Hem > Inrikespolitik > En riksdag med borgerlig majoritet ute och reser

En riksdag med borgerlig majoritet ute och reser

”…Och apropå mentalitet så odlas vidare enligt SOU 2009:64 en “antipluggkultur” bland pojkar i skolan, och denna kultur, liksom förklaringen till varför pojkar i genomsnitt har 10% lägre betyg än flickor, kan enligt genusvetarna i rapporten vara ett resultat av en motreaktion som uppstått mot de idag kvinnligt könskodade beteendena “läxläsning”, “hårt arbete” och “disciplin” (dygder som alltså i en svunnen tid varit manligt könskodade) där pojkarna alltså måste distansera sig ifrån dessa för att kunna upprätthålla en hegemonisk maskulinitet (!).” Citat; Tanja Bergkvists blogg. http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/08/10/skolgenus/

Det var ju ett smart drag, istället för att hjälpa pojkarna att få högre betyg så säger man att pojkarna motreagerar och förtrycker flickorna, och kvinna legitimerar därmed en fortsatt misshushållning av manliga resurser. Vad skulle hända om det vore tvärtom? Ett ramaskri skulle ljuda av socialfeminismens värnare, som skulle få taket på globen att lyfta sig!

Men det är ju kvinnorna som drar det längsta strået i det här fallet, hur kan då pojkarna trycka ner flickorna? Ja antingen är det som de säger – en ”motreaktion” – men då är det också en motreaktion utifrån utgångspunkten att flickorna har övertaget!

Eller, så handlar det inte om något förtryck från pojkarnas sida alls, punkt slut. Den som kan se ett tredje alternativ får gärna säga det!

Roger Klang, Lund den 10/8/2009

Annonser
Kategorier:Inrikespolitik Taggar:,
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: