Hem > Ryssland, Sveriges försvar, Utrikespolitik > Jag blåser faran över för den här gången

Jag blåser faran över för den här gången

Jag blåser faran över för den här gången, men det var inte obefogat att tro att nu så här under Ladogaövningen, att Ryssland var ute efter att provocera för att uppnå strategiska fördelar som går ut över oss, utan att samtidigt förlora prestige.

Hej!

Jag har en plan för hur vi ska gå tillväga för att bemöta den ryska flottstyrkan som ska söka efter det försvunna timmerfartyget. Men om jag känner Carl Bildt rätt så planerar han att göra ingenting. Den av er som mottager det här mejlet får gärna förbättra förslaget, och skicka in till Carl Bildt, men gör det snabbt!

Carl Bildt! Ring Kreml och fråga vad de har för avsikt med att skicka militära fartyg och vart de ska. Fråga samtidigt varför de behöver u-båtar till sökandet. Fråga om de vet varför det ryska kapade timmerlastade fartygets rederi vägrar att svara på frågor till det svenska skogsföretaget, och be dem åtgärda det. Låt den svenska marinen vara alert, och låt inte ryska krigsfartyg gå in i känsliga militära områden! Fråga om Ryssarna tror att Sverige kapat båten med timmer (vi vet ju båda att det inte är så, men det är en taktisk fråga). Om de svarar att de inte tror att svenskarna kapat den timmerlastade båten så fråga varför de vill söka efter fartyget på svenskt vatten. Erbjud er att söka efter fartyget själva på svenskt vatten och under. Säg att vi är beredda att göra detta så att ryssarna kan koncentrera sig på att leta på de ställen det kapade fartyget kan tänkas vara på väg. Om de inte går med på detta, så fråga igen om de tror att Sverige kapat fartyget. Låt den svenska marinen möta den ryska till havs och över radion anropa de ryska fartygen för att säga att de inte har tillstånd att gå in på svenskt vatten. Men hota inte med våld, hota endast om de går in i känsliga militära zoner. Om de gör det så angrip dem! Men innan ni eventuellt angriper någon, se till att ni gått ut i etermedia med ryssarnas intentioner. Gör det så här; Marinen varnar först till havs de ryska krigsfartygen, och de spelar in kommunikationen mellan det ryska ledningsfartyget och det svenska, skicka sedan bandet elektroniskt till media som får köra ett extra rapport.

M.v.h. Roger Klang, Lund den 13/8/2009

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: