Hem > ekonomi, Inrikespolitik > Königsegg hjärta SAAB = Sant!

Königsegg hjärta SAAB = Sant!

Maud Olofsson!

”Den tilltänkta köparen av Saab Automobile Koenigsegg Group begärde i går ytterligare statlig hjälp med lån som ska kunna få förlusttyngda Saab på fötter. Men på onsdagseftermiddagen sa näringsminister Maud Olofsson att det inte finns något som heter statliga lån[…]

Men regeringen hållning får kritik från Socialdemokraternas näringspolitiske talesman Tomas Eneroth.

– Tyska regeringen räddade Opel och kanske tusental arbetstillfällen med just överbryggningslån. Med en socialdemokratisk regering hade vi definitivt prövat möjligheterna för att kunna säkra arbetstillfällen och utvecklingstillfällen. Det är inte det samma som att kunna garantera lån, men jag tror att man måste pröva möjligheten och inte bara principiellt stänga dörren. Det här handlar om att värna jobben och det är faktiskt att värna skattebetalarnas pengar, säger han.” Citat; SR, Ekot.

Bra gjort Maud, jag är stolt över dig! Om man börjar förhandla så förlänger man bara lidandet för skattebetalarna, om man involverar staten i en plågsam förlustaffär för lång tid framåt. Dessutom så finns det så många förlusttyngda företag som inte får statliga lån, varför skulle man då ge SAAB (eller Königsegg) några lån? Staten är ingen bank! Bara det allra nödvändigaste engagemanget bör staten gå in och garantera, typ garantier till banksparare. Och även om Opel skulle lyckas vända förlusterna med statliga lån, så betyder inte det att SAAB kan göra samma sak! Visste du förresten att så gott som 100 % av alla SAAB:arna som gick till Amerika på 80-talet i alla fall, gick till homosexuella köpare? De var ALLA metalliclackade bilar – optional choice – vilket om det står för sig själv kanske inte säger så mycket förutom att amerikanska SAAB-köpare gillar metallicklack, men jag vet att det är som jag säger. Det rör sig alltså om ”gay money” till största delen. Så förutom de framtida arbetslösa montörerna och konstruktörerna, så innebär förlusten av SAAB förmodligen inte någon ytterligare tilltagande tyngd på svensk nationalekonomi. 90 % av bilarna gick till USA när jag jobbade där. Antingen flyttar de svenska bögarna till USA, eller så kommer de amerikanska bögarna hit, om SAAB lyckas överleva vill säga. Either way there is no human losses, de får sin(a) partner(s) ändå, eftersom det inte finns några ”bögförtryckare” bland bögarna.

Roger Klang, Lund den 19/8/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: