyget skulle vara kapat. Enligt den ryske försvarsministern hade de åtta männen kommit i en mindre, uppblåsbar båt och sagt att de hade tekniska problem.

I Moskva kommer förhören med besättningen och de misstänkta gärningsmännen att fortsätta och då kommer det eventuellt att klarna något vad som egentligen hände med Arctic Sea.

Mycket är ju fortfarande höljt i dunkel och det finns många motsägelsefulla uppgifter, till exempel om fartygets position verkligen var okänd under lång tid. Och ryska tidningar fortsätter att spekulera i om att fartyget kanske hade någon hemlig last ombord.

En märklig omständighet är att besättningsmännen ännu inte fått tala med sina anhöriga, utan de har fått all information från tv.” Besättningens på Arctic Sea´s version. SR, Ekot http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1907666&BroadcastDate=&IsBlock=

”Klargörandet” leder till fler obesvarade frågor än det rätar ut frågetecken! Smart journalist förresten, den där Sten Sjöström som rapporterar från Moskva, han har ställt de flesta rätta frågorna. Men han missade att om Arctic Sea hade en hemlig last så var det knappast narkotika, eftersom den lasten rimligen borde ha lastats av någonstans i Norden, inte ta vägen söderut till Algeriet.

”Mycket är ju fortfarande höljt i dunkel och det finns många motsägelsefulla uppgifter, till exempel om fartygets position verkligen var okänd under lång tid. Och ryska tidningar fortsätter att spekulera i om att fartyget kanske hade någon hemlig last ombord.”

Ovanstående är viktigt, eftersom ifall ryssarna medvetet har undanhållit informationen om fartygets position, så leder det till konklusionen att det verkligen fanns en hemlig last ombord, och som jag nyss förklarat så var det näppeligen narkotika i så fall! Om det fanns en hemlig last så skulle det förklara mycket av Moskvas agerande efter kapningen, som jag inte tror var iscensatt.

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=5027&Itemid=98 ”I morgon, fredag, återupprättar Sverige det militära utbytet med Ryssland som Sverige avbröt tvärt efter det ryska intåget i Georgien för ett år sedan.
Enligt vad Världen idag erfar kommer den ryske försvarsattachén till försvarsdepartementet, efter en inbjudan av den svenska regeringen.

I morgon, fredag, besöker Rysslands försvarsattaché det svenska försvarsdepartementet, erfar Världen idag.
Bakgrunden till inbjudan är att den svenska regeringen nu vill normalisera förbindelserna med den ryska militärmakten[…]

Utrikesminister Carl Bildt sade samtidigt till Svenska Dagbladet att det är viktigt att omvärlden talar klarspråk.
– En totalt enig svensk utrikesnämnd kräver att Ryssland drar tillbaka samtliga sina styrkor omedelbart till de positioner de hade före den sjunde augusti, sade Carl Bildt.
Det kravet anser varken Georgien eller dess allierade i väst, däribland USA, att Ryssland ännu uppfyllt.
Ändå tycks Sverige nu berett att återuppta det militära samarbetet med Ryssland.
Enligt uppgifter till Världen idag tar regeringen i morgon emot den ryske försvarsattachén, med avsikten att det militära samarbetet mellan länderna ska återupprättas.
Enligt en initierad källa innebär det att militärt övningsutbyte och försvarsutbyte, samt stabssamtal mellan svensk och rysk militär nu återupptas…” Citat; Världen Idag.

Och regeringen vill få mig att tro att de skulle skicka militär hjälp till våra grannstater om de behövde det, när de inte ens vågar stå upp för oss själva. Jag vet inte var jag ska leta efter förklaringen, när jag vet att Carl Bildt inte är feg! Säg mig, Carl, med vilket svenskt försvar ska vi idka utbyte med ryskt dito? Detta kommer inte att hjälpa! Det finns en möjlig förklaring om än inte ursäkt, till ovan nämnda inkonsekvens, och den kommer i form av en fråga; Är Carl möjligen inrikes realpolitisk, eller utrikes realpolitisk?

Roger Klang, Lund den 21/8/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: